Hediye ÖnerileriAnneler Günü

En Güzel Anneler Günü Hediyeleri (2019)

Anneler Günü tüm dünyada kutlanan evrensel bir gündür. Bu özel ve güzel günde çocukları, annelerine olan sevgilerini bir kez daha vurgularlar. Peki Anneler Gününün hikayesi nedir ve ne zaman kutlanır? Anneler Gününde ne hediye alınır? Tüm bu soruları sizler için yanıtladık.

anne kız gif
Görsel Kaynak: Giphy

Günlük hayatta sık kullandığımız bazı kelimeleri sık kullanmamıza ve söyleniş sıradanlıklarına rağmen hiçbir zaman değerinden en ufak birşey kaybetmezler. “Anne” kelimesi belki de bu sihirli kelimelerin en önemlilerindendir. Sözlük tanımı en kolay kelimelerden biriyken, gerçek tanımını yapmak herkes için ayrı ve zordur.

Annelerimiz bizi karşılıksız seven, en yorgun anlarında bile içten gülümseyen, dünyanın en kutsal görevini sevgiyle yerine getiren kişilerdir. Anne demek, şefkat demek, fedakarlık demektir. Uykusuz gecelerden sonra yorgun; ama içten gülümseyen, karşılıksızca sevendir anne.

Anneler Gününün yaklaşması ile herkes  annesine olan sevgisini ve saygısını göstermek adına, ufak bir hediye alır ya da bir anne için yetip de artacak olan içten bir kucaklama ve öpücük ile annesinin bu özel günde daha da özel hissetmesini sağlar.

Anneler Günü Ne Zaman?

Her sene mayıs ayının ikinci pazar günü Anneler Günü olarak kutlanır. Anneler Günü hangi gün derseniz, Anneler Günü 2019’da 12 Mayıs’a denk geliyor.

Anneler Günü Neden Kutlanır?

Görsel; Anna Jarvis, wikimedia

Annelerimizi hepimiz için çok değerlidir. Onları aldığımız hediyelerle veya küçük sürprizlerle sadece bir gün mutlu etme fikrine karşı olduğumuzu belirtmekte fayda var. Onlar kesinlikle her gün mutlu olmayı hak ediyorlar. Ama Anneler Gününün de kutlanmaya değer bir hikayesi var.

Ülkemizde 1955 yılından bu yana kutlanan Anneler Günü çok uzun yıllardır kutlanıyor. Bu günün varlığını kimse yok saymaz bu sebeple de Anneler Günü tarihi nedir? Nerede ne zaman ortaya çıkmıştır düşünülmez bile. Anneler Gününün günümüze gelen hikayesi şöyle;

Anneler Gününün ilk olarak 1600’lü yıllarda “Mothering Sunday” etkinliklerinde ortaya çıkıyorve bu özel gün kiliseye adanıp, bağlılığı gösteriyor.  Resmiyete dönüşmesi ise ise yaklaşık 300 yıl sonra oluyor.

1864 doğumlu Filedelfiya eyaletinde yaşayan Anna Jarvis, 9 Mayıs 1905 yılında henüz 41 yaşındayken annesini kaybeder. 3 sene önce de babasını kaybeden Anna, artık tek başınadır. Önceleri bu vedayı kabullenemez ve hayata küser.

“İnsanlar doğar, yaşar, ölür. Bu bir yaradılış gereğidir.”

Aylarca üzüntüden ne yaptığını bilmez halde yaşar. Bir komşularının onunla konuşması ise Jarvis’in üzerinde çok büyük etki uyandırır. Bir gün ona “İnsanlar doğar, yaşar, ölür. Bu bir yaradılış gereğidir.” der.  Alışamasa da bu durumu kabullenmeyi öğrenen Jarvis’in acısı zamanla diner ve annesini hüzünle değil sevgi ile anmaya başlar. Onunla yaşarken yeterince vakit geçiremediği için hayıflanan Jarvis her gün onu mezarında ziyaret eder ve çiçekler götürür. Annesine olan sevgi ve minnet borcunu ödemek, onu kalbinde yaşatmaya ve yüceltmeye devam etmek adına, her sene bu günü kutlamaya karar verir.

anneye çiçek
Görsel: i879

Yaşadığı dönemde Amerika’da, yetişkinlerin annelerine yeteri kadar saygı göstermediğini ve onları ihmal ettiğini gören Anna Jarvis, bu güne özel bir anlam daha yükleyerek herkesi, henüz anneleri hayattayken onları onore etmelerini sağlamak adına, Anneler Günü’nü ülke çapında ulusal bir gün haline getirmek için uğraşır.

Genç kız belediye başkanına giderek yılın bir gününü annelere ithaf etmeyi önerir. Fikre çok sıcak bakan başkan bu öneriyi gazetelere taşır. Sonraları Amerika Birleşik Devletleri Kongresi mayıs ayının ikinci pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasını kararlaştırır ve ilk kez Anneler Günü 1908 yılında kutlanır.

Yüzlerce kişinin yıllar süren desteği ile nihayet  1914 yılında Başkan Woodrow Wilson, Mayıs ayının ikinci Pazar gününü, ulusal tatil ilan eder ve Anneler Günü Amerika’dan başlayarak tüm dünyada kutlanmaya başlar. Zamanla tüm dünyaya yayılan

Görsel: lifeonthetrampoline

bu anlamlı gün her yıl mayıs ayının 2. pazarında kutlanır ve bizler de bu vesile ile annelerimize olan sevgi borcumuzu ödemiş oluruz.

Anna Jarvis’in başlattığı bir gelenek ile Anneler Günü’nün sembolü kırmızı ve beyaz karanfiller olur, çünkü annesinin en sevdiği çiçekler karanfillerdir. Beyaz karanfiller, hayata veda eden anneleri anmak için, kırmızı karanfiller ise hala hayatta olan annelere teşekkürleri sunmak için seçilmiştir.

Bazı kaynaklar ise bu günün mitolojik bir hikayesi olduğunu söyler. Anlatılana göre Anneler Günü, Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna Antik Yunanlıların verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarına dayanıyor. (Meraklısına, Wikipedia – Anneler Günü)

Anneler Günü Hediyeleri

Dünyanın en kutsal görevini sevgiyle yerine getiren annelerimiz, her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyor. Biricik annenize Anneler Günü’nde ne hediye alacağınıza henüz karar veremediyseniz hediyenizi seçmeden önce önerilerimize mutlaka göz atın.

Annenizin çok beğeneceğini düşündüğümüz bazı hediye alternatifleri hazırladık. İşte sizin için özel olarak seçtiğimiz Anneler Günü hediyeleri.

Anneler Günü Çiçekleri

Bu özel günde mutlu olmak onların en büyük hakkı. Başımızın tacı, biricik annelerimize, emekleri için ne kadar teşekkür etsek az… Ama onlara sevgimizi en güzel, en anlamlı ve mis kokulu şekilde dile getirmenin bir yolu var. Çiçekler…

anneler günü çiçekleri
Görsel: theblaze.com

Çiçeksiz bir Anneler Günü elbette düşünülemez. Baharın en güzel ayında kutlanan bu özel günde, annelerinizin tazecik ve rengarenk bahar çiçekleri ile güne hoş bir başlangıç yapmasını sağlayabilirsiniz.

Alacağınız her hediyeye şık bir vazoda çiçek eklemenizi önerebiliriz. Anneye alınabilecek en güzel hediyelerin başında gelen çiçekler her anneyi en mutlu eden hediyelerin başında gelir. Aslında hediyeden öte, sembolik bir hediyenin yanında gereklilik adeta. Mevsim çiçeklerinden hazırlanmış şık bir vazoda çiçek aranjmanı onları umduğunuzdan daha mutlu edecektir.

Frezyalar, hüsnüyusuflar, gala çiçekleri, lilyumlar, papatya ve ayçiçekleri ile hazırlanan Anneler Günü çiçekleri, annelerinize mutluluk saçacaktır.

Çiçek Sepeti Anneler Günü çiçekleri için buraya tıklayabilirsiniz.

Anneler Günü Kek ve Kurabiye Buketleri

Annelerinize anne eli değmiş gibi lezzetli kek ve kurabiye buketleri gönderebilirsiniz.  Anneye butik pasta, anneye cupcake çeşitleri de diğer leziz alternatifler arasında Anneler Günü Kek Kurabiyeleri kategorisinde sizi bekliyor.
Tazecik kakaolu truflar, yumuşacık kekler ve kurabiyeler ile süslenmiş Bonnyfood çeşitleri, Anneler Günü’ne unutulmaz bir tat katacak.

Çiçek Sepeti Anneler Günü Bonnyfood çeşitleri için buraya tıklayabilirsiniz

anne
Görsel Kaynak: Buzzfeed

Anneler Günü Hediyeleri

Annelerimiz hediyelerin en güzeline layık. Kişiye özel hediyeler, dekoratif hediyeler, lisanslı ürünler, şık hediyeler ve tüm anneye hediye alternatiflerinden birini Çiçek Sepeti’nde bulabilir, annenizi mutlu edecek bir sürpriz yapabilirsiniz.

Annelerin her biri ayrı özel. Hepimiz için anne sevgisinin yeri ve önemi aynı olsa da annelerimizin zevkleri apayrı. Bu sebeple annelerimizi biraz birbirlerinden farklı yönleri ile inceleyerek hediye alternatiflerini sizler için derledik.

Misafiri çok gelen, evladı ile övünmeyi seven tatlı annelerimize

Annelerimiz çok özeldir bizleri için. Ancak bu özelliği bazı annelerimiz herkes duysun isterler. En kıymetlileri hakkında güzel olaylardan, başarılarından bahsetmeyi çok severler. Bu yapıda olan annelerimiz için alınabilecek en güzel hediyelerden biri Yılın Annesi Oscarıdır. Bu özel günde verilecek en anlamlı hediyelerden olan Oscar ödülü, bir annenin kendini özel hissetmesi ve bunu da tüm dünyaca bilinen en prestijli heykel ile görebilmesi kuşkusuz çok mutluluk vericidir.

Düzeni seven biricik annelerimize

“Odanı topla, kaybolacaksın içerisinde bir gün diye korkuyorum.” cümlesini veya benzerini hiç duymamış olan var mıdır acaba? Annelerimiz derli toplu insanlardır çoğu zaman. Onlar için her şeyin bir yeri vardır ve orada olmalıdır. Aradığında bulmalıdır her istediğini. Bu tip annelerimize takılarını koyması için Müzikli bir takı kutusu alabiliriz. Anneniz müzik kutusuyla çocukluğuna gittiği her an sizi ve ne kadar şanslı olduğunu hatırlayacak. Bu tarz ürünleri incelemek ve satın almak için “Ev Dekorasyon” kategorimize göz atabilirsiniz.

Hediyenin kalite kokmasını isteyen havalı annelerimize

Bazılarımızın anneleri ise fazla havalıdır. Bu kötü bir şey değil tabii ki. Geçtikleri ortamda kokularını bırakırlar. Arkadaşlarımızın hayran oldukları kadınlardır onlar. Her zaman kaliteli giyinirler ve çok güzel kokarlar. Anne kokusunun mükemmelliğini bize saklarlar ve onların adı ile anılacak kadar benimsenen bir parfümleri olur. Sizin de anneniz böyleyse ona güzel bir parfüm hediye edebilirsiniz. Kendi parfümünün aynısını ya da merak ettiği bir kokuyu seçebilirsiniz. Yeni bir parfüm alıyorsanız mutlaka değişim yapabileceği bir yerden almanızı öneririz. Anneniz için parfümleri incelemek için “Hediye Parfüm” kategorimizi inceleyebilir ve birçok farklı çeşit parfüm bulabilirsiniz.

Anneye parfüm
Görsel: Loverte Blog

Hediyenizin yanına bir kutu sütlü, bitter veya beyaz çikolata ilave etmeyi de unutmayın.

*Anneler Günü çikolataları

Modayı takip eden, şıklıklarından ödün vermeyen annelerimize

Anneler Günü’nde alabileceğiniz hediyelerden bir diğeri de kolyedir. Kolye hem şık ve modayı takip eden annelerimize hem de her ortama uyum sağlayan melek annelerimize hitap eden bir hediye çeşididir. Eğer anneniz duygusal yapıdaysa ona anne-çocuk temalı bir kolye hediye edebilirsiniz. Ancak uyaralım, bu hediye karşısında gözyaşlarına biraz zor hakim olabilir.

Çetin ceviz diyebileceğimiz zor hediye beğenen annelerimiz için de kolye oldukça uygun bir tercihtir. Nasıl bu kadar zıt karakterdeki kişiler aynı tür hediyeden hoşlanabilirler diye düşünmeyin. Kolye her kadının severek kullandığı bir aksesuardır. Yalnızca modeline iyi karar vermeniz gerekir. Eğer anneniz modayı takip eden, şıklığından ödün vermeyen biri ise ona hediye seçerken son trendleri incelemelisiniz. Zümrüt, yakut gibi taşları seviyorsa farklı bir kolye seçebilir ya da şıklık denilince ilk akla gelenlerden olan inci bir kolye hediye edebilirsiniz. Daha fazla kolye modelini incelemek için “Kolye” kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

okyanusun kalbi
Görsel Kaynak: Buzzfeed

Çok masraf yapılan hediyelere kızan yufka yürekli annelerimize

“Anneme hediye yapmak istiyorum.” diyenler ve annesi para ile satın alınan hediyeleri sevmeyenler, sizleri de buraya alalım. Annelerimize elbette kendi ellerimizle hediyeler hazırlayabilir, onları ne kadar sevdiğimizi en içten şekilde gösterebiliriz. Anneniz için lezzetli bir pasta hazırlayabilir, hatta ona bir parfüm yapabilirsiniz. Bloğumuzun Kendin Yap kategorisinden anneleriniz için oldukça ilginç hediye fikirleri bulabilirsiniz.

Her zaman belirttiğimiz gibi bu yazıyı sonlandırırken de belirtelim. Annelerimiz için en önemli hediye onlara olan sevgimizdir. Anneler Günü için bir annenin evladından en büyük beklentisi sıcacık bir öpücük ile uyandırılmak ve tüm günü birlikte geçirmektir.

Umuyoruz ki Anneler Günü hediye alternatiflerimiz bu özel gün öncesinde fikir sahibi olmanızı sağlamıştır. Sizin için en önemli tavsiyemiz hayattaki en değerli varlığınız için seçeceğiniz hediyeyi son güne bırakmayın ve özenerek seçin! Ve unutmayın ki; anneler yılda sadece bir gün değil her gün mutlu olmayı ve şımartılmayı hak ediyor…

Çiçek Sepeti Anneler Günü hediyeleri için buraya tıklayabilirsiniz.

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir