Çiçek Bakımı

KIŞ ÇİÇEKLERİ SERİSİNE DEVAM

A’dan Z’ye menekşe!

Pastırma sıcaklarına kanmayın. Kış geldi. Kasım ayındayız ne de olsa. İşte size kış aylarında, Şubat’tan Temmuz ayına kadar açacak bir çiçek; menekşe! İster eve, ister bahçeye… 

Menekşe, soğuk hava koşullarına dayanıklıdır. Poşet saksı içerisinde alıp bu aylarda bahçeye bile dikebilirsiniz. Satın alırken bitkinin köklerinin saksının içini sarmış olmasına dikkat edin.

Menekşeler ışıklı ortamları sever ama doğrudan ışıktan hoşlanmazlar. Doğada da ağaç gövdelerinde ve gölgede yaşarlar zaten. Çiçeklenmesi için olabildiğince fazla ışık görmesi gerekir ama bu ışık da direk olmamalıdır. Sabah güneşi gören bir pencere önü menekşe için ideal bir yerdir.

Zengin ve geçirgen topraklarda mutlu olur.

Hava akımının bol olduğu yerlerde bırakmayın.

Menekşenin toprağının sürekli nemli tutulması gerekir. Kışın bile susuz bırakmayın. Yazın da haftada en az iki kere sulayın ve suyun bitkinin her bölümüne ulaştığından emin olun.

Menekşe suyu sever ama yapraklarına sakın su değdirmeyin; solarlar. Alttan delikli saksı kullanıp direkt toprağına su dökün.  Delikli saksı için altına kullandığınız tabakta su kalmamasına da dikkat edin.

Sık sık saksı değiştirmeyin. Menekşeler bu durumdan pek hoşlanmazlar.

 Menekşe hakkında bilmedikleriniz:

  • Menekşenin 400 ile 500 arası türü bulunmaktadır.
  • Menekşe çiçeği, salata süsü olarak ya da balık yemeklerinde tat vermesi için kullanılabilir. Taze yaprakları da çiğ olarak, veya pişirilerek sebze yemeği olarak yenebilir.
  • Menekşenin çiçekleri, yaprakları ve kökleri A ve C vitamini açısından zengindir.
  • Ayrıca likörlere tat vermesi için de kullanılır. Creme Yvette, Creme de Violette, ve Parfait d’Amour gibi…

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir