Hediye Önerileri

MERHABA, BEN ORKİDE

Dünyanın en güzel çiçeği derler benim için. Evet, çok güzelim gerçekten. Çok narinim. Eline geçtiğim kişinin başını döndürürüm, gönlünü hemen alırım, yüzünü gülümsetirim.

Etkilerim herkesi. Çok da güzel kokarım. Güzelliğim dekorasyonda da çok işe yarar.

Diğer bitkilerden daha fazla ilgi beklerim ama ev şartlarında hayatta kalmam çok da zor değildir. Uygun ortamı yaratarak bol çiçek açmamı sağlarsanız yıllarca kalırım sizinle.

GENEL KURALLARIM

– Gece ve gündüz arasında 6-8 derece bir ısı farkına ihtiyacım olur genelde. Gündüz: 20-25, gece: 16-17 derece idealdir benim için.

– Direkt güneş almayan bol ışıklı, aydınlık bir yer lazım bana. Sabah veya akşam güneşi alan bir pencerenin yakını da olur. Penceredeki bir tül perde ışığı yeteri kadar filtre eder benim için zaten. Ben direkt ışıktan pek hoşlanmam; ışığı başka bir yerden üzerime yansıtırsanız daha iyi olur. Günde 12-14 saat ışık alırsam daha hızlı çiçek yaparım.

– Musluk suyunu pek sevmem. Kireç ve klor var çünkü. Yağmur suyu en sevdiğimdir. Ya da memba suyu da olur. Beni sulamak için toprağın tamamen kurumasını beklemeyin. Bir de saksı tabağımda su biriktirmezseniz sevinirim. Sabahları isterim suyumu ben. Akşam sulamalarında kurumaya fırsat bulamam ve hastalanırım. Bir de zahmet olmazsa çok iyi drenaj isterim.

– Yüksek nem oranı benim olmazsa olmazımdır. Başka bir metod da çakıllı tepsi kullanmanızdır. Bu benim drenaj problemimi de azaltır ve beni sıcak tutar.

– Benim için hazırlanmış bir sıvı gübre ile yaz aylarında 2, kışın 4 haftada bir beslenirim. Aşırı gübreleme faydadan ziyade zarar verir bana. Lütfen unutmayın; önemli ayrıntılar bunlar.

– Eğer halim vaktim, keyfim yerindeyse oynamayın saksımla. Yok illa değiştirme yapacaksanız çiçeksiz bir dönemimi bulursanız iyi olur. Normal toprak kullanmayın ama bana; bulunabilirse benim için hazırlanmış özel torf kullanın.

Oldu da uygun torfu da bulamazsanız, bahçe ürünleri satan her yerde bulunabilen hindistan cevizi lifleri kullanabilirsiniz. Son bir şey; yeni saksı eskisinden sadece bir numara büyük olmalıdır.

– Aşırı sıcak, kuru ve havasız ortamları hiç sevmem! Önceden anlaşalım. Kış aylarında bile havadar mekan isterim. Ancak hava cereyanından korunmam da şarttır. Pencere önleri bu yüzden pek ideal değil. Bulunduğum ortam direk rüzgar gelmeyecek şekilde her gün havalandırılırsa iyi olur.

– Çiçeksizsem dikkatle sulanıp bakılmam lazım. Çiçeklerim geçtikten hemen sonra saplarımı 2-3 boğum üzerinden kesin lütfen.

– Yapraklarımda kahverengi nokta veya lekeler varsa ve bunlar sertse direkt gün ışığından olabilir. Lekelere dokunmayın; beni sadece biraz gölgeye çekin. Lekelerim yumuşaksa mantar demektir. Hasta dallarımı hemen kesin.

– Dallarım yan veya aşağı sarkarak büyüyorsa ışık veya sulama yetersiz olabilir.

– Bakımın doğru yapıldığı halde çiçek açmıyorsam bir derdim var demektir. Demek ki daha fazla ışık istiyorum.

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir