Çiçek Bakımı

Beyazla Gelen Zarafet: Orkide Çiçeği

Kız istemeye giderken, pişman pişman özür dilerken, “Yeni işinde başarılar” derken ya da her şey çok özenli olsun isterken yanınızda gizemli bir masal perisi olsa ve karşınızdakinin aklını başından alsa işiniz kolaylaşmaz mıydı? Nereden bulacağınızı bilemediğiniz masal perisi, ciceksepeti.com’da orkide çiçeği kılığında sizi bekliyor!

beyazin-buyusu-at2434-1-5

Bir çiçek nasıl hem bu kadar sade hem de bu kadar seçkin olabilir? Birbirinden ilginç özellikleri nasıl zarifliğine sığdırabilir? Avrupa saraylarında yüzyıllar boyu kralların ve prenslerin içeceği olan, Arapların afrodizyak olarak kullandığı, Çinlilerin çok eski yıllardan beri bitki kürlerine ekleyip şifa dağıttığı salep, nasıl oluyor da orkideden elde ediliyor? Bir bitki alayım, çiçekleri aylarca hiç solmasın diyenleri mutlu eden orkide, nasıl hem eril hem dişi organlara sahip olabiliyor? Koşullar uygun olmadığında nasıl kendi kendine üreyebiliyor? 85 milyar yıl öncesinden günümüze ulaşacak kadar dayanıklı bir tür olan orkide, nasıl oluyor da bu kadar kırılgan görünüyor? Nasıl oluyor da yumrularındaki salep; dondurmaya girip sıcak yaz günlerini serinletirken, soğuk kış akşamlarını içinizi ısıtan bir masala çeviriyor?

Orkide Tutkunları

Amerika ve Avrupa’da çok sayıda üyesi olan, onlarca orkide çiçeği derneğinin bulunması, yarışmalar ve sergilerle orkide sevdalılarının sosyal platformlar yaratması; pek çok insanın kır bayır demeden farklı türlerini arayıp fotoğraflayarak orkide koleksiyonculuğu yapması, orkidelerin nasıl büyük tutkuyla sevildiğinin kanıtları. Parfümeri sektöründe de hoş kokulu bir türü sayesinde kendine yer bulan orkide çiçeği, genelde tek dal halinde satışa sunuluyor. Fakat üç beş tanesini bir saksıda gördüğünüzde; ihtişamının nasıl da arttığına, nasıl daha da cezbedici olabildiğine şaşırabilirsiniz.

beyazlar-icinde-orkide-at2407-1-4

Orkideyi Mutlu Etmek

Kökleriyle fotosentez yapan orkide şeffaf saksılarda çok mutlu oluyor. Sulama aralığı, orkidenin şeffaf saksısı sayesinde, köklerine bakarak ayarlanıyor; kökleri yeşilken değil, köklerin rengi gümüşe dönmüşse su veriliyor. En çok önerilen sulama şekli; saksının tamamının suya daldırılıp bir kaç dakika bekletildikten sonra çıkarılması şeklinde. Bu aşamada çiçeğin gövdesine ya da yapraklarına su değerse peçeteyle silinmesi gerekiyor.

Doğrudan güneş istemeyen orkide çiçeği, doğal ortamında palmiye yapraklarının gölgesini seviyor. Bu nedenle bu egzotik çiçek için, tül perde arkasında bir pencere önü ideal olabiliyor. Havasız ortamlarda değil hafif esintili yerlerde daha güzel gelişiyor.

Bu zarif çiçeği ister evinizde beslemek isterseniz de sevdiklerinize hediye etmek için ciceksepseti.com adresini mutlaka ziyaret edin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir