Babalar Günü

Babalar Günü’nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler

Yoğun iş hayatı, stresli günler ve koşuşturmaca nedeniyle sevdiklerinizle kaliteli zaman geçirmek oldukça zor bir hal aldı. Bu sene 19 Haziran’a denk gelen Babalar Günü vesile olmasıyla ailenize vakit ayırmaya ne dersiniz? Birlikte hoş ve eğlenceli vakit geçirebilir; hayatınıza biraz olsun farklılıklar katabilirsiniz. Bu yazımızda Babalar Gününde evde yapılabilecek etkinlikler ve bu güne özel değişik fikirlerle size yardımcı olacak önerilerimizi anlatıyoruz.

2022 yılında güncellenmiştir.

Babalar Günü yaklaşıyorken aklınızda neler yapsam sorularını dönüyorsa ve hala ne yapacağınızı bulamadıysanız, yazımızı okuduktan sonra eminiz sorunuzun cevabını bulacaksınız. Geçen sene birlikte balık tuttunuz, belki sinemaya gittiniz, sevdiğiniz bir şarkıcının konserinin tadını çıkardınız ya da güzel bir tiyatro oyununun keyfini sürdünüz… Peki, bu sene ne yapacaksınız?

O zaman Babalar Gününde evde yapılabilecek etkinlikler için fikirlerimizi anlatmaya başlıyoruz.

Birlikte Resim Yapın ya da Babanızın Bir Portresini Çizin

Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler - portre çizimi
Resim yapmak ve boyamak oldukça eğlenceli bir etkinliktir.

Birlikte vakit geçirmek aslında babalarınıza vereceğiniz en değerli hediyedir. Bu nedenle Babalar Günü’nde babanızla yeni bir şeyler yapmanın tadını sonuna kadar çıkarmaya ne dersiniz? Fırçaları, boyaları, resim kağıtlarını alın ve eğlence başlasın… Ne çizdiğinizin ya da ortaya çıkan sonucun çok bir önemi yok! Babalar Günü için resimler çizmek için ikinizin bir arada olduğu bir anı ölümsüzleştirecektir.

Resim yapmak dışında hazır çizimleri ya da cam, ahşap gibi ürünleri alarak babalar günü boyama etkinliği düzenleyerek bu günü oldukça özel bir hale getirebilirsiniz.

Resim ya da Boyama İçin Ürün Önerileri

Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler - boyama
Babalar Günü hediyesi olarak verebileceğiniz bu yağlı boya seti ile tuval ya da kağıdın başına geçin ve hayal dünyanızı resme yansıtın.
Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler - mandala
Mandala ve akrilik boya seti ile çizim yeteneğiniz yerine boyama yeteneğinizi konuşturabilirsiniz. Fırçaları babanızla elinize alın ve renk cümbüşünün tadını doyasıya çıkarın.
Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler - boya fırça seti
Boya ve diğer malzemeleriniz var ama fırçalarınız kullanmadığınız için eskimiş ya da kötü olmuş olabilir. 3’lü fırça seti ile yeniden resimlerinizi ve sanatsal çalışmalarınızı hayata geçirebilirsiniz.
Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler - boya seti
Fırçanız, resim kağıdınız var ama tek eksiğiniz renkli boyalar mı? O zaman 10 renkten oluşan akrilik boya seti tam size göre!

Babalarınızı mutlu edecek resimleri çizerek hediye etmeniz de oldukça hoş bir jest olacaktır. Çizeceğiniz resim için ihtiyacınız olan tüm ürünleri resim malzemeleri kategorisinde bulabilirsiniz.

Konseri Ayağınıza Getirin: Karaoke Yapın veya Birlikte Şarkı Söyleyin

Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler - şarkı söylemek
Bir müzik aleti çalmak sizi oldukça mutlu edecektir.

Babalar Gününü madem evde geçireceksiniz ve o zaman konseri eve getirmeye ne dersiniz? Bir müzik aleti çalmayı biliyorsanız, babanıza çok sevdiği şarkılardan birini canlı performansla sunabilirsiniz. Eğer müzik aletleri ile aranız pek yoksa da arkada çalan müziğe siz sesinizle eşlik ederek harika bir hediye verebilirsiniz. Sonrasında belki babanızda size katılır ve eğlenceli anları paylaşmanın tadını doyasıya çıkarırsınız.

Bir diğer seçenek babalar günü etkinlikleri kapsamında bir karaoke gecesi düzenlemek! Kalabalık olmamak şartıyla aile bireylerini bir araya getireceğiniz gecede şarkılar ve performanslar eşliğinde harika bir Babalar Günü deneyimi sunabilirsiniz.

Karaoke ve Müzik İçin Ürün Önerileri

Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler - gitar çalmak
Babanıza söyleyeceğiniz şarkı için çalışmalara başlamanıza yardımcı olacak bir ürün: Klasik Gitar. Belki de sonrasında babanıza da çalmayı öğretirsiniz ve birlikte performanslar sergilersiniz.
Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler karaoke
Karaoke gecesi düzenlemeyi düşünüyorsanız, karaoke seti ile unutulmaz bir gece yaşatacağınıza emin olabilirsiniz. Herkes hazırsa müzik başlasın…

Mutfağın Tadını Çıkarın: Kahvaltı veya Yemek Hazırlayın

Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler kahvaltı hazırlamak
Kahvaltı günün en önemli ve sevilen öğünüdür.

Bu Babalar Günü özelinde babanıza sürpriz yapmak için erkenden kalkarak harika bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Babanızın en sevdiği kahvaltılık yiyeceklerden oluşan bir sofra ile karşılaşan babanız oldukça mutlu olacaktır. Peki, sadece kahvaltı ile günü sona erdirir misiniz? Bizce hayır! Babanızla kahvelerinizi alıp, balkonda güzel bir yaz gününün tadını sohbetle çıkardıktan sonra akşam yemekleri yine sizden. Bu sefer mükellef bir sofra hazırlayarak babanıza lezzet dolu bir gün yaşatabilirsiniz. Eminiz babanız bu Babalar Günü’nü asla unutmayacaktır.

Yemekleri hazırlarken eğer babanızda size yardım etmek isterse onu sofra hazırlamada yardımcı olmaya yönledirerek birlikte de bir şeyler yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. Ek olarak harika bir kahvaltı hazırlamanıza yardımcı olacak Güne Mutlu Başlamanızı Sağlayacak 10 Pratik Kahvaltı Tarifi yazımıza göz atmayı unutmayın.

Kahvaltı ve Yemek İçin Yardımcı Olacak Ürün Önerileri

Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler yemek seti
Babanıza hazırlayacağınız kahvaltı kadar sunumu da oldukça önemlidir. Güzel bir kahvaltı takımında yapacağınız sunum oldukça değerli olacaktır.
Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler meyve suyu hazırlamak
Kahvaltının yanında taze sıkılmış meyve suyu oldukça iyi gidecektir. Meyve sıkacağında dakikalar içinde istediğiniz meyve suyunu hazırlayabilirsiniz.
Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler yemek yapmak
Hazırlayacağınız Babalar Günü sürpriz yemeği veya kahvaltısı için en büyük yardımcınız tavalar olacaktır. 3 farklı boyutta tavadan oluşan Cem tava seti ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayacaktır.

Babalar Günü Pastasını Kendiniz Yapın

Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler pasta yapımı
Pasta herkesi, her zaman mutlu eder.

Babalar Günü için yemek yapmak dışında daha tatlı bir hediyeye kimse hayır diyemez. Bu sefer pastayı dışarıdan almak yerine kendiniz yaparak babanıza harika bir sürpriz yapabilirsiniz. Babalar Günü pastası için babanızın seveceği tatlardan oluşan ağzına layık bir pasta yaparak hediye etmeniz onu oldukça mutlu edecektir.

Not: Ev Yapımı Pasta Tarifleri yazımızda yer alan pastalardan babanız için harika bir pasta yapabilirsiniz. Ayrıca BonnyFood lezzetlerinden sipariş vererek tatlı mı tatlı bir sürpriz hediye edebilirsiniz.

Pasta Yapımında Yardımcı Ürün Önerileri

kek kalıbı
krema pompası
Pastanızın kekini ve kremasını hazırladığını ve sıra kremanın kek ile buluşmasına geldi. İstediğiniz şekiller verebilmek için krema pompası kullanmanız oldukça kullanışlı olacaktır.
pasta süsü
Pastanızın her şeyi hazırsa sıra geldi süslemeye… Pasta süsü kullanabileceğiniz gibi meyvelerden de süslemeler yapabilirsiniz. Babanız neyi seviyorsa o ürünleri tercih etmeniz hediye için en doğru seçim olacaktır.

Konsol Oyunları Oynayın veya Kutu Oyunlarının Tadını Çıkarın

Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler oyun konsolu oynamak
Oyun konsollarında oyun oynamanın keyfi bir başkadır.

Evde yapılabilecek etkinlikler arasında konsol oyunlarının yeri bir başkadır. Oyun oynamayı seven bir babanız varsa harika bir Babalar Günü etkinliği düzenleyebilirsiniz. Babanızın en sevdiği konsol oyunları ile bir turnuva oluşturmayı kesinlikle listenize ekleyin. Ayrıca bu oyunların kaybedeni olmayacağı şimdiden söyleyebiliriz.

Kutu oyunu seçmekte zorlanıyorsanız, Eğlenceli ve Sürükleyici 10 Kutu Oyunu yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Oyun Konsolu Ürün Önerileri

Xbox
Xbox oyun konsolu ile eğlencenin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.
Playstation
Oyun konsolu denilince belki de akla ilk gelen ürün olan Sony Playstation ile eğlencenin dozunu artırın.

Film-Dizi İzlemeyi Herkes Sever: Sinemayı Eve Getirin

Babalar Günü'nde Evde Yapılabilecek Etkinlikler film izlemek
Evde sinema keyfi son dönemlerin en sevilen etkinliklerinden biridir.

Film-dizi izlemek hem tek başına hem de ailecek yapılacak en güzel etkinliklerin başında gelir. Evde sinema keyfi yaşamak oldukça güzel bir Babalar Günü deneyimi olur. Patlamış mısır, içecekler ve harika bir film eşliğinde muhteşem bir deneyime hazır olun!

Evde Sinema Keyfine Yardımcı Olacak Ürün Önerileri

ses sistemi
Evde sinema keyfini tam olarak yaşayabilmeniz için iyi bir ses sistemine ihtiyacını olacaktır. Bu ses sistemi ile film keyfini bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.
patlamış mısır makinesi
Sinema denilince akla ilk gelen şey mısır olsa gerek. Siz de evde sinema keyfini yaşamak için mısır patlatma makinesi ile dakikalar için mısırınızı hazırlayarak filmin tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Babalar Gününde evde yapılabilecek etkinlikler için babanızın sevebileceği her şeyi ev ortamına uyarlayabilir ve babanıza unutulmaz bir gün yaşatabilirsiniz. Bu unutulmaz gün için ihtiyacınız olan tüm ürünleri ÇiçekSepeti‘nden temin edebilirsiniz.

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir