Anne & Bebek

Bebek Arabası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Ürün Önerileri

Dünyaya gözlerini açarak sizi dünyanın en mutlu insanları haline getiren minik bebeğinizle dışarı çıkmak istediğinizde hayatınızı kolaylaştıran araçların başında bebek arabası gelir. Bebeğinizi konforlu, güvenli ve rahat bir şekilde gezdirmek için ise bebek arabası seçimi oldukça önemlidir. Fakat çok fazla çeşit, marka ve özellik olması bebek arabası seçimini biraz zora sokuyor ve doğal olarak kafaları karıştırıyor. Bu yazımızda bebek arabası seçerken dikkat edilmesi gerekenler ve ürün önerilerimizi anlatıyoruz!

Bebek arabası anne ve babaların doğumdan sonraki ilk zamanlardan itibaren en büyük yardımcılarının başında gelir. Bebek arabası seçiminde temek olarak konfor, kullanım rahatlığı, sağlamlık, kullanılan malzeme kalitesi gibi konular öne çıkar ve tabii ki fiyatlarda ürün tercihinde belirleyici olur. Şimdi gelin birlikte bebek arabası seçerken dikkat etmeniz gerekenlere birlikte bakalım…

Kullanım Kolaylığı ve Konfor

Bebek arabası alırken dikkat edilmesi gerekenler

Bebek arabası seçiminde ilk dikkat edilmesi gereken konular kullanım kolaylığı ve bebeğin rahat edebilmesi için arabanın konforlu olmasıdır. Dikkat etmeniz gerekenler;

  • Bebek arabasının kolay açılıp kapanması oldukça önemlidir. Bu nedenle tek elle ve tek hamlede kapanabilen modelleri tercih etmeniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.
  • Bebek arabasının katlandığında az yer kaplaması ve kolay katlanır olmasına dikkat etmelisiniz. Aracınızın bagajına sığabilecek ya da toplu taşımada rahat kullanım sağlayacak modelleri tercih edebilirsiniz.

  • Çift yönlü bebek arabaları hem bebeğin hem de sizin rahatınız için oldukça kullanışlıdır. Bu yüzden bu tarz modellere öncelik verebilirsiniz.
  • Oturma bölümümün rahatlığı, sırt desteği bölümünün farklı kademelerinin olması, ön tepsisinin olması ve rahat çıkarılabilir olması, güneşten korunması adına tentesinin kademeli olarak katlanabilir olması diğer dikkat etmeniz gereken konulardır.

Güvenlik ve TS EN 1888 Belgesi

Bebek arabası alacakken seçtiğiniz ürünün Avrupa Güvenlik Standartlarında üretilmiş olduğunu gösteren TS EN 1888 belgeli olmasına dikkat edin. Bu aracın belli bir standart seviyenin üzerinde olduğu konusunda size garanti sunacaktır. Güvenlik konusunda ise;

  • Modelin metal aksamının sağlam olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Hafif fakat kaliteli malzemeden üretilen bebek arabaları bebeğinizin güvenliği açısından oldukça kullanışlıdır.

Güvenli bebek arabası
  • Emniyet kemerleri bebek arabasında bebeğinizin güvenliği için bir diğer önemli konu. Bebeği omuzlardan ve belinden kavrayan 5 noktalı sisteme sahip modelleri güvenlik açısından tercih edebilirsiniz.
  • Güvenlik konusunda diğer önemli noktalar ise; bebek kilidi ve bebek arabasının fren sistemidir. Bebek kilidini bebeğin kendisinin açamayacağı mekanizmaları tercih etmeli, fren sistemlerinde ise eğimli yerler ve yokuşlarda arabanın kaymasını önleyen arka tekerleklerdeki frenlere dikkat etmelisiniz.

Garanti Süresi -Servis Ağı ve Yaşam Tarzınıza Uyumu

Bebek arabaları
  • Alacağınız bebek arabasının sizin de yaşam tarzınıza uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Şehir içinde, alışveriş merkezleri gibi yerlerde gezmeyi tercih ediyorsanız daha hafif, manevra kabiliyeti yüksek, tek hamlede katlanabilen modelleri tercih etmeli; eğer doğayı, sporu ve ormanları seven ve bu alanlarda yürüyüşe çıkmayı seviyorsanız büyük tekerlekli modelleri kullanmalısınız.
  • Tercih edeceğiniz bebek arabasının garanti süresi ve kapması ile servis ağı kalitesi de oldukça önemlidir. Kullanım sırasında çıkabilecek arızalarla ilgilenecek ve sorunun çözülmesine yardımcı olacak markaların ürünlerini tercih etmeniz oldukça işinize yarayacaktır.

Bebek arabası seçiminde dikkat etmeniz gereken konular ana başlıkları ve detaylarıyla bu şekilde. Şimdi bu konular ışığında ürün önerilerimiz:

Diamond Baby P101 Çift Yönlü Bebek Arabası

Diamond Baby bebek arabası

Diamond Baby P101 bebek arabası; kalın ve güçlü bağlantıları ile sağlam bir kasaya sahiptir. İki yönlü sürüş özelliği, 3 farklı pozisyonda tam yatabilen sırt dayanağı, tenteye monte edilen orjinal yağmurluk, 5 noktalı emniyet kemeri, 360 derece dönebilir ön tekerlekler, sabitlenebilir arka tekerleklerle oldukça kullanışlıdır. Ayrıca altta bulunan geniş sepeti sayesinde bebeğinizin ihtiyaçlarını bu alanda yanınızda taşıyabilirsiniz.

Baby Care Dinamico 

Baby Care Dinamico çift yönlü kullanım, 15 kg taşıma kapasitesi, yeni doğan kullanımı, silinebilir ve kaliteli kumaş, tek noktadan frenleme sistemi, 360 derece dönebilen tekerlekler, tekerlek sabitleme sistemi ve 5 noktalı emniyet kemeri gibi özellikleriyle bebeğinizin güvenliği ve rahatı için ideal bir bebek arabasıdır. Farklı renk seçenekleri ile zevkinize uygun rengi seçin ve bebeğinizle rahat bir yolculuğu birlikte hazır olun.

Baby Care bebek arabası

Norfolk Baby Voyage Comfort Air Luxury

Norfolk bebek arabası

Norfolk Baby Voyage modern, sağlam ve hafif özel üretim sportif kasası ile hem göze hoş gelen bir tarza sahiptir hem de oldukça kullanışlıdır.  Özel süspansiyonlu ön ve arka tekerler, kolay kullanım 5 noktalı emniyet kemeri, çıkarılabilir ve kolay takılır ön bar, 25 kg taşıma kapasitesi ve birçok özellik sayesinde tüm isteklerinize cevap verecek şekilde dizayn edilen bu bebek arabası tam size göre!

Wei-B Gloria Travel Sistem

Wei-B Gloria travel sistem bebek arabası; çift yönlü kullanılabilen ve portbebe’ye dönüşebilen puset ünitesi, hafif alüminyum gövde, taşıma koltuğu olarak kullanabilme özelliği, çok pozisyonlu sırt ayarı, 360° dönebilen tekerlekler, 5 nokta emniyet kemeri ve 15 kg taşıma kapasitesi ile bebeğiniz ve sizin yolculuk sırasındaki tüm ihtiyaçlarınız düşünerek tasarlanmıştır.

Wei-B bebek arabası

Chicco London Up BB

Chicco bebek arabası

Chicco London Up puset bebek arabası, kompakt dizayn ve kolay kullanımı sayesinde her yerde rahatlıkla kullanabilmeniz için tasarlandı. Ayarlanabilir bacak desteği, pratik katlama, yatırılabilir sırtlık, 5 nokta emniyet kemeri ve destekli ön bar ile hem hafif hem de kullanışlı bir bebek arabası arayanlar için ideal.

Yoyko Innovation 3in1

Yoyko Innovation 3in1 travel sistem bebek arabası tüm ihtiyaçlar gözetilerek tasarlanmıştır. Ana kucağını kolayca monte etme ve çift yönlü kullanma, özel süspansiyonlu 360 derece dönebilen tekerler, antialerjik deri malzeme, frenleme sistemleri, kaliteli ve lüks bir görünüm, ebeveyn boyuna göre ayarlanabilir tutma kolu, özel güneşlikli tente,25 kg taşıma kapasitesi ve 11 kg ağırlık ile bu özel bebek arabası sizi ve bebeğinizi oldukça mutlu edecektir.

Yoyko bebek arabası

Huggy Revo 5 İn 1

Huggy bebek arabası

Huggy Revo 5 İn 1 travel bebek arabası; tek elle katlanabilme (easy folding technology), oturma ünitesi yükseklik ayarı yapabilme, tek hareketle kilitlenebilme (one touch brake teknolojisi), oto koltuğu olarak kullanabilme (0-18 ünitesi), hem oto koltuğu hem oturma ünitesini çift yönlü kullanabilme, 3 pozisyonlu ve tam yatabilir sırt dayanağı, nefes alabilir kumaş ve birçok güvenlik özelliği ile bebeğiniz ile sizin gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir modeldir.

Bebeğinizin ve sizin tüm ihtiyaçlarınıza yönelik ürünler ÇiçekSepeti‘nde Var Var!

İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir