Hediye Önerileri

Neden Çiçek Alıyoruz? (Sevgiliye Çiçek Almak İçin Sebepler)

Çiçekler tüm güzel fotoğraf karelerinin, tebriklerin ve teşekkürlerin olduğu noktalarda rol arkadaşlarımız olurlar. Bazen neden sevgilimize çiçek alıyoruz ya da hangi zamanlarda çiçek almamız gerekiyor emin olamayız. Bu yazı da bu konuyu kendine dert eden erkekler için hazırlandı. Hangi durumlarda çiçek almalısınız, ne şekilde vermelisiniz, hepsini bu yazımızda bulacaksınız.

Efendim, flört işi zor, hele bir de karşınızda sevmeye kıyamadığınız, kırmaktan ödünüzün koptuğu o tatlı cadı sevgiliniz varken! Her zaman kadınları mutlu etmenin zor olduğundan dert yanılır. Halbuki öylesine kolay ki! Biraz sevgi, biraz ilgi yeter, siz yeter ki bunları göstermekten bıkmayın. Birçok erkek ne durumda ne şekilde davranması gerektiğini kestiremiyor, bu yazı da işte bu konuyu gündeme getiriyor. Bu yazıda sevgiliye ne zaman çiçek alınır, özür dilemek için hangi çiçek alınır, erkek sevgiliye hangi çiçek alınır gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

çiçek veren erkek
Görsel: Giphy

Yazımızın öznesinin kadınlar, muhatabının da erkekler olmasının sebebi çiçekleri en çok kadınların sevmeleri gibi düşünülebilir. Aslında erkekler de çiçekleri çok severler fakat bunu sıkça dile getirmezler. Biz de bu sebeple ağırlıklı olarak kadınlara yer verdik. Ancak sevgili hanımlar, yazımızda sizler için de sevgilinize çiçek gönderirken kullanabileceğiniz tüyolar bulunmakta. Çünkü erkeklere de çiçek alınmalı. bunun sebeplerine yazının ilerleyen bölümlerinde yer vereceğiz.

çiçek veren erkek
Görsel: LifeCrayon
İlk buluşma

İlk buluşma oldukça mühimdir. Ee ne de olsa bir sevgiliniz olabilmesi için gerçekleştirilmesi gereken bir ilk buluşma vardır. Herkes geçer bu aşamadan anlayacağınız. İşte bu ilk buluşmaya giderken elinizde olabilecek iki adet çiçek var. Bunlardan biri kırmızı güllerden oluşan bir buket, diğeri ise kır papatyaları ile hazırlanmış kocaman bir buket. Hangi çiçeği seçmeniz gerektiğine karar verirken de sevgilinizi ne kadar tanıyabildiğinizi konuşturacaksınız. Yani anlayacağınız bu mini bir sınav. Bazı kadınlar kırmızı güllerin cazibesini severken bazıları da daha doğal kır çiçeklerini tercih ederler.

İlk buluşmada çiçek ile gelmek ne denli ince ve nazik olduğunuzu gösterir, fakat bir handikapı da yok değil, ilk buluşmadan böyle bir centilmenlik örneği gösterirseniz şayet, tüm ilişki boyunca aynı nezaketi korumanız gerekecek. Yani yapmazsanız olmaz ama yaparsanız da nelerin olabileceğini önceden bilin :)

sevgiliye çiçek
Görsel: Flower Shop Network
İlk ay

Gelelim ilk ay çiçeğine. Hemen her ay dönümünde çiçek mi alacağım diye düşünerek kendinizi strese sokmayın. Bu ilk aya özel. Yeni başlayan ilişkilerde ilk ay çok önemlidir. Birbirinize alışmaya başlamışsınızdır, bir şeyler yavaş yavaş yerine oturmuştur. İşte bu nedenle, bir aydır sizinle birlikte canla başla bu ilişki yürütebildiği için hem onu hem kendinizi tebrik etmeli, bunu da yine güzel ve dolu bir buketle yapmalısınız.

İşyerine ya da evine bir çiçek göndererek, onu çok mutlu edebilirsiniz. Aynı zamanda çiçeğinizle birlikte romantik bir not da göndermeyi unutmayın. Notta ona bu bir ayın bir ömür gibi güzel geçtiğini, sanki onunla yıllardır bir aradaymışsınız gibi hissettiğinizi ve bu durumdan olan mutluluğunuzu dile getirebilirsiniz. İlk ayınızı onun en sevdiği çiçek ile kutlayabilirsiniz. İlk buluşmadan sonra illa ki bu tip konular konuşulacak ve siz de doğru çiçeği seçip seçmediğinizi anlayabileceksiniz. Bu sebeple ilk ay çiçeği çok daha kolay seçilebilir bir çiçek sizin için.

 

çiçek gönderen erkek
Görsel: Express Couk
Doğum günü

İşte unutulması gerçek bir kabus haline gelebilecek en önemli gün. Doğum günleri birçok kadın için çok önemlidir. Çünkü bugün onlara özel olan bir gündür ve tüm sevdikleri tarafından kutlanan bir gündür. Yani yıldönümünüz size özeldir ancak doğum günü herkesçe kutlanabilir bir gündür. Bu sebeple mutlaka farkınızı ortaya koymanız gerekir.

Eğer bu özel günü çiçeksiz geçirirseniz, hele hele unutursanız bir daha onun gözünde kazanmış olduğunuz prens imajını tekrar kazanamazsınız, her şey en başa döner. O yüzden siz siz olun, bu özel günü büyük bir aranjmanla kutlamayı unutmayın.

Benzer şekilde bugün erkeklere çiçek göndermeye de oldukça müsaittir. Sevgilinizin en özel günü ve herkes ona yoğun ilgi gösteriyor, siz neden çiçek gönderemeyesiniz ki? Ayrıca erkeklere çiçek almak onlara verilebilecek en güzel cevaptır. Yani size özel günlerinizde çiçek almayan bir sevgiliniz var ise, ona çiçek alarak bunun mesajını inceden verebilirsiniz.

– Yeni Sevgiliye Doğum Günü Hediyesi Arayanlara 5 Altın Öneri

sevgiliye çiçek almak
Görsel: Glamour
Yıldönümü

Gelelim bir başka özel güne. Yıldönümü de unutulması halinde en az doğum günü kadar kabus yaratabilir, fakat bu karşılıklı hazırlanılması gereken bir gün olduğu için, herhangi bir aksilik durumunda, siz de onun hazırlığını eleştirerek durumu lehinize çevirin. (Evet farkındayım, kesinlikle dürüst bir yol değil ama ben sizin için söylüyorum.)

Yıldönümü en güzel çiçeklerle kutlanmayı hak eden günlerden biridir. Evlilik yıldönümü için alınabilecek çiçekler çok çeşitlidir. Sevdiğinizin en sevdiği çiçekleri ve mevsim çiçeklerini tercih edebilirsiniz. Eğer eşinizin düğünde tercih ettiği çiçeği hatırlıyorsanız benzersiz bir sürpriz olacağından emin olabilirsiniz. (Hemen fotoğraflardan kontrol vakti ;) )

1. yıllarını kutlayan sevgililer için önerilere yer verdiğimiz İlk Yıldönümünde Alınabilecek Hediye Önerileri yazımıza göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Henüz bir ilişkisi olmayanların gözünü korkuttuk galiba. Korkmanıza gerek yok, kalıplara takılmanıza da. Siz en iyisi içinizden geldiği her an ona bir çiçek gönderin ya da alın. Onun yüzündeki gülümseme, mutlulukların en büyüğü, en güzeli değil mi?

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir