Hediye Önerileri

DEKORATİF ÇİÇEKLER

Hiçbir dekorasyon çiçek olmadan tamamlanmış olamaz. Siz hiç çiçeksiz ev gördünüz mü? Olmaz, olamaz. En bilinen dekoratif gerçektir ev dekorasyonunda çiçek kullanmak; mekana ferahlık verir ve renk katar. Eve ‘can’ getirir. Yaşanan ve yaşayan evler için… İşten geldiniz yorgun argın. Çantayı sağdaki koltuğa kendinizi de soldaki koltuğa attınız. Kendinize gelmek için gözleriniz kapadınız. Derin bir nefessss! Ohhhhh. Mis gibi çiçek kokusu, doğa kokusu… Şimdi açın gözlerinizi. Evinizdesiniz! İster vaktinizin hepsini evinizde geçirin isterseniz evinize sadece işten çıkınca gelin fark etmez; apartman dairesi ya da müstakil ev; o da fark etmez; eviniz döndüğünüz yer, huzur bulduğunuz, rahat ettiğiniz yerdir. Ev dekorasyonu da kişilerin aynasıdır. Herkesin özlemini duyduğu doğal hayatın evimizdeki eksikliğini telafi edecek en iyi unsur –itirazsız – çiçeklerdir. Dekorasyonda çiçek kullanmak hem çok zevkli, neşeli hem de çok ferahlatıcıdır. Bir mutfak camının yanına yerleştirilmiş papatyalar; masa örtüsünün renklerini tamamlayan renkte yaz çiçekleri ile bezenmiş bir sepet… Ya da balkonunuzda şen şakrak çiçekler, bahçenizde renk renk canlılıklar… Dekorasyon için sadece çiçek de yeterli değil der dekoratörler. Çiçekler doğada hiçbir zaman yalnız başına bulunmazlar çünkü. Çevrelerinde çimen, değişik tonlarda otlar veya dallar arasında yer alırlar. Doğal malzemelerden yapılmış saz bir sepet veya sandık, hasır sepetler, vazolar ya da yaratıcı fikirlerle vazo haline getirilen ürünler hem eve canlılık getirir hem de şıklık.

de18

de17

de15

Cam vazolar ise çiçekleri daha görünür kılar; her renk ve tarz dekorasyona da uyar.

Salon köşelerinde iri çiçekler hem dekorasyonu tamamlar hem de eve ‘can’ getirir. Halk arasında salon çiçeği diye bilinen, çiçeksiz yeşil bitkiler oturma odası ve salonlar için biçilmiş kaftandır. Başka bir öneri de; koltukların rengi ile değil de halının ya da koltuk yastıklarının rengi ile uyumlu olan çiçekleri kullanmanız.

de14

de13

de12

Mutfakta çiçek kullanmak ise hem evin tamamında hem de mutfağın kendisinde daha sıcak bir atmosfer olmasını sağlar. Mutfak için genelde küçük saksı çiçekleri tavsiye edilir. Mesela minik saksılarda papatyalar veya çiçekli minik kaktüsler. Mutfakta daha yaratıcı da davranabilirsiniz; mobilya ya da koltuk tasarımına uymanıza gerek yok. Çiçek sulama kabı, eski bir bardak ya da atmaya kıyamadığınız porselen demlikler mutfağınıza daha sevimli bir hava da verir.

de11

de10

de9

de8

de7

Huzur dolu banyolar… Banyolar evin en ‘rahatlatıcı’ bölümüdür. Sıcak bir duş, ya da ılık bir küvete girmek gibisi yoktur yorucu bir günün ardından. Suyla haşır neşir olma ihtiyacı… Banyonuzda SPA etkisi yaratmanız hiç zor değil! Aradığınız atmosfere uygun çiçek bulmanız yeterli. Bir iki mum, taş da yanına. Tamam işte.

de6

de3

de1

de2

Veeeeee son olarak balkonlar, teraslar! Evden taşan çiçekler… Evinizin dış görünüşü içini yansıtır, evinizin içi de sizi. Her gün çiçek açmanız dileğiyle…

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir