Kültür & Sanat

Mükemmel Sevgili Nasıl Olunur? (Erkekler İçin 5 Altın Öneri)

Sevgili erkekler, bu yazımız sizin için. Mutluluğu bir çift gözde, bir tatlı gülüşte bulduysanız onu elinizden kaçırmamak için, iyi bir sevgili olmalısınız. Aranızda “Kadınlar iyi bir sevgili olmak zorunda değil mi?” diyensoranlar olabilir. Elbette onlar da olmalı. ama kabul edelim, kadınlar bu oyunu oynamayı daha iyi beceriyor sanki :)

Ünlü yönetmen Francois Truffaut‘un da dediği gibi “Sevmekte kadınlar profesyonel, erkekler ise amatördür.”

Bize sorarsanız artık bu işlerin nasıl olacağını sorgulayıp ”Kadınları nasıl mutlu edeceğiz, kadınlar hiç memnun olmaz”diye bahanelere sığınıp sallantıda ilişkiler yaşamayı bir kenara bırakın.

Sevgilinize çok aşıksınız ve ilişkinizi sert virajlara sürüklemeden ilk günkü gibi canlı tutmak istiyorsanız; bu yazımız tam sizin için hazırlandı! Romantizme Giriş 101 dersi vermeyeceğiz merak etmeyin; fakat mükemmel sayılacak bir sevgili olabilmeniz için vereceğimiz ufak tüyolar oldukça işinize yarayacak.

Size Romeo olun demiyoruz, kadınları biraz anlıyor olmanız yeterli.

sevgiliye hediye
Görsel: shutterstock.com

”Kadınları anlamak mı dostum, o nasıl olacak yaa” diye serzenişlerinizi duyar gibiyiz. Bu satırları yazan kişinin kadın olduğunu bilirseniz belki biraz daha inanırsınız şu anlama konusuna…

Kadınların büyük bir kısmı ilgiyi, merak edilmeyi, ee biraz kıskanılmayı sever. Ama günde 10 kere ararsanız, sürekli kıskançlık kavgaları çıkarırsanız işin boyutu değişebilir, demedi demeyin. Gelin ideal sevgili nasıl olunur? Sevgili ilişkileri nasıl olmalıdır? sorularını bir kenara bırakıp size mükemmel ilişki için altın değerinde olan 5 önemli kuralı anlatalım.

1. Altın Kural: Sevgilinizle Gün Boyu İletişim Halinde Olun 

telefonda konuşan sevgililer

Sevgilinize sabah 8’de bir günaydın mesajı atın, gününün harika geçmesini temenni edin. Böylece sevgiliniz güne motive başlayacak, iş yerinde ufak şeylere sinirlenip acısını sizden çıkarmayacaktır.

12:30-13:00 arası sevgilinizin öğle yemeği faslına geçtiği vakit, 5 dakikalık bir telefon görüşmesi (yemekte ne yedin, öğün atlama, yemeğini iyi ye) gibi cümleler O’nu ne kadar önemsediğinizi gösterir.

16:00-17:00 saatleri arasında sevgiliniz ofiste biraz sıkılacaktır. E-mailine kedili, köpekli, bebekli bir video gönderebilir, bu sıkıcı anlarda Onu biraz olsun gülümsetebilirsiniz. (%100 çalışıyor)

Eğer o gün görüşmeyecekseniz günün kritiğini yapacağınız bir telefon görüşmesini de akşama nokta koymanız gerekir.

Ve de yatmadan önce ”iyi geceler” mesajı göndermeyi unutmayın!

Burada dikkat etmeniz gereken ana unsur bunları sevgilinizin her an ne yaptığını öğrenmek için yapmıyorsunuz. Kendisini size rapor veriyormuş gibi hissettirmemelisiniz. Bunun sadece gün içerisinde onunla ilgilendiğinizi bilmesi için yaptığınızı iyi hissettirin.

2. Altın Kural: Seviyorsanız Herkes Bilmeli Bizce

arkadaşlarınızla tanıştırın

Yine kadınların önemli bir kısmı gizliden gizliye yürütülen ilişkileri sevmez. Beraber olduğunuzu dosta düşmana duyurmanız ilişkiniz açısından sağlıklı olacaktır. Tabii hısım akraba bilsin istemiyorsanız selfie’lerinizi Facebook’a eklemenizi pek tavsiye etmiyoruz, Instagram iyidir. :)

Sosyal medya kısmı bir yana, sevgilinizi yakın arkadaşlarınızla, iş arkadaşlarınızla ara ara bir araya getirmeniz sevgilinize güven aşılayacaktır. Hiçbir mecrada fotoğraf paylaşmayan sevgilinin bunu genellikle prensipten değil de ilişkiyi saklamak istediklerinden yaptığı düşünülür.

Dikkat edilecek husus, kimse sizden yapmacık veya aşırı aşk dolu paylaşımlar beklemiyor beyler. Fotoğrafların altına sonsuzum, belalım tarzında kelimeler yazmanıza gerek yok :)

3. Altın Kural: Özel Günleri Sakın Ola Unutmayın

romantik sürpriz

Sevgilinizin doğum günü, ay veya yıl dönümünüz, Sevgililer Günü gibi onun önemsediği özel günleri kesinlikle atlamayın. Mesela Sevgililer Günü’nü kapitalizmin bir oyunu olarak görüyorsanız da belli etmeyin, dile getirmeyin. Hangi kadın istemez ki Sevgililer Günü’nde ofisine güzel bir buket çiçek gelmesini?

Sevgiliye çiçek çeşitlerini inceleyerek sevgiliniz için en güzel hediyeyi alabilirsiniz. Kadınlara sevgililer günü hediyesi seçerken ve plan yapma noktasında kararsızlık yaşıyorsanız, Sevgililer Gününde Neler Yapılır? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Doğum Günü organizasyonu ise tamamen size kalmış! Ya baş başa romantik bir yemek ya da sevdiği arkadaşlarının bir arada olduğu eğlenceli bir parti. Sevgilinizi biraz olsun tanıyorsanız nasıl bir organizasyon karşısında daha çok mutlu olacağını tahmin edebilirsiniz.

Önemli olan nokta o günün sizin için ne kadar önemli veya gereksiz olduğu değilidir. Sevdiğinizin o güne yüklediği anlamdır. Onun yüzünü gülümsetmek için bunu yapabilirsiniz bizce :)

4. Altın Kural: Yeri Geldiğinde Mutlaka Özür Dileyin

özür dilemek

Bazı erkeklere özür diletmek deveye hendek atmak kadar zordur. Sizin için önemsiz, saçma bir söz sevgilinizin kalbini kırabilir. Ya da sevgiliniz haklı olsa bile haksız olduğunuzu kabul etmeyebilirsiniz. Bir de üstüne haklı gibi su üstüne çıkmaya da çalışabilirsiniz. Yapmayın! Bu durumdan 1 veya 2 kez kaçabilirsiniz ama aynı davranışı ısrarla sürdürürseniz sevgilinizin sizden vazgeçmesine sebep olabilirsiniz.

Affetmenin büyüklük olduğu söylenir her zaman ancak esas büyüklük özür dileyebilmektir. Üstelik haklı olduğunuzu düşündüğünüz bir konuda. Çünkü esas önemli olan konu değil sonuçtur. Söylediğiniz lafı ne manada söylediğinizden ziyade sevdiğinizin onu nasıl anladığı önemlidir. Siz bu durumda özür dileyerek haksızlığı kabul etmiş olmuyorsunuz, yalnızca onu üzdüğünüz için özür diliyorsunuz.

İlk iş olarak özür dilemeyi yalvarmak olarak görmeyin. Hatta işinizi daha da kolaylaştıracak özür hediyeleri gönderin. Sizin dile getiremediğiniz o 2 kelimeyi tüm sevimliliğiyle bir eşek söylesin mesela.

Özür dilemenin en önemli sebebi sevdiğinizi istemeden de olsa üzmüş olmanızdır. Detaylara takılmayın.

5. Altın Kural: Özel Gün ve Neden Beklemeden O’na Küçük Sürprizler Yapın 

sürpriz

İşte bir erkeği mükemmel sevgili yapmak hatta üstüne fark atmak için çok çok önemli bir kural daha. O’nu yılda 1-2 gün değil her gün, her hafta mutlu edin, sevgilinizi şımartın. O’na hiç kimsenin almadığı kadar hediye alın. Her seferinde şaşırsın, her seferinde mutluluktan havalara uçsun. Hediyeden bahsettiğimiz tektaş yüzükler, yurt dışı tatilleri, özel koleksiyon bir çanta gibi bel büken şeyler de değil üstelik. Yanına giderken götürdüğünüz bir buket çiçek, beğendiği bir bileklik veya bir kese dolusu erik!

Kendinize özel günler (bahaneler) yaratın. ”Tanışmamızın 126. günü, birlikteliğimizin 4327. saati ya da sadece içimden geldi” diyerek sevgilinize çiçekler, lezzetli hediyeler, sevgililer günü çikolataları ve nostaljik hediyeler gönderebilirsiniz.

İşte mükemmel sevgili olmanın altın kuralları bunlar beyler, ilk adımı atayım; ama nereden başlayayım diyorsanız sizi Çiçek Sepeti’nin renkli dünyasına doğru alalım. :)

Esen Kalın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir