Trend

Çiçeklerin Hiç Bilmediğiniz Anlamları

Çiçeklerin hiç bilmediğiniz anlamları olduğunu biliyor muydunuz? Hangi çiçek ne anlama gelir, neyi ifade eder?

Çiçeklerin hiç bilmediğiniz anlamları olduğunu daha önce düşünmüş müydünüz? Tıpkı renkler gibi çiçekler de farklı anlamlara sahip. Aşkımızı, sevgimizi, masumiyetimizi, saflığımızı, samimiyetimizi, kızgınlığımızı ve pek çok duygumuzu yansıtan çiçeklerin dilini öğrenmeye ne dersiniz?

Gül: Güllerin anlamlarının rengine göre değiştiğini pek çoğumuz biliriz. Ancak hangi rengin hangi duyguyu yansıttığına bir türlü emin olamayız. Eğer sevdiğinize veya annenize “seni seviyorum” demek istiyorsanız, vermeniz gereken çiçek kırmızı gül olmalı. Kırmızı gül ile sevdiğinize bağlılığınızı da hissettirebilirsiniz. Beyaz gül ise aşkınızı ve masumiyetinizi yansıtmanıza yardımcı olur. Hem sevdiğinize hem de annenize olan sevginizi gösterebilmek için kırmızı veya beyaz gül tercih edebilirsiniz. Eğer hoşlandığınız ve duygularınızı açamadığınız özel birisi varsa, pembe gül bu konuda size yardımcı olur. Sevgisini ifade eden birini kırmadan arkadaş olarak kalmanızı anlatmanın en güzel yolu da sarı güldür.

Karanfil: Rengine ve ortama göre değişen karanfiller de tıpkı güller gibi sevginizi ve saflığınızı yansıtır. Beyaz karanfil, saflık ve temizliği ifade ederken, kırmızı karanfil sevgiyi ifade eder. Koyu kırmızı karanfil ise karşınızdaki kişiye kırgın olduğunuzun mesajını verir. Sevginizin içtenliğini ifade eden pembe karanfil ise aynı zamanda sevdiğinize onu unutmayacağınızı anlatır. Eğer birine kırgınsanız veya üzüntü ve beklenti içindeyseniz, bunu kelimelere dökmek için sarı karanfilden yardım alabilirsiniz.

Lale: Birbirinden renkli, canlı ve göz alıcı laleler de renklerine göre farklı anlamlar ifade eder. Beyaz lale saflık ve temizliği, pembe lale anlayışı, sarı lale ise gerginliği anlatır. Eğer sevdiğinize veya annenize “seni seviyorum” demek istiyorsanız, bir buket kırmızı lale alabilirsiniz.

Lilyum: Güllerle birlikte hoş bir atmosfer kazandıran lilyumlar da farklı anlamlar yansıtır. Beyaz olanı güveni ifade ederken, sarı olanı da “özür dilerim” anlamı taşır.

Menekşe: Saksılarda yetiştirmeye bayıldığımız menekşelerin de elbette farklı anlamları bulunur. Pembe menekşe alçak gönüllülüğü, mavi menekşe sadakati ifade ederken, mor menekşe de her an seni düşünüyorum mesajı verir.

Glayör: Beyaz glayör dostluk, kırmızı glayör istek, pembe glayör zarafet, sarı glayör kıskançlık ve mor glayör ise inanç duygularını ifade eder.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir