Sevgililer Günü

En Etkileyici ve Romantik Sevgililer Günü Mesajları

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Hediye telaşı, çiçek seçimi, nereye gidilir soruları kafanızda dolaşıp duruyor olmalı. Her şeyden güzel olan sevdiğiniz için her şeyin en güzeli olsun istiyorsunuz ve çok da haklısınız. Ancak hediyeler ve çiçekler kadar bir diğer önemli şey de ona söyleyeceğiniz sözlerdir…

Sevgililer Günü her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan, yılın en romantik günüdür. Bu günde sevgililer birbirlerini mutlu edecek tatlı sürprizler yaparlar. Sevgililer Günü hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Nereden Çıktı Bu Sevgililer Günü yazımızı okuyabilirsiniz.

el ele tutuşan çift
Görsel: GIFsme

Bazen, sevdiğinizi mutlu edebilmek, iki dudağınızın arasından çıkabilecek 2 – 3 kelimede saklıdır. Sevgililer Günü’nde sevdiğiniz insana hediye almak kadar önemlidir güzel sözler söylemek. Kalbinizden çıkan, dudaklarınızdan süzülen güzel ve etkileyici sözler. Sevgilinize söyleyeceğiniz güzel sözlerin unutulmamasını istiyorsanız, kalıcı olması için ona kağıtlarda notlar verebilirsiniz. 

Bundan dolayıdır ki Sevgililer Günü’nün en yaygın geleneği, sevgiliye verilen kart olmuştur yıllar yılı. Eskiden bu kartlarla aşklarını ilan eder, üzerine sevgi sözcükleri yazar ancak adlarını yazmazmış beyler. Hanımlardan, kim olduğunu tahmin etmesini beklerlermiş. Şimdilerde böyle bir gelenek olmasa da aşkınızı, en değerlinize anlatabileceğiniz en güzel sözleri nasıl seçeceğinizi anlatıp en güzel örnekleri sizler için listeledik.

Sevgiliye Romantik Sözler ile Kartlar Nasıl Hazırlanır?
romantik sözler
Görsel: wlpapers

1 – Eğer mesaj ile romantik sözler gönderecekseniz, bunların mümkün olduğunca kısa olmasını öneririz. Çünkü bir kağıt üzerinde olmayan metinler saklanma konusunda yeterince iyi değillerdir. Silinip gidebilme ihtimaline karşı hafızalara kazınabilecek bir cümle hazırlarsanız, sözcükleriniz her daim sevdiğinizin kalbinde yankılanacaklar.

İşte bu güzel sözlerden birkaç örnek:

  • “Sen kanatları olamayan bir meleksin ve ben seni bir daha cennetine dönmek istemeyeceğin kadar çok seviyorum…”
  • “Karanlıkta ışığım, yağmurda sığınağım, hüzünde neşem olan tek kadın…”
  • “Sevmek BİR olmaktır, inanmaktır, sevdiğinle yaşamaktır. Sevdiğinle kalbini bölüşmek, tek bir kalpte birleşmektir.”
  • “Sen beni sevmesen de olur, benim seni sevdiğimi bilsen yeter.”
  • “Bulutlara söyledim özlemimi, şimşeklerle gösterdim sevgimi. Yağmurla yağdırdım aşkımı, küçük melekler gönderdim seni öpmeye geldiler mi?
en romantik mesajlar
Görsel: Video Blocks

2 – Bunun dışında sevdiğiniz insana duygularınızı gösterebileceğiniz mesajların başında şiirler geliyor. Hiçbir kadının hayır diyemeyeceği romantik şiirler ile sevdiğiniz kadını mutlu edebilirsiniz. İster hediye kartına yazabileceğiniz isterseniz de bir demet çiçek eşliğinde mesaj olarak gönderebileceğiniz bu romantik şiirler, duygularınızı göstermek için iyi bir aracı olacak. Bu şiirleri Attila İlhan, Can Yücel gibi yazarlardan seçebileceğiniz gibi farklı medeniyetlerden aşk şiirlerini de kullanabilirsiniz. Hem fazla yaygın olmayan hem de sevdiğiniz kadına değer verdiğinizi gösterecek bu şiir örneklerinden birkaçını sizin için derledik.

  • Seni seve seve gençleşsin diyorum bedenim. Ruhumu okşayan ellerini ver bana. Ellerini tutarak yaşasam diyorum Adım düşmesin dilinden, sonsuzluğa kadar” ( Eski Mısır, Aşk Şiirleri)
  • “Seninle olmak sevgilim, Güneş kentinde olmak gibidir. Ağaçlarla dolu bahçeye dönüyorum, kucak kucak çiçekle…” (Eski Mısır, Aşk Şiirleri)
  • “Uzaktan seviyorum seni… Kokunu alamadan, boynuna sarılamadan, yüzüne dokunamadan… Sadece seviyorum.” Cemal Süreya
  • “Hani derIer ya ben sensiz yaşayamam, diye. İşte ben onlardan değilim, ben sensiz de yaşarım; ama seninle bir başka yaşarım.” Nazım Hikmet
  • “Ben aşk nedir bilmem eski kafalıyım. Bir seni bilirim, bir de adın geçince sıkışan kalbimi!…” Attila İlhan
sevgi liler günü mesajları
Görsel: Freepik

3 – Bir diğer seçenek ise büyük şairlerimizin ve yazarlarımızın kitaplarından alıntılar. Bu anlamlı ve özel sözler ile sevginizi gösterebilirsiniz. Özellikle edebiyat meraklısı sevgilinizin gönlünü kazanacağınız bu alıntılardan birkaç örnek verelim.

  • “Ne kadar çok insanı seversek, asıl sevdiğimiz bir tek kişiyi de o kadar çok ve kuvvetli severiz. Aşk dağıldıkça azalan bir şey değildir.” ( Sabahattin Ali-Kürk Mantolu Madonna)
  • “Ne ölmek nefessiz kalmaktır ne de yaşamak nefes almak. Yaşamak, ‘sevilmeyi hak eden birine yaşamını harcamaktır.” (Oğuz Atay)
Diğer Sevgililer Günü Mesajı Örnekleri;
  • Doğan her günün sabahında içimde gözlerini görebilmek, yüzünü seyre dalabilmek aşkı olmasa, inan hiçbir şeye değmezdi yaşamak. Sevgililer günün kutlu olsun birtanem!
  • Bir yudum sevgi koskoca bir okyanusa bedeldir. Şimdi uzaklarda senin bir yudum sevgine hasretim sevgilim. Seni hasretimi tüketircesine kucaklıyorum.
  • romantik sevgililer günü mesajları
    Görsel: Shutterstock

    Sana yıldızlar kadar yakın olmak isterdim her baktığında beni görebilmen için, sana bulutlar kadar yakın olmak isterdim üzüldüğünde gözyaşlarını yağmur olup silebilmek için, sana sen kadar yakın olmak isterdim ki beni, seni sevdiğim kadar sevebilmen için. Sevgililer günün kutlu olsun biriciğim.

  • Sevgilim, karanlıktan aydınlığa, yalandan gerçeğe, ölümden ölümsüzlüğe götürdüğün için teşekkürler. Seni çok seviyorum. Daha nice günlere hep birlikte.
  • Yaşamak özlemsiz, özlem sevgisiz, sevgi sensiz olmaz! Unutma ki sevmek daima beraber olmak değil, sensizken bile seninle olabilmektir. Seni seviyorum! Sevgililer günümüz kutlu olsun.
  • Sevgililer gününde belki yanında değilim ama dünde, bugünde, yarında yüreğin kadar yanındayım. Kendini yalnız hissettiğinde elini kalbine koy ben hep oradayım!
  • sevgiliye notlar
    Görsel: Shutterstock

    Kalp midir insana sev diyen yoksa yalnızlık mıdır körükleyen? Sahi nedir sevmek; bir muma ateş olmak mı, yoksa yanan ateşe dokunmak mı? Sevdiğim sevgililer günün kutlu olsun.

  • Eğer gökyüzü bir parça kağıt, deniz bir şişe mürekkep olsaydı yine de sana olan duygularımı yazmaya yetmezdi. Seni o kadar çok seviyorum ki.
  • Seni ne kadar sevdiğimi merak ediyorsan, yağan yağmurun her damlasını tutmaya çalış, tutamadığın her yağmur damlası kadar seviyorum seni.

İşte sizler için derlediğimiz farklı tarzlarda romantik mesajlar. Bu mesajları dilerseniz mesaj ile gönderin, dilerseniz en romantik anda sevdiğinizin kulağına fısıldayın, isterseniz de bambaşka sürprizler için aracı olarak kullanın. Nasıl mı?

sevgiliye sürpriz
Görsel: Medium

Mesela onu bir hikayenin kahramanı yapın. Bir hikayeyi küçük kağıtlara yazarak evin içerisinde onun bulabileceği köşelere gizleyin. Adım adım kağıtları bulan sevgiliniz en sonunda bir bütüne ulaşsın. Bu hikaye illa bilindik bir hikaye olmak zorunda da değil.  İkinizi anlatan özel bir konudan da yola çıkarak kendi hikayenizi yazabilirsiniz. Bu sürpriz sevgilinizin hoşuna gidecek. Son kağıdı bulduğunda onu dışarıya davet edebilir ya da ona aldığınız küçük hediyeyi bulmasını sağlayabilirsiniz.

Sevgililer Günü için alacağınız hediyenin içine bir not koyabilirsiniz ya da birlikte yiyeceğiniz yemekte, servisten önce tabağında bulacağı küçük bir not ile O’na sevginizi kelimelerle gösterebilirsiniz. Belki bir sabah yastığının altına, kahve kupasının üstüne, ofiste sürekli kullandığı not defterinin bir sayfasına küçük notlar yazıp bırakabilirsiniz.

Sevgilinize fısıldadığınız hoş sözler, en sevdiğiniz şarkının sözleri ya da birlikte izlenilen ilk filmden bir replik. O’na ne söyleyeceğinizi, yine en iyi siz bilirsiniz. Tabi ki biraz yardım almanızdan zarar gelmez.

sevgililer günü hediyesi

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir