Babalar Günü

Babanızı Duygulandıracak ve Eğlendirecek Babalar Günü Mesajları

Baba. 4 harf, tek kelime, milyonlarca his. Her yıl Babalar Günü yaklaştıkça hislerimizi daha yoğun yaşatan babalarımıza bu duygularımızı hissettirecek mesajları sizler için derledik.

Babalarımıza karşı sevgimiz sorgulanmayacak kadar yoğun. Ancak nedense bu sevgimizi kelimeler ile ifade etmek konusunda bir çoğumuz başarısız. Halbuki sevgimizi dile getirmek kadar güzeli var mı?

Babalar Günü, ülkemizde 40 yılı aşkındır her yıl haziran ayının 3. pazar gününde kutlanan ve babalarımıza olan sevgimizi sunmamıza vesile olan özel birgün. Evlatlar da babalarına bu özel günde türlü sürprizler yaparak onları ne kadar önemsediklerini bir kez daha ilan ediyorlar. Bu ilan genelde hediyeler ile yapılıyor. Ancak hediyeleri verirken söylenebilecek özel sözler de bu özel günün olmazsa olmazları arasında.

baba ve çocuk
Kaynak: giphy.com

Babalar Günü Özelinde Hediye Seçimi

Bir babanın aldığı en güzel hediye evladının müjdesidir. O yüzden üzgünüz ama ona en güzel hediyeyi doğduğunuz gün verdiniz ve şu an bundan daha iyisi oldukça zor. Ancak siz yine de onu çok mutlu edecek bir hediye seçebilirsiniz. Babalarımız için hediyenin değerini belirleyen tek şey bizler tarafından düşünülerek seçilmiş olmasıdır. Bizim duygularımızı yansıtabilen, onu ne kadar önemsediğimizi vurgulayan hediyeler. Hediye seçiminiz tamam ise sırada bu hediyenin kart notuna eklenecek ya da babanızın gözlerine bakarak söylenecek sözlere ihtiyacınız var.

Babalarımız genellikle sevgilerini sözcüklerle ifade edemez. Bu bizim de onlara karşı olan sevgimizi dile getirmede zorlanmamızı sağlar. Gelin bu Babalar Gününde onu ne kadar önemsediğinizi anlatan bir mesaj yazın. İster telefonuna gönderin, ister yüzüne söyleyin, isterseniz hediyenizin kenarına iliştirin veya sosyal medya profiline yazın.

baba ve bebeği
Kaynak: giphy.com

İşte sizler için hazırladığımız Babalar Günü mesajları:

Babalar çınar gibi derler. Meyvesi olmasa da gölgesi yetermiş. Sen de benim koca çınarımsın babacım. Ne zaman dara düşsem kaçıp sana sığınabileceğimi, gölgende soluklanabileceğimi bilmenin huzuru hiçbir şeyde yok. Varlığına şükürler olsun, Babalar Günün kutlu olsun.

babalar günü
Görsel: rabbitfoodformybunnyteeth

Düşünüyorum da sen olmasaydın kimden öğrenirdim doğruyu, dürüstü? Nereden bilecektim doğruyu, doğru olmayı?Varlığına her gece şükrettiğim babam. Babalar Günün kutlu olsun.

Çocukken anlatılan masallardan mıdır izlediğimiz filmlerden midir bilinmez ama herkesin bir kahramanı olurmuş. En kötü günlerinde onları düştükleri dertlerden kurtaracağına inandıkları süper kahramanları. Benim kahramanım da sensin babacım. Ne zaman dara düşsem desteğini omzumdan eksik etmedin. Bana verdiğin her şey için sonsuz teşekkürler.

Gece gündüz demeden çalıştın, bizleri bu günlere getirdin babacım. Sevgi dolu kalbin her şeyin önüne ailemizi koydu, bizi koruyan bir kalkan oldun adeta. Bütün emeklerin için minnettarım. Babalar Günün kutlu olsun canım babam.

Bügün elde ettiğim bütün başarılarda senin imzan var. Gölgeni üzerimden eksik etmediğin için, beni ben olduğumdan dolayı sevdiğin için ve her zaman desteklediğin için teşekkür ediyorum baba. Babalar Günü kutlu olsun.

Tüm aşklar biter, tüm sevgiler zamanla son bulurmuş. Tek bir sevgi yok olmazmış o da aile sevgisi. Dünyanın en iyi babası, senin gibi bir babaya sahip olduğum için çok şanslıyım. İyi ki varsın.

Bir gün bisikletten düşmüştüm ve dizim kanamıştı hatırlıyor musun? Çok ağlamıştım çünkü canım çok yanmıştı. Sen de bana bu acının aslında çok hafif olduğunu, hayatta daha büyük acılarla da sınanacağımı söylemiştin. O zaman seni anlamamıştım hatta biraz da beni önemsemediğini düşünüp sana kızmıştım. Çok haklıymışsın babacım. Her sözün, her kelimen haklıymış. Şimdi en büyük acıyı seni kaybetme korkusunda yaşıyorum. Hep var ol canım babam.

Attığım ilk adımda yanımdaydın, her düştüğümde ellerimden tutup beni kaldırdın. Bana düşmekten utanmamam gerektiğini ama kalkacak gücü bulmam gerektiğini öğrettin. Her şey için teşekkür ederim babacım.

Annelik çok kutsaldır. Kimse anne gibi sevemez, anne gibi koruyamaz derler. Ama bir kişi daha vardır. Hem anne hem de baba olan babalar. Bize hem anne hem baba oldun bunca sene. Kalbimizin acısını dindirmek için kendi acılarına dönüp bakmadın bile. İyi ki varsın babacım. İyi ki bizimlesin, en büyük şansımızsın.

Bana bir kere demiştin ya seninle gurur duyuyorum diye… Bir evlat için babasından duyabileceği en güzel sözler bunlarmış meğer baba. 3 kelime içerisine tüm sevgini, emeğini ve teşekkürünü sığdırmışsın meğer. Gurur duyduğun bir evlat olmaktan öte hiçbir şey yok benim için dünyada. Canım babam, Babalar Günün kutlu olsun.

Çocukken verdiğin öğütlere kızardım. Anlamazdım seni. Büyüdükçe anladım her lafının bir hayat tecrübesi olduğunu. Canım babam, her sözünün altın değerinde olduğunu geç anladım. Beni gözünden sakındığını, incinirim korkusu ile koruyup kolladığını. İyi ki varsın babam, iyi ki senin kızınım.

Aramızda kilometreler olsa da kalbini her an yanı başımda hissediyorum. Senin kızın olmaktan, senin bir parçan olmaktan gurur duyuyorum. Babalar Günün kutlu olsun babacım.

En iyi öğretmenim, en sevgili arkadaşım, biricik yoldaşım canım babam. Seni çok seviyorum. Babalar Günün kutlu olsun.

Sert bakışlarının altında sıcacık bir kalbi olan canım babam! Bin kez daha dünyaya gelsem, bin kez yine senin çocuğun olmak isterim. Seni çok seviyorum, Babalar Günün kutlu ve mutlu olsun!

İlk oyun arkadaşım, anneme karşı suç ortağım. Yıllar da geçse, büyüsem de sen benim için hep birlikte resimler çizdiğim, saklambaç oynarken perde arkasından görünen ayaklarımı görmezden gelen, kırılan eşyaların suçlarını üzerine alan babişkom olarak kalacaksın. Seni çok seviyorum.

Yaşlansam da, çocuklarım hatta torunlarım olsa da her zaman senin küçük kızın olarak kalacağımı bilmenin huzuru bambaşka. Bana bu hisleri yaşattığın için teşekkür ederim babacım. Babalar Günün kutlu olsun. Birlikte kutlayacak nice Babalar Günlerimiz olsun…

Babalarla İlgili Duygusal Bir Hikaye
baba ve oğul
Görsel Kaynak: Daily Mai

Kısa bir süre önce annesini kaybetmiş ve babası ile birlikte yaşayan ortaokul öğrencisi bir delikanlının hikayesi bu. Aralarında annesini kaybettikten sonra birbirlerine sığınmanın da artırdığı bir dostluk olan baba oğulun kendi dünyalarına özel bir yaşantısı vardı.

Okulun futbol takımında oynayan delikanlı bu konuda pek yetenekli değildi. Bir kere çelimsizdi, kendini gösteremiyor ve takıma fayda sağlayamıyordu. Tecrübesiz oluşu da onu hep yedek kulübesinde bekletiyordu. Ancak delikanlının babası ne olursa olsun her maçta orada oluyordu ve ayağa kalkıp maç boyu tezahürat yapıyor, coşku ile izliyordu oyunları. Yıllar böyle geçti gitti ve genç artık lisede başladı. Futbol konusunda yeteneksiz olduğuna iyice inanmaya başlamıştı ancak babası onun hep arkasında olduğu, isterse bırakabileceğini ama yine de iyi olduğunu söylerek yüreklendiriyordu.

Babasının da vermiş olduğu gaz ile futbolu seven bu genç canla başla çalışıyordu ancak antrenmanlarda iyi olduğu söylenemezdi. Lise hayatı da aynı ortaokuldaki gibi geçti delikanlının. Yedek kulübesinde… Ancak babası hiç yılmadı. Her maçta tezahürat yapmaya devam etti.

Üniversiteye geldiği zaman takımın kadrosuna girmeyi başardı. Kimse inanamadı başta. Ama delikanlı her antrenmanda yüreği ile oynuyordu. Şevkliydi, azimliydi ve asla vazgeçmiyordu. Bu diğer oyuncuları da gaza getiriyor, heyecanlandırıyordu.

Genç inanamadı bu habere ve hemen en büyük destekçisi, en iyi dostu babasını aradı. Babası da tüm sezonun biletlerini istediğini söyledi. Elbette tüm maçlarına gelecekti. Ancak bu haber göründüğü kadar iyi değildi. Genç 4 sene boyunca hiç ilk 11’de oynayamadı. Tüm idmanlara katıldı hiç tembellik yapmadı ama olmadı. Fakat babası yine de her maçta yıllardır olduğu gibi ona destek olmaya geldi.

Sezonun sonlarına doğru büyük bir eleme maçı geldi çattı. Antrenmana yine aynı şevkle hazırlanan genç o an babasının ölüm haberini aldı. Hocasına idmana çıkamayacağını belirtti. “Bugünlük” diye de ekledi. Genç yıkılmıştı. Antrenörü bu hafta dinlenmesini, cumartesi de maça gelmemesini söyledi.

baba ve oğul
Görsel: chiaus

Cumartesi günü geldi çattı. Takımın hali çok kötüydü. Bir türlü öne geçemiyor, hatta beraberliği dahi yakalayamıyorlardı. Takım dökülüyordu resmen. Birden sahanın kenarında bizim delikanlı belirdi. Üniformasını giymiş bekliyordu. Onu gören herkes şaşırdı. Daha babası vefat edeli birkaç gün olmuştu burada ne işi vardı?

Delikanlı antrenörüne çok ısrar etti ve maçın sonlarına doğru ekibe katıldı.  Ekibin en kötü oyuncusunu böylesine kritik bir maçta oynatması için hiçbir sebebi yoktu ama zaten şu saatten sonra maçı kurtarabilmek oldukça zordu ve hoca gence acımıştı.

Delikanlı maça dahil oldu ve çok kısa bir süre sonra hem seyircileri hem takım oyuncularını hem de hocayı çok şaşırtan olaylar oldu. Genç sahada resmen bir dönüşüm yaşadı. Her pozisyonu isabetliydi. Harika paslar veriyor, yaptığı çalımlarla rakiplerini zora sokuyordu. Önce beraberliği yakalatan goller atıldı. Genç öyle bir oyun sergiliyordu ki, hem arkadaşlarına uygun pozisyonlar oluşturuyor hem de kendi gol atıyordu. Ardından gaalibiyeti getiren bir gol attı. Tüm saha ayakta alkışladı onu, arkadaşları omuzlarında taşıdı.

Soyunma odasında tek başına otururken antrenörü geldi yanına ve ona “Harikaydın, sana inanamıyorum, bunu nasıl yaptın” dedi.

Genç hocasına döndü ve dedi ki; Babam gözleri görmese de her maçıma gelirdi. Beni göremezdi ama desteklerdi. Bugün babam beni ilk defa görecekti, o yüzden ona iyi oynayabildiğimi göstermek istedim!

Baba olmak böyledir işte. Her zaman destek olmak, tüm kalbi ile sevmektir. Babalarınızı mutlu edecek ve onlara olan sevginizi gösterecek tüm hediye seçenekleri Çiçeksepeti‘nde sizi bekliyor.

Babalar Günü özelinde diğer yazılarımız:

El Yapımı Babalar Günü Hediyeleri

Babalar Günü Hediye Fikirleri (20 Hediye Önerisi)

Babalar Günü’nde Alınabilecek Hediyeler

Tüm babalarımızın Babalar Günü’nü kutlarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir