TariflerTatlı Tarifleri

Ünlü Şefler ve Tatlı Tarifleri

Yemekten sonraları ya da gün ortaları bir saatte hani “tatlı bir şeyler olsa..” diye başlıyoruz ya cümleye ama ne ? Şekerin insana en büyük faydası olumlu düşünmesini sağlayabilmesidir. Özellikle çok fazla kin tutan kişilerde tatlı tüketimini artırdığınız zaman bu kin duygusunun azaldığı gözlenmektedir. Tatlının  tüketim kanadında olmak güzeldir ama sadece bu kanatla yetinmeyip yapabileceklerimizin sınırlarını zorlamak isteyen bizler için örnek şefleri ve tatlı tariflerini öğrenmeye ne dersiniz .. ?
Öncelikle belirtmek gerekir ki her ne olursak olalım yemek ve tatlı sevilerek yapıldığında en güzel kıvamını almaktadır.. Annelerimizin yemeklerinin, tatlılarının güzelliği onların sevgilerinden gelmiyor muydu zaten?

Her ne olursak olalım demiştik; dünyaca ünlü şef Gordon Ramsay’in asıl mesleği kalecilikken, Ramsey, Glasgow Rangers’ta geçirdiği sakatlık sonrası futbolu bırakmak zorunda kalmıştır. Bu trajik olay sonucu Otel İşletmeciliği bölümüne geri dönüp eğitimine kaldığı yerden devam etmiştir. 1993 yılında henüz yeni açılmış Aubergine ‘i devralarak üç yıl içerisinde 2 Michelin yıldızı kazandı. 1998’den sonra Ramsey tamamen kendine ait ilk restoranını açtı. Londra’da açılan restoran kısa sürede tüm dünya tarafından tanınan ve sevilen bir hale gelmekle beraber Michelin tarafından 3 yıldıza layık görüldü. Ramsey’in gerek kullandığı malzemelerde olan seçiciliği gerekse sunumdaki titizliği ona gösterilen hayranlığa gerçekten layık olduğunu gösteriyor.

Türk mutfağında ise milli gururumuz Arda Türkmen’le karşılaşıyoruz. Lebnon’un sahibi olan Arda Türkmen 1975 doğumlu genç ve girişken bir kişiliğe sahip. İş hayatına başlangıcı öğrenci turları ve gezilerle olmuş.  2003 yılının sonlarına doğru kurduğu Roka Davet adlı catering firması bir çok büyük organizasyonun yiyecek ve içecek işlerini üstlenerek, üstün performans göstermiştir. Depeche Mode ve Metallica gibi grupların ve daha bir çok yabancı sanatçıların catering işlerini almıştır. Son zamanlarda ise CNN TÜRK’te haftasonları yayınlanan Arda’nın Mutfağı’nı hazırlayıp sunmaktadır.
Biraz da Arda Bey’den tatlı tariflerinden faydalanmak iyi olur diye düşünüp kendisinin özel tarifleriyle doğum günü pastası olarak da servis edebileceğiniz Vişneli Brownie ve Elmalı Kek tariflerini sizlerle paylaşıyoruz.

 

VİŞNELİ BROWNIE

 

3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker ,
yarım su bardağı un ,
200 gr. tereyağ ,
250 gr. bitter çikolata,
1 paket vanilya
1 su bardağı vişne

 

Yumurta ve şekeri köpük oluncaya kadar karıştırın.
Bir tavada tereyağını eritin ve kenara alın, ardından içine çikolataları ekleyip eritin.
Yumurtalı karışıma sürekli karıştırarak çikolatayı ekleyin.
Sonra un ve vanilyayı da ekleyip çırpın.
Yağlanmış fırın kabına harcı dökün, dilediğiniz kadar vişneyi üzerine düzgünce serpiştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırına koyup 25 dakika pişirin. Sonuç mu ..?

ELMALI KEK

 

3 adet yumurta
1 su bardağı süt
150 gr. tereyağı
2 paket vanilya
3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 çay kağışı karbonat

 

Üstü için malzemeler
4-5 adet ince dilimler halinde elma
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

 

Yumurtalar ve şekeri köpük oluncaya kadar çırpın.
Süt ve tereyağını bir tarafa ılıtın, çırptığınız yumurtalı karışıma karıştırarak ekleyin. Ardından un,kabartma tozu,karbonat ve vanilyayı ekleyin. Homojen oluncaya kadar karıştırın.
Kek harcını ,yağlanmış yuvarlak kek kalıbınıza dökün. İnce dilimler halinde kesilmiş elmaları da üzerine yayın. Esmer şeker serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 – 45 dk pişirin.
Sürenin sonunda elmalı keki fırından çıkarttıktan sonra dilerseniz üzerine tarçın serpip, soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.  Sonuç olarak ..

 

Bunların yanında doğum günlerimizin vazgeçilmezi olan doğum günü pastaları ve eğlenceli cupcakeleri  yapmak biraz daha zaman ve özen gerektiriyor haliyle. Bu olasılığı da düşünüp ciceksepeti.com ‘un sizler için hazırladığı doğum günü pastası seçeneklerine de göz atmak istersiniz diyerek paylaşıyoruz.. :)

 

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir