Kültür & Sanat

FUTBOLUN HAYATA DAİR VERDİĞİ DERSLER

Futbol aşkı küçük yaşlarda başlar. Okul defterleri, kalemleri, çantaları süslenir takımın renkleri ile… İlk forma, ilk maç heyecanı ayrıdır. İlk aşktır futbol çoğu insan için. Kimi zaman ağlatır kimi zaman güldürür. 

Hayata dair bir çok şey öğretir futbol bize. Futbol aşkı taraftara, atmosfere, marşlara aşık olmaktır. Milyonlarca insanla aynı anda aynı duyguları hissedebilmektir. Hayatın ta kendisidir… Bazen en yakın dostlarınızla aranıza girer ama futbol ile öğrenilir rakibi de sevmek. 

İşte futbolun hayata dair öğrettiği ibretlik dersler;

Çılgınlarcasına sinirlenmek de futbola dahildir,

futbol gif 2

Mutluluktan havalara uçmak da. Aynı hayatın kendisi gibi. İstediğiniz başarıyı elde edebilmek için verdiğiniz mücadele her zaman yüzünüzü güldürecek sonuçlar çıkarmayabilir. Mutlu olmak kadar, sinirlenmesini de üzülmesini de ölçülü şekillerde bilmek gerek.

futbol3

Dostlarınızla büyük başarılara imza atabilmek için onlara güven duymanız gerekir. Başarı ekip işidir ve iyi bir ekip olabilmenin temel yolu güven duyabilmektir. 

futbol5

Bazen anlaşmak için sözlere ihtiyacınız yoktur.  İyi bir takım olduğunuz zaman, grup arkadaşınızın neler söylemek istediğinizi sadece gözlerinden anlayabilirsiniz. Kelimeler yanlış anlaşılabilir ancak hisler her zaman anlamlarını korurlar. 

futbol4

İyiler her zaman kazanmaz. Her zaman iyi olmak yetmez. Bazen olaylar umduğunuzdan ve olması gerektiğinden çok daha farklı gelişir. bu nedenle ben zaten iyiyim diye düşünmemeli, tedbiri elden bırakmamalı ve şans faktörünü es geçmemelisiniz.

ronaldo gif

Dost görünen herkes dost değildir. Bazen senin yanında olduğunu düşündüğün kişiler aslında sadece buna mecbur olduklarından öyle davranıyorlardır. Aslında tek düşündükleri rakiplerinizin tarafında olmamaktır. Kimin dost olduğunu iyi anlayabilmek için olayları geniş çaplı düşünmenizde fayda vardır. 

futbol

Gidişat ne olursa olsun, kayda değer olan golü atıp atamadığındır. Hayatta elbette en önemli şeylerden biri çabalamaktır. Ancak günün sonunda çabanın bir başarıya ulaşıp ulaşamadığı konuşulacaktır. Esas amaca odaklanmayı bırakmamalısınız.

futbol8

Gol atmak güzeldir, ancak rakip kaleye olduğu sürece. Yaptıklarınız ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar yüksek ses getirirse getirsin yolun sonu yanlış yere çıkıyorsa, ulaştığınız sonuç sizi başarısızlığa sürükler. Yolun sonunu önceden kestirebilmeli ve buna yönelik hareketlerde bulunabilmelisiniz.

futbol7

Çok koşup yorulmak sana bir şey kazandırmaz, önemli olan akıllıca yaptığın hamlelerdir. Boşa vakit ve efor harcamak size beklediğiniz zaferi getirmez. Çok değil, yeteri kadar çalışmalı; derinlemesine düşünmeli ve stratejik hareket etmelisiniz.

futbol6

Hakem bitiş düdüğünü çalmadan oyun bitmez. Sakin olup devam etmelisin. Yolun ortasında asla pes edip vazgeçmemelisin. Yolun sonunda seni nelerin beklediğini bilemeyebilirsin ve işin başındayken çabalamayı bırakırsan kazanabilmek için bir şansın dahi olmayacaktır.

hoca bitir

Hayatta da futboldaki gibi sonsuz hata şansın yoktur. 2 sarı kart seni oyundan eder. Hayatta bir çok şey için ikinci bir şansın olabilir ancak çoğu şey için tek şansın vardır. Telafi edemeyeceğin hatalar seni uzun süreli mutsuzluklara sürükleyebilir.

kırmızı kart gif

taraftar-pasta

Futbol tutkunuza eşlik edecek lezzetli ürünler ÇiçekSepeti‘nde sizi bekliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir