Hediye Önerileri

Öğretmenler Günü Hediyeleri (100’den Fazla Öneri)

Bilgisi ve tecrübesiyle hayatımıza ışık tutan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşıyor.

Başarılı bireyler olmamızı sağlayan, kariyerimize yön veren değerli öğretmenlerimiz, en güzel teşekkürü hak ediyor. Ailemizin yanından ayrıldığımızda bizleri karşılar ve hayata hazırlamaya başlarlar. Gerek anaokulu gerek ilkokul, lise, üniversite…

Bizler bir taraftan yeni arkadaşlar edinirken, onlar bize arkadaşlarla yaşamayı toplumun içindeki yerimizi belirlemeyi öğretirler.

Hızlı Erişim:
Öğretmenler Günü’nün Önemi
 Ne Zaman Kutlanmaya Başlandı?
Öğretmenler Günü Mesajları
Öğretmenler Günü Şiirleri
Hediye Tavsiyeleri (20 Öneri)
Bonus: El Yapımı Hediyeler

öğretmen2

Önemi

Öğretmenler Günü bu sene perşembe gününe denk geliyor. Meslek hayatı boyunca bilgilerini öğrencileriyle paylaşan, öğrencilerine vizyon kazandıran ve en önemlisi bu işi sevgiyle yapan öğretmenlerimizin ne kadar özel ve değerli olduğunun bir kez daha anlaşıldığı bu özel günde kalbimize dokunan öğretmenlerimizi anmaktan mutluluk duyarız.

Boyama kitapları ve çeşitli oyunlarla başlayan okul hayatı, okuma-yazma, hayat bilgisi, tarih, matematik, fizik derken mesleki eğitimimizin başladığı üniversitelerde son bulur.

Hayat akıp giderken onların bizlere gösterdiği fedakarlıklar ve öğrettikleri bir dolu hayat tecrübeleriyle toplumsal yaşam içerisinde yerimizi belirlemeye başlarız.
“İkinci ailemiz olurlar” 
Bizi tıpkı ailemiz gibi koruyup kollayan, sevgisiyle içimizi ısıtan, ağladığımızda ilk yanınıza koşan, bize yapmanız gerekenleri söyleyen, yapmamamız gerekenler konusunda uyaran, en önemlisi de bizimle gülüp bizimle üzülen, en az ailemiz kadar başarılarımızla gurur duyan kim olabilir?

Onları hem sever, hem saygı duyar, hem de biraz korkarız. O ne yaptıysa bizim için yapmış, ne söylediyse bizim iyiliğimiz için söylemiştir ve bu sebeple aileden biridir. Bizi koruyan ve sahiplenen yapısı yanında huzur buluruz.

Okul zamanlarımızda her birimizi en belirgin özelliklerimizle onların hafızalarına kazınır. Kimimiz fazla haylaz, kimimiz tembel, kimimiz çalışkan ama her birimiz onlar için ayrı bir değer ve gelecek ifade eder. Bunun arzusuyla yılmadan usanmadan bizler için uğraşırlar.

Her güzel şeyin olduğu gibi o güzel okul zamanlarının da elbette bir sonu var. Bizler okullarımızı bitirdikten yıllar sonra, onlarla karşılaştığımızda, kimisinin okul numaramızla dahi akıllarında tuttukları isimlerimizden bir ümit içerisinde nereye geldiğimizi sormaları ve eserleri olan bizlerin ne kadar yükseklere ulaştığını görmek  dünyada en fazla mutlu edecek hediyedir onlara.

öğretmen1


Öğretmenler Günü ne zaman kutlanmaya başlandı?

Eski öğrencilerinden gelen hediyelerle geçmişe tebessümle baktığı, okuldaki öğrencilerinden gelen hediyeler ve kutlamalarla eğitim aşklarının arttığı bu gün, birçok ülkede Unesco tavsiyesi ile 5 Ekim günü kutlanırken ülkemizde Öğretmenler Günü Mustafa Kemal’in ‘Milli Mektepler Baş Öğretmenliği’ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım’da kutlanıyor.

Öğretmenler Günü, bizlere hayata dair her şeyi öğreten öğretmenlerimizle yapacağımız telefon görüşmeleri, ziyaretler ya da alacağımız hediyelerle kendimizi hatırlatmak ve saygımızı ifade etmek için en güzel gündür.


Öğretmenler Günü İçin Mesajlar

Öğretmenimize verebileceğimiz en kıymetli hediye sevgimiz ve saygımızdır elbette. Ancak Gönlümüzden geçen bir hediye veya çiçekle de sevgimizi vurgulamak isteriz. En az hediyeler kadar mutlu eden bir diğer şey ise sözcüklerdir.

İşte öğretmenler günü için kutlama mesajları;

  • Fedakarlığınızla ve sonsuz sevginizle her şeyin en güzeline layıksınız.
  • Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir. Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.
  • Başöğretmen Atatürk’ün birer yansıması olan sizler, övgülerin en güzeline layıksınız. Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.
  • Bir anne bir baba gibi sunduğunuz sevgi ve şefkatiniz için minnet duyuyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

Öğretmenler Günü Şiirleri

ÖĞRETMEN

A’dan başlar aydınlık,

Bir taş koyar bütün yapılarda temele öğretmen.

Soluğudur düşüncenin buğdaydan yalaza dek

Yeryüzünde ne varsa ondan gelmedir,

Yeryüzü ile el ele öğretmen

Göz gözdür o, uzakları görürüz

Ağızdır o, türkü söyleriz haykırırız günlerden.

Ulaşırız erdem üstüne, gelecekler üstüne biz hep

Çizer büyük değirmisini

Uç olur da gergele öğretmen.

Hey hey, burası bir dağ köyü, kurda kuşa

Bırakılmış göğün kıyısına bırakılmış 83 toprak ev, 83 acı duman,

Çoluğuyla, çocuğuyla 415 karanlık

Kurtulacağız, el ayak kurtulacağız,

Bir okul yapıla, bir gele öğretmen.

Bir ışık, bir ışık daha,

Gecelerin içindeki ejderlerle dövüşür

Nice istemeseler de, nice önleseler de,

Uyandırır toplumunu İyiye, doğruya, güzele öğretmen.

Fazıl Hüsnü DAĞLARCA

KÖY ÖĞRETMENLERİ I

 Yurdumuz uçsuz bucaksız,

Gökte yıldız kadar köylerimiz var.

Ama uzak, ama harap, ama garipsi..

Alın benim gönlümden de o kadar.

Uzak köylerimizde kuşlar gibi

Her sabah çocuklar size uçar.

Ama küçük, ama büyüyen, ama güleç..

Alın benim gönlümden de o kadar.

Siz kara göklerin yıldızları,

Işıtın yurdumuzu sabaha kadar!

Ama düşe kalka, ama yiğit, ama umutlu..

Alın benim gönlümden de o kadar.

Cahit KÜLEBİ


Hediye Önerileri (20 Hediye Tavsiyesi)

Başarılarımıza bizden çok sevinen ve gururlanan öğretmenlerimize teşekkür etmenin tam zamanı! 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde onları minnetle hatırladığımızı ve onları ne kadar çok sevdiğimizi en güzel, en anlamlı şekilde ifade edebilir, değerli öğretmenlerimizi bu özel günde çok mutlu edebiliriz. 

Biraz önce okuduğunuz anlamlı sözleri, anlamlı birer hediye ile birlikte iletmek isterseniz birçok seçeneğiniz bulunmakta. 

Öğretmen Temalı Kupa Bardaklar

ogretmenler-gunu-hediyeleri

1- “I Love Teacher” Kupa Bardak
2- “En Tatlı Öğretmen” Kupa Bardak
3- “En Güzel Öğretmen” Kupa Bardak

Esprili masa üstü aksesuarları, şık kol saatleri ve isme özel hazırlanan tavla setleri de özellikle erkek öğretmenler için tercih edilen seçeneklerden.

İsim Yazılı Hediyelikler

ogretmenler-gunu-hediyeleri

4- Taş Masa İsimliği
5- İsme Özel Dikdörtgen Kol Düğmesi
6- Premium Tavla Set
Üzerinde adı yazılı olan tükenmez kalemler ile sempatik bir mesaj da verebilirsiniz elbette, isme özel hazırlanan tükenmez kalemler, kullandıkça hafızlara sizi getirecek bir hediye alternatifi olarak bulunuyor. 
Kalemler
kişiye-özel-kalem
Bence tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyorsanız lezzetli hediye seçenekleri de mevcut. Ağızlarını tatlandıracak birbirinden lezzetli kek buketleri, yine öğretmenler odasının en çok konuşulanı olacak.
öğretmenler-günü

Bu hediyeler tam olarak hoşuna gider mi emin olamıyorum, ya da hediyenin yanında bir de çiçek göndermek istiyorum derseniz, kırmızı, beyaz güller ve lilyumlar öğretmenlerinize sevginizi ve kocaman kalbinizi ifade edebilecektir.  ‘Çiçek olun’ sözüyle hafızalara kazınan öğretmenlere en güzel sürpriz tabii ki de zarif bir çiçek aranjmanı olacaktır.

Öğretmenlere Özel Çiçekler

El Yapımı Hediyeler

Hediye seçerken yaşadığımız en büyük telaşlardan biri de;

Başkası da aynı hediyeyi almış mıdır?

veya

Hediyem çok ucuz veya pahalı mı kaçar?

sorularıdır. Bu soruların yanıtları kafanızı kurcalamasın istiyorsanız el yapımı hediyeler ile öğretmeniniz için hem emeğinizi sergileyebilir hem de benzersiz bir hediye hazırlamış olursunuz. İşte Öğretmenler Günü hediyesi olarak kullanılabilecek el yapımı hediye önerileri;

1- Kalemlik

Kalemlerden bir kalemlik mi? Kulağa ilginç geliyor. Bunun için ihtiyacınız olan;

  • Renkli kalemler,
  • Biraz tutkal
  • Boş bir konserve kutusu


el-yapimi-ogretmenler-gunu-hediyeleri-1 

2- Kurabiye

Kurabiye veya cupcake yaparak kendi ellerinizle hazırladığınız lezzet dolu bir hediye sunabilirsiniz. Biraz el beceriniz varsa üzerlerine şeker hamuru ile motifler kondurabilir ya da kurabiyeleri harf şeklinde yapabilirsiniz.

el-yapimi-ogretmenler-gunu-hediyeleri-4

3- Bez Çanta

Düz bez bir çanta, istediğiniz motif ve de renkli bez boyaları. El yapımı bir bez çanta için işte bütün ihtiyacınız bu!

el-yapimi-ogretmenler-gunu-hediyeleri-2

4- Saat

Ataçlar, kalem açacakları, kurdeleler, cetvel parçaları ve hatta fotoğraflar! İçine istediğiniz objeleri sayıların yerine yerleştirebileceğiniz uygunlukta bir saat bulup onu öğretmeninize uygun hale getirebilirsiniz.

el-yapimi-ogretmenler-gunu-hediyeleri-3

5- Vazo

Masaların şıklıktaki son trendi el yapımı vazolar ile yine harikalar yaratabilirsiniz.

  • Boş ve mini bir konserve kutusu,
  • Tahta mandallar

veya üzerine yapıştırabileceğiniz ataçlarla oluşturabileceğiniz sevimli bir hediye.

el-yapimi-ogretmenler-gunu-hediyeleri-5

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir