TeknolojiTeknolojik Ürünler

Akıllı Baskül Nedir, Nasıl Çalışır? 8 Akıllı Baskül Önerisi

Sağlıklı bir yaşam için dikkat edilmesi gereken birçok konu vardır. Doğru beslenme, egzersiz yapma, su tüketimi gibi birçok konuya dikkat etmek gerekir. İnsan vücudunun boy ve diğer değerlerine göre ideal bir kitle endeksi bulunur. Bu endeks sayesinde ne kadar fazla kilonuz var veya ne kadar eksik kas kütlesine sahipsiniz takip edebilirsiniz. Fakat tüm bunları takip etmek için hassas ve size tüm bilgileri veren bir tartı gerekir. Akıllı baskül modelleri işte tam olarak burada devreye girer ve ihtiyacınız olan tüm verileri almanızı sağlar. Bu yazımızda akıllı baskül modelleri hakkında merak edilen her şeyi bulabilirsiniz.  

Akıllı baskül, banyo tartısı veya akıllı terazi, sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olanların en büyük yardımcıları arasında yer alır. Kilo kontrolünün yanı sıra vücut hakkında anlık veri alınmasını sağlar. Alınan verileri mobil uygulamalar yardımıyla düzenli bir şekilde takip edebilirsiniz. Tasarım olarak da oldukça hoş ve modern bir görüntüye sahip olan akıllı baskül modelleri, dijital ekran üzerinden kilonuzu, vücut kitle endeksinizi, kas, yağ, su ve kemik oranınızı ölçmenizi sağlar. Bu sayede doğru antrenman programları oluşturarak vücudunuzun tam olarak ihtiyacı olan egzersizleri yapabilirsiniz.

Akıllı Baskül Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akıllı baskül alırken dikkat etmeniz gerekenler
Kilo verme veya sağlıklı bir şekilde kilo almak isteyenler için oldukça faydalı olan akıllı baskül, birçok farklı marka tarafından üretilir.

Şimdi gelin akıllı baskül alırken dikkat etmeniz gerekenlere daha yakından bakalım.

  • Akıllı baskül alırken ilk dikkat etmeniz gereken konu, baskülün iyi bir mobil uygulaması olmasıdır. Akıllı baskül, vücudunuza dair tüm bilgileri kaydeden ve değişimleri takip etmenizi sağlayan bir cihazdır. Eğer kilo alma veya verme sürecindeyseniz hedef kilonuza ne kadar kilo kaldığını ve diğer tüm bilgileri mobil uygulama vasıtasıyla takip edebilirsiniz.
  • Vücut geliştirme gibi düzenli egzersiz gerektiren bir sporla ilgileniyorsanız vücut kitle endeksi, su yüzdesi ve kas kütle oranı takibi oldukça önemlidir. Bu tarz bilgileri hafızasında tutan ve takip etmenizi sağlayan baskül modelleri, çok kullanıcılı seçeneklere de sahiptir. Evde birden fazla kişi, bilgilerini takip etmek isterse bu imkanı sunan cihazları tercih edebilirsiniz.
  • Tasarım birçok konuda olduğu gibi akıllı baskül konusunda da oldukça önemli. Banyo veya diğer mekanlarda kullanacağınız baskülün şık ve dekoratif olması diğer eşyalarla uyumunu artırır. Bu nedenle tasarım olarak modern çizgiler sunan modelleri tercih edebilirsiniz.
  • Asıl amacı ağırlık ölçmek olan baskülün dayanıklı olması en önemli kriterlerin başında gelir. Birçok veriyi hafızasında tutan ve hassas ayarlar sunan akıllı basküller, hasar alması halinde bozulabilir. Bu nedenle dayanıklı ve sağlam malzemeden üretilen modelleri tercih ederek uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Genelde çıplak ayakla basılan baskül yüzeyinin güvenlik açısından kaymaz yüzeye sahip olması gerekir. Kaymaz yüzey hem doğru sonuçları almak hem de baskül üzerinde rahat hissetmeniz için oldukça önemlidir.
  • Son olarak genellikle pil ile çalışan ama bataryalı modelleri de olan akıllı baskülleri alırken yedek pil almanızı tavsiye ederiz. Hatta doğaya zarar vermemek ve bütçenize yardımcı olmak adına şarj edilebilir pilleri tercih edebilirsiniz.

Akıllı Baskül Önerileri

Akıllı baskül hakkında merak edilenleri anlattığımıza göre sıra geldi ürün önerilerimize…

1-) Goldmaster Sportive IN-6105

Goldmaster Sportive IN-6105 akıllı baskül
Goldmaster Sportive IN-6105, 2 adet AAA pil ile çalışmaktadır.

180 kg kapasite ve 100 g hassasiyet sunan Goldmaster Sportive IN-6105, 6 mm temperli cam sayesinde oldukça dayanıklıdır. Tartının üzerine çıktığınız anda otomatik olarak çalışır ve indiğinizde ekran kararır. Kilo dışında yağ, kas, kemik ve su oranınızı ölçer. 10 kişiye kadar bilgileri hafızasında tutar ve düzenli takip imkanı sağlar. Ayrıca düşük pil göstergesi ile pili zayıfladığında önceden uyarır.

2-) Vestel V-Fit 

Vestel V-Fit akıllı baskül
Akıllı, hassas ve oldukça dayanıklı; Vestel V-Fit.

Android ve IOS işletim sistemleri ile uyumlu çalışan Vestel V-Fit, mobil uygulamasıyla tüm vücut verilerinize anında ulaşmanızı sağlar. Bu sayede istediğiniz an güncel verilerinizi takip edebilirsiniz. 100 gram hassasiyetle 180 kilogram ağırlığa kadar ölçüm yapabilmektedir. Kilo ölçümünün yanı sıra vücut kitle endeksi, bazal metabolizma hızı, kemik, kas, yağ ve su oranı gibi verileri de ölçebilirsiniz. Ayrıca 10 ayrı kullanıcıyı hafızasında tutabilme özelliği sayesinde tüm aile bireylerine kullanma imkanı sunar.

3-) Fakir Hercules

Fakir Hercules akıllı baskül
Fakir Hercules, tek dokunuşla otomatik olarak açılır ve tartı işlemi sonrası otomatik olarak kapanır.

Maksimum 150 kilogram tartı kapasitesine sahip olan Fakir Hercules, 100 gram hassasiyet ile ölçüm yapar. Günlük kalori ihtiyacı, yağ oranı, kas oranı ve vücut kitle endeksi gibi bilgileri ölçer. 12 kişiye kadar hafıza kapasitesi bulunan tartı, özellikle diyet döneminde olanlar için oldukça avantajlıdır.

4-) Medisana 48458

Medisana 48458 akıllı baskül
Medisana 48458, tasarımı ve özellikleri ile evinize oldukça yakışacaktır.

Bambu gövdesi ile oldukça şık ve doğal bir tasarıma sahip Medisana 48458, 150 kilogram ağırlığa kadar ölçüm yapar. 100 gram hassasiyete kadar ölçüm imkanı sunar ve kullanılmadığı zamanlar otomatik olarak kapanır. Kilo ölçümü dışında yağ oranı, su oranı, kemik kitlesi, kas kütlesi ve vücut kitle endeksi gibi verileri almanızı sağlar.

5-) Xiaomi Mi 2 

 Xiaomi Mi 2 akıllı baskül
Xiaomi Mi 2, akıllı telefon uygulaması sayesinde tüm verilerinizi anlık olarak takip etmenizi sağlar.

Akıllı ev teknolojisi ürünlerinde öncü markalar arasında yer alan Xiaomi, Bluetooth destekli akıllı tartısı Mi 2 ile bu alanda da oldukça iddialı. Tasarımı ile oldukça şık görünen akıllı baskül, 150 kilogram ağırlığa kadar ölçüm yapar. Mi Fit uygulaması ile direkt olarak bağlantılı çalışan tartı; kilo, yağ oranı, kas kütlesi, kemik yapısı, karın yağ oranı, vücut yaşı ve vücut kitle endeksi gibi verileri anlık olarak takip etmenizi sağlar.

6-) Polosmart PSC12

Polosmart PSC12
Polosmart PSC12, 7 kişiye kadar aile üyesi ekleme imkanı sunar. Bu sayede herkes kendi verilerini anlık olarak takip edebilir.

Şık tasarımıyla oldukça estetik bir görüntü sunan Polosmart PSC12, 180 kilogram ağırlığa kadar ölçüm yapabilmektedir. LCD ekran üzerinden anlık olarak verileri takip edebilirsiniz. Ayrıca mobil uygulama üzerinden de anlık olarak görebilme imkanı sunmaktadır. Yağ oranı, su oranı, vücut kitle endeksi, kas oranı gibi birçok veriyi anlık kontrol edebilir, kalori takibinizi uygulama üzerinden yapabilirsiniz.

7-) Anker Eufy

Anker Eufy
Anker Eufy, tüm bilgilerinizi tek bir ekran üzerinden takip etmenizi sağlar.

Tam vücut analizi yapabilen Anker Eufy, profesyonel sporcuların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Kaymayı önleyen üst plakası ve alçak tasarımı sayesinde kullanımı oldukça kolaydır. Bluetooth bağlantısı ile mobil uygulamaya bağlanan akıllı baskül, size birçok veri sunar. Vücut yağ oranı, yağsız kilo oranı, bazal metabolizma hızı, kemik kütlesi, iç yağlanma gibi birçok veriyi anlık olarak takip edebilirsiniz.

8 -) Amazfit Smart Scale

Amazfit Smart Scale
Tüm sağlık verileri tek bir cihazda; Amazfit Smart Scale.

Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı bulunan Amazfit Smart Scale, 16 farklı vücut sağlığı ölçümü yapmaktadır. Yağ oranı, kas kütlesi, vücut kitle endeksi gibi değerler bu 16 farklı değerden sadece birkaçı… Bunun dışında 50 gram hassasiyetle ölçüm yapan akıllı baskül, ayakta kalp atış hızı algılamasına sahiptir. Bu sayede genel zindelik bilginizi elde edebilirsiniz. Ayrıca denge yetenek analizi yapabilen cihaz, egzersiz sırasında nelere dikkat etmeniz konusunda da yardımcı olur.

Akıllı baskül başta olmak üzere tüm elektronik ürünü ÇiçekSepeti’nde bulabilirsiniz. Hemen mobil uygulama veya web sayfasını ziyaret edin, indirimleri kaçırmayın!

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir