Çiçek Bakımı

Başak Burcunun Çiçeği Margit ile Tanışın!

Birçok kişinin adını ilk kez duyacağı bir çiçekten bahsedeceğiz şimdi; Margit Çiçeği! Bazısı ona öküzgözü diyor bazısı da çayır kasımpatısı. Margit çiçeğinin en önemli özelliklerinden biri de başak burcunun çiçeği olması.

Başak burcunun çiçeğini anlatmadan önce, bu burcun özelliklerine biraz değinmek gerek. Başak burcu insanlarını ne kadar yakından tanıdınız, onlarla ne kadar vakit geçirdiniz bilemeyiz tabii ki ama bu burcun insanlarının neredeyse tamamında bulunan birkaç ortak özelliği sizinle paylaştığımızda bize hak vereceksiniz. 23 Temmuz ile 22 ağustos arasında doğan bu güzide kişiler, mevsimin de etkisi ile sıcakkanlı insanlardır.

  • başak burcu
    Görsel: LAJT Magazine

    Bu burcun insanları kesinlikle son derece titizdir. Kendine ait bir düzeni, bir yaşam biçimi olsun ister. Tertiplidir, hassastır. Düzenine karışılsın istemez, zira en doğru ve ideal düzen, kendi kurduğu düzendir.

  • Arkadaş canlısıdır, sempatiktir, fakat herkesle çok içli dışlı olmayı sevmez. Şayet ona karışılmazsa dünyadaki en ideal dost olabilir, fakat fikirlerine karşı çıkılır, istekleri reddedilirse anlaşması biraz güçleşebilir.
  • Fazlasıyla mükemmeliyetçi olan bu burcun insanlarına bir şey beğendirmek zordur, çünkü onlara göre her şeyin mutlaka “daha iyisi” veya “daha güzeli” vardır, bu düşünce yüzünden kendilerini de çok hırpalarlar. Çalışma hayatlarında hırslı, azimli ve çalışkandırlar. Sorumluluklarını sonuna kadar yerine getirirler.
  • Başak burcu insanlarının yaşadıkları alanlar çoğunlukla temiz, düzenli ve şıktır. Özel yaşamlarında aradıkları düzeni yaşam alanlarına da empoze ederler. Bu nedenle de kullandıkları her nesnenin estetik ve göz yormayacak biçimde dizayn edilmesine özen gösterirler, çünkü detaylara gereğinden fazla takılan başaklar, karışıklıklar içinde çok boğulurlar.
margit çiçeği
Görsel: Doprepole

Bu burcun çiçeği de takdir edersiniz ki tıpkı sahibi gibi her şeyin en güzelini ister. Evet gelelim bu burcun güzide çiçeğine. Karşınızda Margit! Eski Yunanlar Margit’e Altın Çiçek derlermiş. Margit aslında bir çeşit papatya. Ancak çok daha ender ve gösterişli bir papatya. Sarı polenleri altın renkli ve kocaman!

Papatyalar hakkında daha detaylı bir bilgi edinmek isteyenler papatyanın faydaları, papatya çeşitleri ve hikayesini anlattığımız yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirler.

  • Margit çiçeği, Bileşikgiller familyasındandır. 300’e yakın türü bulunmakta olan bu güzel çiçeğin yaygın olarak yetiştiği bölgeler ise Fransa ve İspanya‘dır. Öküz gözü, çayır kasımpatısı ya da  Almanya papatyası olarak da bilinir. Görünümü bir papatyayı andırdığı için kır papatyasıyla karıştırılabilir ve çok bilinmez.
  • Margit Wikipedia sitesinde Margrit papatya olarak adlandırılır.
  • Yaklaşık 30 – 75 cm arası kadar boylanabilen bir bitkidir. Çok yıllık bitkilerdendir.
  • Margit dayanıklı bir otsu bitkidir.
  • Margitin gövdesi dikine gelişir. Uzun yeşil yapraklarının arasında çoğunlukla bir adet beyaz çiçek verir.
  • Margit çiçeğinin sahip olduğu toprak verimli ve organik olmalıdır. Doğal topraklarda oldukça güzel çiçeklenebilir. Besili toprak sevdiği için gübrelendiği zaman verim artacaktır.
  • Yeterli sulama yapılmazsa çiçekler verimli olmayacaktır.
  • Güneşi çok sever Margit. Güneş ışığını olabilecek en iyi yerden almalıdır.
  • Evin en güzel köşesini Margit kapmalı, en fazla sevgiyi o görmelidir. Şayet her şey istediği gibi olursa tüm güzelliğini ortaya serer, tüm sevgisini gösterir. Mutlu olduğu ortamda uzun süreler boyunca keyifle açar.
  • Margit elbette bir yaz çiçeğidir! Aynı Başak insanı gibi! Güneşi sevmesinden de belli değil mi?
  • Bakımı ile çok yormayan, detaylarla uğraştırmayan Margit çiçeğini Başak Burcu yakınınız çok sevecektir.

Margit çiçeğinin faydaları şu şekilde sıralanabilir; deri hastalıklarına iyi gelir, idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Bağırsakları rahatlatır. Ateş düşürücüdür, terleterek ateşin dengelenip vücudun normal sıcaklığına kavuşmasına yardımcı olur. Böbreklere ve karaciğere fayda sağlar. Böbrek taşlarının düşürülme aşamasında faydalıdır.

mergit çiçeği
Görsel: Hürriyet

Margitin güzelliği kusursuza yakındır, hayatındaki her detayda kusursuzu arayan başak burcu insanı için de son derece uygundur. Altın rengi bir çiçek etrafında sıralanmış beyaz çiçeklerle kendini belli eder. Asi bir papatya gibidir.

Margit çiçeği satın almak için internet üzerinden satış yapan kanallardan tohum temin edebilir veya bir çiçek marketine uğrayabilirsiniz. Margit tohumları kapalı bir ortamda, torf içerisinde çimlendirilir, havalar ve toprak ısındığında bahçeye ekilir. Şubat sonundan Ağustos başına kadar bu dikme işlemi gerçekleştirilebilir. Fideleri ekerken her biri arasında 40’ar cm boşluk bırakılmalıdır.

Eğer serada üretim yapılacaksa sıcak yastıklara tohum ekim işlemi yapılabilir. Ancak yine de fideler ilkbahar sonunda, yaz başında yapılması gerekir. Tohumla çiçek üretmeye dair detaylı bilgi için Tohumla Çiçek Çoğaltma yazımızı okuyabilirsiniz.

Margit çoğaltma yöntemi ise kökten bölme veya sürgünlere ayırmadır. Şaşırtma yöntemi uygulanmalıdır. Şaşırtma, bitki tohumlarının fideler oluştuktan sonra ekildiği yerden alınıp daimi yerlerine alınma işlemidir. Ankara Üniversitesi’nin Sebzelerin Çoğaltılması adlı makalesinde şaşırtma ile ilgili fidelerin gelişimini hızlandırmak amaçlı yapıldığı ve fidenin zengin bir topraktan alınıp besince az zengin bir toprağa konması durumunda yaşayacağı adaptasyon sorunu ile gelişme durgunluğu yaşayabileceği de belirtilmekte.

Başak burcu ve margit çiçeğinin benzerliğini sizlere anlatmak için uğraştık bu yazımızda. İkisi de zor görünen ama aslında mutlu etmesi çok kolay varlıklar. Güler yüzlü, sıcakkanlı ve kusursuz! Başak burcu insanı mükemmeli uygular hayatında, bu sebeple ona hediye seçmek de bir hayli zordur. Başak burcuna hediye seçerken zorlananlardansanız onun için margit çiçeği alabilirsiniz! Bu arada Başak burcu için hediye önerileri sunan yazımızı okumayı unutmayın!

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Öncelikle sayın editör en başta yanlış bilgi vermekle bikere yere çakılıyorsun: Başak 23 Temmuz 22 Agustos değil o Aslanın tarihi olur. BAŞAK 23 AĞUSTOS- 22 EYLÜL tarihleri arasındaki burçtur. Bir başak olarak iyice araştır öyle yayın yap derim. Vesselam…✋

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir