Kültür & Sanat

Güzellikleri ile Çiçekleri Kıskandıran Dünyanın En Güzel 10 Ağacı

Eşsiz çiçeklere bakmaya hepimiz alışkınız değil mi? Peki ya ağaçlar? Onlar da en az çiçekler kadar güzel olamazlar mı? Bu yazımızda bakmaya doyamayacağınız ağaçlara yer verdik.

Ağaçlar, nefes almamızı sağlarken aynı zamanda bizim için bir barınak, gölgesinde huzur bulduğumuz koruyuculardır. İnsanlık için bu kadar önemli olan ağaçların kıymetini ne kadar bildiğimiz tartışılır. Uğruna savaşların, halk ayaklanmalarının çıktığı ağaçların yararı kadar görünüşleri de büyüleyici olabiliyor. Ancak nedense çiçekler kadar ilgi görmüyor nadir görülen ağaçlar.

Bir Bakanın Bir Daha Baktığı Dünyanın En Acayip 7 Çiçeği için tıklayın. Dünyanın her yerinden 10 büyüleyici ağaç manzarası için yazımızı okumaya devam edin :)

1 – Flamboyant Ağacı

Ateş Ağacı

İlk ağacımız Brezilya’da bulunan Flamboyant Ağacı. Dünyanın en güzel ağaçlarından biri olan Flamboyant, Türkçe’ye “Ateş Ağacı” olarak geçmiştir. Bu ağaç dünyanın en renkli ağaçlarından biridir. Parlak kırmızı, kızıl, turuncu ve sarı tonlu çiçekleri bulunur. Yaşayabileceği bölgeler tropik veya yarı tropik iklimlere sahip olmalıdır ancak kuru ortamlara da dayanıklı olabilirler.

2 – Wisteria Ağacı

mor salkım

Tam adı Wisteria Sinensis olarak geçen bu ağaç ülkemizde Mor Salkım olarak adlandırılmıştır. Oldukça ihtişamlı bir görünüme sahip olan Mor Salkım ağaçları 80 yıla kadar yaşayabilen bitkilerdir. Çok hızlı büyüyen bu ağaç sizce de tam bir veranda ağacı değil mi? Bahçeye ekilebilecek en güzel ağaçlar arasında yer alan Mor Salkım, altında romantik yemeklerin yendiği, öğleden sonra çaylarının keyifle geçirildiği eşsiz bir bahçe için ideal. Siz de ülkemizde kolaylıkla yetişebilen Mor Salkımdan dikebilirsiniz.

3 – Japon Akçaağaçları

Japon akçaağacı

Bu ağacın manzarası insanı gerçekten sanatçı yapmaya yeter. Ne şairler ne ressamlar ilham almıştır kim bilir Japon Akçaağaçlarından.Bu ağacın en büyük özelliği elbette gökkuşağı renklerine sarılmış olması. 15 metreye kadar uzanabilen bu ağaçlar aynı zamanda bonsai olarak da yetiştirilebiliyor. İlginç ve ironik öyle değil mi :)

Eğer siz de bir Japon Akçaağacı yetiştirmek istiyorsanız, öncelikle yetiştireceğiniz bölgenin toprağı kesinlikle tuzlu olmamalı ve bolca zengin olmalıdır. Humuslu, hafif ıslak, pH derecesi düşük ve drenajın iyi sağlandığı topraklar bu bitki için uygundur.

– Bonsai Ağacı bakımı

4 – Kiraz Çiçeği Ağacı

Kiraz çiçeği ağacı

Pembe çiçekli ağaçlar sevilmez mi hiç? İşte karşınızda bu ağaçların en güzellerinden biri. “Kiraz Çiçeği Ağacı” denildiğinde aklınıza ilk gelen şey kirazın çıkmadan önce çiçeklendiği an olabilir. Ama bu doğru değil. Japonların “Sakura” adını verdiği bu ağaç bir tür meyve vermeyen kiraz ağacıdır. Çiçeklenmesi uzun süren, çiçeklerin dallarda kalması ise hayli kısa süren bir ağaçtır Sakura. Çiçekleri solmadan, en güzel halindeyken yere dökülür ve bulunduğu bölgeye adeta pembe bir kar yağdırır.

5 – Angel Oak Ağaçları

Melek Meşesi ağacı

Fantastik filmlerden çıkmış gibi görünen bu ağacın adı “Angel Oak” Türkçesi ile Melek Meşesi. Güney Caroline’da bulunan bu ağacın yaşının 900 olduğu tahmin ediliyor. Anlayacağınız hayli yaşlı ve bilge bir ağaç. (Aynı efsanelerde ve fantastik filmlerde olduğu gibi)

6 – Ormangülü Ağacı

Ormangülü ağacı

Dev bir gül ağacına ne dersiniz? Bahçenizdeki rengarenk güllerinizi kıskandıracak güzellikteki Ormangülü ağacına merhaba demelisiniz öyleyse. Çiçek açan ağaçlar arasında en çok sevilen ağaç olabilecek kdar çok sevilen Ormangülü Ağacı bir çok yerde yaşayabiliyor. Kurak olmayan birçok alanda yaşayabilen Ormangülü geniş bir alana yayılmıştır. Ülkemizde özellikle dünyanın en kaliteli balları arasında sayılan Anzer Balı üretiminde Ormangülü’nün önemi büyüktür. Bu bölgedeki arıların Ormangülü çiçeklerinden aldığı maddeler sayesinde üretilen balın kalitesi artıyor.

7 – Dragonblood Ağaçları

Ejderin Kanı ağacı

İşte listenin en ilginç ağaçlarından biri. Dev bir şemsiyeye benzeyen Dragonblood ağacı Türkçeye “Ejderin Kanı” olarak çevrilmiş ve bu şekilde kullanılmıştır. Kesildiği zaman içerisinden kana benzeyen kırmızı bir sıvı akan bu ağaç sadece bu listenin değil dünyanın da en ilginç ağacı olabilir bu sebeple. Bu kırmızı maddenin tam olarak ne olduğu bilinmese de yara tedavisinde son derece faydalı olduğu biliniyor. Yaklaşık bin sene yaşayan bu ağaçlar Somali’de yer alıyor.

8 – Oregon’daki Akçaağaçlar

Akçaağaç

Bir çeşit Akçaağaç olan bu bitkiler Oregon’da yer alıyor. Kırmızı yaprakları hem dallarda hem de yerde eşsiz bir güzellik oluşturuyor. Oregon’da adeta bir geçit, tünel görevi gören bu ağaçlar özellikle yaprak dökme mevsimlerinde görülmeye değer olmalı.

9 – Gökkuşağı Okaliptus Ağacı

gökkuşağı okaliptus

Bu bir çeşit fotoğraf filtresi değil, ağacın doğası. Büyüleyici bir ağaç olan Gökkulağı Okaliptus Ağacı, Filipinler’de yer alıyor. 20 metreye kadar uzayabilen, gövde kalınlığı 2 metreyi görebilen bu ağaç, kabuklarını döktüğü zaman bedeninde rengarenk bir görünüm sergiliyor. Bahçenizde bu ağaçların olduğunu düşünsenize? Gerçekten bir masalın içindeymiş hissi yaratmıyor mu?

10 – Güney Carolina’daki Meşe Ağaçları

meşe ağacı

Meşe ağaçlarının anavatanı Anadolu topraklarıdır. Palamut adı verilen meyveleri bulunan Meşe Ağaçlarına ait 400 kadar tür bulunur. Fotoğrafta Güney Carolina’da bulunan meşe ağaçları yer alıyor. Yeşil dalları ile bir köprü manzarasını andıran bu ağaçlar buram buram doğa ve romantizm içermiyor mu sizce de?

Bonus: Baobab Ağaçları

Baobab Ağacı

Birçoğumuz bu ağacı biliyoruz. Ülkemizde yetiştirilmemesine rağmen yaygın olarak bilinen bu ağacın sebebi ise “Küçük Prens”  adlı kitap. Dünyanın bir çok yerinde farklı dillere çevrilmiş olan Küçük Prens’in gezegeninde vardı Baobab ağaçları. Bu listede kendine ait bir yeri olmaması ayıp olurdu :) Bu tatlı hikayeden muhteşem kesitlere yer verilen Küçük Prens ve Gülün Hikayesi yazımıza mutlaka göz atın.

Görsel Kaynak: boredpanda

 

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir