Moda & GüzellikKozmetik Ürünler

Bayram Öncesi İhtiyacın Olabilecek Kişisel Bakım Ürünleri

Kişisel bakım ürünleri ile iç dışlıysanız ve kişisel bakım yapmayı seviyorsanız size ve cildinize iyi gelecek çeşitli ürünlerden bahsettiğimiz bu yazımız ilginizi çekecektir. Bayram öncesi ışıl ışıl parlayan, sağlıklı görünen bir cilde ve harika saçlara ulaşmak istiyorsanız; hadi, detaylar için devamına geçelim!

Yumuşak, pürüzsüz, sağlıklı; bir cilt için istenen her şey. Ancak zaman içerisinde gerek yediklerimiz ile, uyku süremiz ile bağlantılı olarak, gerek yaş almamız dolayısıyla cildimizde birtakım doğal değişimler meydana gelebilir. Ama bunun yanında cildimize bakım yaparak bu etkileri biraz azaltabilir, geciktirebilir ya da zaman zaman iyileştirebiliriz. Örneğin bir akne ile mücadele etmek için kremler kullanabilir, göz altı morluklarını en aza indirebilmek için bazı ürünler kullanabiliriz. Eğer zarif bir yaşlanma istiyorsanız cildinize bakım yapmak ve iyi beslenmek bu yolda yapmanız gereken en önemli şeylerden biri.

Sağlıklı, parlak ve güzel bir cilde kavuşmak özellikle bazı günlerde daha çok istediğiniz bir şey olabilir. Örneğin mezuniyet günlerinde, düğünlerde ya da bayramlar gibi sevdikleriniz ile bir araya geldiğiniz özel günlerde. Kimse, sevdikleri ile bir araya geldiğinde yorgun, soluk ve sağlıksız bir görünümde olmak istemez. İşte bu yüzden bayram öncesinde cildinizi bayrama hazırlayabileceğiniz, cildinize sağlık ve iyi bir görünüm kazandırmanıza yardımcı olacak bazı ürünleri sizin için bir araya getirdik. Şimdi, ürünlerin ayrıntılarına geçelim!

Kişisel Bakım Ürünleri

Cilt Temizleme Cihazı

Cilt temizleme cihazı

Cilt temizleme cihazı, cildinizi sadece yüzeysel olarak temizlemenin önüne geçerek cildin daha derinden temizlenmesini sağlar. Tüm cilt tiplerine ve günlük kullanıma uygun olan bu ürünü cilt temizleme kremleri ile ya da cildiniz için kullandığınız herhangi bir temizleyici ile birleştirerek kullanmak ürünün etkisini artıracaktır. Cildinize uyguladığı masaj sayesinde kan dolaşımını da hızlandıran bu ürün daha canlı bir cilde sahip olmanızı sağlayacak. Sağlıklı bir cilt için nasıl cilt bakımı yapabileceğini tam olarak bilmiyorsan 5 Adımda Günlük Cilt Bakımı Ritüeli yazımız sana yardımcı olabilir!

Cilt Temizleme Kremleri

Cilt temizleme kremi

Cilt temizleme kremi çeşitleri kişisel bakım ürünleri arasında kullanılması gerekenlerin başında gelir. Cilt temizleme kremlerini kullanmaya, kremler arasında cildiniz için en uygun olanı bularak başlayabilirsiniz. Cildiniz daha yağlı ve sivilceye yatkın ise farklı bir krem, cildiniz kuru ise daha farklı bir krem kullanmanız gerekir. Gün boyu cildinizde hapsolan kir ve terden cildinizi arındırıp gözeneklerin temizlenmesini sağlayan temizleme kremlerini/jellerini düzenli olarak kullandığınızda cildinizdeki yumuşamayı, açılmış gözeneklerini ve parlaklığı fark edeceksiniz. Cilt temizleyici kreminizi kullanırken daha derinden ve da iyi bir arınma istiyorsanız kremi, cilt temizleme cihazınız ile birlikte kullanabilirsiniz.

Saç Boyası

Saç boyası

Parlak, dolgun ve havalı saçlar için yapmanız gereken tabii ki pek çok şey var ama bayram öncesinde hızlı ve güzel bir görünüm arıyorsanız ve zaten saçlarınızda boya var ise saç boyası yenilemesi yaparak saçlarınızın görüntüsünü yenileyebilirsiniz. Böylece saçlarınızın daha güzel ve renklerinin daha canlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca boyaya ek olarak saç kremi, saç bakım yağları ve serumlar gibi saç sağlığınız için yararlı olabilecek ürünleri de saç gelişimi için kullanabilirsiniz.

Makyaj Malzemeleri

Makyaj malzemesi

Far paleti, ruj, rimel, allık… Bu ürünler için özel günlerde kurtarıcı makyaj malzemeleri diyebiliriz. Bu malzemeler için çok ağır olmayan, yaz sıcaklarına uygun makyajlar yapabilirsiniz. Kıyafetleriniz ile uyumlu hafif bir ruj, kirpiklerinizi ok gibi gösterecek mükemmel bir rimel, gözlerinizi renklendirecek uçucu bir far ve hafif bir allık ile mükemmel bayram makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Yaz makyajı ile ilgili daha fazla ayrıntı öğrenmek isterseniz Yaz Makyajı Nasıl Olmalı? yazımıza göz atabilirsiniz.

Vücut Bakım Kremleri

Vücut bakım kremi

Vücut bakım kremi de cilt temizleme kremleri gibi kişisel bakı için olmazsa olmazlar arasında yer alır. Spa bakımının keyfini ev konforuna taşıyabileceğiniz bakım kremleri cildinizin yumuşak, parlak ve göz alıcı hale getirir. Cilt bakımı dendiğinde akla sadece yüzümüz gelir genellikle ama yüzümüz haricinde ellerimiz, ayaklarımız, boynumuz, hatta vücudumuzun her yerine bakım yapmak gereklidir. Cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlayan, kırışık görünümlerin azalmasını sağlayan kremler ile kişisel bakım yaparak yüzünüz gibi vücudunuzu da bayrama hazırlayabilirsiniz.

Manikür Seti

Manikür seti

Bayram öncesinde hızlıca el ve ayaklarınıza bakım yapmak için kuaför kuyruklarında beklemek yerine kendinize ait olan manikür seti kişisel bakımınızı kendiniz yapabilirsiniz. El ve ayak bakımınız için gerekli olan her ürünü içeren hijyenik ve sağlıklı manikür seti pratik olması dolayısıyla da oldukça kullanışlıdır. Manikürünüzü tamamladıktan sonra mükemmel görünen ellerinize isterseniz bir oje sürerek kişisel bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Siyah Nokta Giderici

Siyah nokta giderici

Belki de aynaya her baktığınızda karşılaştığınız, kurtulmak için çabaladığınız ama başaramadığınız siyah noktalarınız olabilir. Bayramdan önce onlardan kurtulmak, pürüzsüz bir cilde kavuşmak için siyah nokta giderici bir ürün kullanabilirsiniz. Siyah nokta bantları ve kremleri ile çözümler elde ediliyor olsa siyah nokta temizleme cihazlarının bu konuda daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Tıkanmış gözeneklerdeki yağı, biriken tozları ve yabancı maddeleri etkili bir şekilde temizleyen bu ürünü bayram öncesi kişisel bakımınıza ekleyebilirsiniz.

Cilt Masaj Bakım Aleti

Cilt masaj bakım aleti

Cilt masaj bakım aleti ya da roller olarak bilinen bu ürün ile cildinizin kan dolaşımını hızlandırabilir, kırışık görünümleri azaltabilir ve göz altı morluklarının önüne geçebilirsiniz. Cildin pürüzsüz olmasını ve parlamasını sağlayan aynı zamanda toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve sakinleşmenizi sağlar. İyi bir cilt bakımı için kullanabileceğiniz bu ürünü isterseniz kullanmadan önce buzdolabında bekleterek cildinize soğuk olarak uygulayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında bu şekilde kullanarak cildinizin serinlemesini de sağlayabilirsiniz, bizden söylemesi!

Epilatör

Epilatör

İstenmeyen tüylerden daha uzun süre uzak kalmak isterseniz, onlardan kurtulmanın en kolay yollarından biri olan epilatör cihazları kullanabilirsiniz. Diğer birçok yönteme gmre epilatör cihazlar daha hızlı ve kullanışlı olmalarıyla sıklıkla tercih edilir. Islak ve kuru olarak farklı fonksiyonları bulunan ürünlerden kendiniz için uygun olanı seçerek istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz. Bayram kıyafetleriniz arasında da şıkır şıkır elbiseler, tiril tiril etekler varsa, isterseniz bayram öncesi kişisel bakımınızı yaparken epilatör cihazlarını da kullanabilirsiniz.

Burun Ve Kulak Kılı Kesme Makinesi

Burun ve kulak kılı kesme makinesi

Özellikle erkeklerin kullandığı burun ve kulak kılı kesme makinesi, bayram öncesi kişisel bakım yaparken kullanabileceğiniz, hatta günlük hayatınızda da kullanabileceğiniz ürünler arasında yer alıyor. Burun ve kulakta oluşan kıllar her ne kadar vücudumuzda işe yarar olsalar da bu kılların olduğun fazla şekilde görünmeleri bazen canınızı sıkabilir. Böyle zamanlarda kullanımı çok basit olan bu alet ile burnunuzdaki ve kulaklarınızdaki kılları kolayca kısaltabilirsiniz. Böylece istediğiniz görünüme ulaşmış, kişisel bakımınızı tamamlamış olursunuz.

Tıraş Makinesi

Tıraş makinesi

Bayram öncesi kişisel bakım için kullanabileceğiniz ürün önerilerimizden sonuncusu; saç ve sakal kesimini ev konforunda yapmanızı sağlayacak tıraş makinesi çeşitleri. Herhangi bir tıraş makinesi ile saçlarınızı istediğiniz şekilde kesebilir, sakallarınızı istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Ne de olsa geleneklerimiz arasında “bayram tıraşı” da var. :) Berber kuyruklarında beklemeden, istediğiniz şekilde saçlarınızı evde kesmek ve bayram öncesi bakımınızı tamamlayabilmek için bir tıraş makinesi edinmenizi tavsiye ederiz.

Aradığınız her şeye tek bir adresten erişebilmenizi sağlayan, Türkiye’nin önde gelen alıveriş sitelerinden biri olan ÇiçekSepeti’nde aradığınız tüm kişisel bakım ve kozmetik ürünlerine ulaşabilir; güvenli ve kaliteli alışveriş yapabilirsiniz. Tüm sevdikleriniz ile sevgi ve huzur dolu bayramlar geçirmenizi dileriz!

İlginizi çekebilecek bazı yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir