TeknolojiMobil ÜrünlerTeknolojik Ürünler

Bir Saatten Daha Fazlası: Apple Watch 8 İncelemesi ve Özellikleri

Her sene olduğu gibi bu sene de yeni iPhone modelleriyle birlikte Apple Watch modelinin yenisi Apple Watch 8 tanıtıldı. Oldukça güzel bir tasarıma sahip olan akıllı saat, birçok yenilikle birlikte geldi. Şimdi gelin bu özel saatin tüm özelliklerine birlikte daha yakından bakalım.

Yeni nesi teknolojiler sayesinde artık gündelik hayattaki birçok şeyi yapmak daha kolay. Akıllı saatler, bu yeniliklerin başında gelen ve bir anda birçok kişinin favorisi olan ürünler arasında yer alıyor. Spor yaparken, toplantıları takip ederken veya bir şeyi unutmak istemediğinizde akıllı saatinize bakmanız yeterli. Bunun dışında arama cevaplama, çağrı yapma, mesaj atma ve diğer uygulamaları takip etme fırsatınızda var. Tüm bu özelliklerin öncüsü olan Apple, akıllı saat serisinin son modeli Apple Watch 8 ile karşımızda.

Apple Watch 8 Özellikleri

Apple watch 8 özellikleri
Yeni nesil Apple Watch 8 ile istediğiniz her şey kolunuzdaki akıllı saat içerisinde.

Tasarım

İlk üç neslinde 38 mm ve 42 mm boyutlarla sunulan Apple Watch, Series 7 ile geçtiği kasa boyutları olan 41 mm ve 45 mm’yi Watch 8 ile de sunuyor. Yani kasa boyutu olarak bir değişiklik yok diyebiliriz. Apple, Watch 8 tasarımını “Pürüzsüz. Kusursuz. Eşsiz.” Sözleriyle anlatıyor. Büyük ve göz alıcı Hep Açık ekran, dar kenarlar, ekran alanı köşeleri ve kasa kıvrımları zarif bir uyum sergiliyor. Hep Açık Retina ekran sayesinde her işi yapmanız daha kolay. Detaylı kadranlar, parlak  ekran sayesinde bileğiniz aşağıdayken bile daha kolay okunuyor. Dokunma, yazma ve kaydırma hareketleri ise çok daha rahat bir şekilde yapılıyor. Bunun dışında ekran çatlamaya dayanıklı özel tasarıma sahip. Toza dayanıklı IP6X sertifikası ve WR50 suya dayanıklılık derecesi bulunuyor.

Sağlık Özellikleri

Apple watch 8 sağlık özellikleri
Apple Watch 8, sağlık alanında eski serilerde var olan özellikleri geliştirirken birkaç yeni özellikte sunuyor.
  • İlk dikkat çeken özellik sıcaklık algılama özelliği. Uyku sırasında vücut sıcaklığınızla ilgili ölçümler yapan inovatif sensörler, değişimleri yakından takip ediyor. Bazen hastalık bazense yorgunlukla ortaya çıkan değişimleri önceden size haber vererek genel zindelik durumunuz hakkında bilgileri takip etmenizi sağlıyor.
  • Uyku uygulaması sadece uykuda geçirdiğiniz süreyi takip etmiyor. REM, Yüzeysel ve Derin uyku evrelerinde geçirdiğiniz süreleri gösteriyor. Ek olarak uyku sırasında ne zaman uyandığınız hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
  • Bir diğer önemli yenilik ise Trafik Kazası Algılama özelliği. Ciddi bir araba kazası geçirmeniz durumunda Apple Watch 8, bu durumu tespit edebiliyor. Sonrasında ise sağlık kuruluşları ile direkt olarak irtibata geçiyor. Üstelik acil durum kişileriniz ve diğer kişilere de bilgi vermenizi sağlıyor. Bu özelliği akıllı saatlerdeki en yüksek dinamik aralığa sahip bir G kuvveti ivme ölçeri sayesinde yaptığını söylemekte fayda var.
  • Özellikle kış aylarında buzlu yollar herkesin başına beladır. Eğer yere sert bir şekilde düşer ve hareket edemeyecek durumda kalırsanız, Watch 8 bunu algılıyor ve acil servise bağlanıyor.
  • EKG çekme özelliği bu seride de devam ediyor. tek derivasyonlu bir elektrokardiyografininkine benzer EKG sonuçları sunan cihaz; kandaki oksijen seviyesi ölçümü, vitamin ve ilaç hatırlatma gibi sağlık özellikleri sunmaya devam ediyor.

Spor ve Fitness Özellikleri

  • Gelişmiş antrenman uygulaması sayesinde ister yürüyün ister yüzün isterseniz de kürek çekin… Tüm antrenmanlarınızı uygulama üzerinden en ince ayrıntısına kadar takip edebilirsiniz. Yeni eklenen Antrenman Görünümleri özelliği sayesinde Kalp Atış Hızı Bölgeleri veya kişiselleştirilmiş antrenmanlar gibi çok sayıda ölçümü tek bir ekran üzerinden görebilirsiniz.
  • Kişiselleştirilmiş antrenmanlar ile tempo, kalp atış hızı, kadans ve güç ölçümlerinizle ilgili uyarılar alabilirsiniz. Kişisel hedefler ekleyerek anlık durumunuzu ve hedefinize ne kadar yakın olduğunuzu takip edebilirsiniz.
  • Yarış Rotası özelliği, sık yaptığınız koşu veya bisiklet rotalarını kaydeder ve bu parkurlardaki derecelerinizi listeler. Bu sayede aynı parkur üzerindeki gelişiminizi görerek her seferinde kendinize yeniden meydan okuyabilirsiniz.
  • 50 metreye kadar suya dayanıklı olan yeni seri, tüm su sporları sırasında istediğiniz tüm verileri rahatlıkla toplamanızı sağlar.

Pil ve Bağlantı

akıllı saat
Apple Watch 8, daha uzun pil ömrü sayesinde artık her zaman sizinle.
  • Yeni seri, 18 saat tüm gün pil ömrüne sahip. Bunun yanı sıra Düşük Güç Modu sayesinde 36 saate kadar pil ömrü vadediyor. Bu yeni mod, watchOS 9 güncellemesiyle birlikte Series 4’ten sonraki diğer Apple Watch’lara da verileceği bilgisi verildi.
  • Bağlantı kısmında ise bildiğiniz özellikler geliştirilerek yeniden karşınızda. Uluslararası
  • acil arama ve Hücresel veri bağlantısı bu seride de devam ediyor. Haritalar, arama yapma, uygulamalarda gezinme, cüzdan uygulaması ve diğer tüm özellikler daha hızlı ve daha canlı.
  • Son olarak kadranlardan bahsetmemiz gerek. Birçok farklı tarzda sunulan kadranlar arasından seçim yaparak saatinizi kişiselleştirebilirsiniz.

Apple Watch 8 Teknik Özellikleri

  • Kasa boyutu: 41 mm ve 45 mm
  • Ekran: 1,9 inç ekran 368 x 448 piksel çözünürlük (45mm)Her Zaman Açık Retina Ekran
  • Sensörler: Barometrik altimetre, optik kalp sensörü, elektriksel kalp sensörü, ivmeölçer, jiroskop, kanda oksijen sensörü, sıcaklık sensörü
  • Dayanıklık: IP6X, WR50 ve çatlamaya dayanıklı ekran
  • İşletim Sistemi: watchOS 9
  • İşlemci: S8

Apple Watch serileri ve diğer tüm ürünlerini Çiçeksepeti’nden sipariş edebilirsiniz. Ek olarak telefon ve akıllı saat koruma ürünlerini de keşfetmenizi tavsiye ederiz.

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir