Çiçek Bakımı

BAKIMI KOLAY,GÖSTERİŞİ BOL ÇİÇEK: ANTORYUM

antoryum

Canlı çiçekler çoğu kadın için vazgeçilmezdir. Evdeki ve kalpteki hayattır bu çiçekler. Antoryum, nam-ı diğer Flamingo çiçeği, evlerde yaz-kış yetişecek bitkilerden biri. Gösterişlidir antoryum. Farkındadır da gösterişinin. Hem ofislerde hem de evlerde bakımnın kolay olması ve kan kırmızı rengi sebebiyle çiçek gönderirken de en çok tercih edilen çiçeklerden.

Yaprakları da en az çiçeği kadar güzeldir Antoryumun. Yazın gölgede, kışın da güneş alan bir yerde bakılması yeterli. Yaprağı da çiçeği de görsel açıdan çok güzel olan antoryumlar yerini sevdiği takdirde yaz-kış çiçek açabiliyor.

Antoryum çiçeği hakkında:

  • Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan da yararlanabilir. Güneş ışığını gören kısımlar ışığa doğru bir eğilimde bulunur. Bu eğilmeleri engellemek için çiçeğin gölgede kalan kısımlarını belirli aralıklarla değiştirmeliyiz.
  • Hava akımlarından kolay etkilenen antoryum bitkisini bu etkiden korunmalıdır.
  • Kireçsiz, normal iyi bir toprak ve güneş yeterlidir.
  • Her bitki gibi kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır. Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağından bitkiye verilen suyun arttırılması gerekmektedir.
  • Antoryum nemi çok sever.
  • Kaloriferli evlerde kışın su püskürtmeyi ihmal etmeyin. Güneş alabilen bir ortamda evde kış boyunca bile çiçek açmaya devam eder.
  • Yılda en az bir kere vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır.
  • Kökler fazlaca çoğalmadıkça saksı değişimi çok gerekmez. Gerekirse de üç yılda bir genellikle sıcak ayların başlangıcı olan Nisan – Mayıs ayında yapılmalıdır.
  • Antoryumun gelişimi çok hızlı olmaz. Boyu çok fazla uzamaz.

Ciceksepeti.com’dan çiçek seçeneklerinden Antoryum göndermek için tıklatın.

ANTORYUM 2

Silindir cam vazo içerisinde kırmızı antoryum ve kırmızı güller KDV dahil 70 TL.

Orjinal cam fanus içerisinde kırmızı antoryum, beyaz lilyumlar ve beyaz güllerle hazırlanmış çok şık bir aranjman tasarımı KDV dahil 105 TL.

Cam vazo içerisinde Antoryum, Lilyum ve Lisiantuslar KDV dahil 70 TL.

Antoryum

ANTORYUM 3

ANTORYUM 4

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Merhaba benim antoryum çiçeğim Doğu cepheli bir odada ancak pencere önünde uygun yer olmadığından güneş ışığı alamıyor Güneş ışığından faydalanması için sabahları pencere önüne koyup daha sonra yerine kaldırsam sorun olur mu sürekli aynı yerde mi durmalı yoksa değiştirebilir miyim ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir