Moda & GüzellikKişisel Bakım İpuçlarıKozmetik Ürünler

En İyi Çatlak Karşıtı Ürünler

Cildinize ne kadar iyi bakarsanız bakın bazen istemediğiniz cilt problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Ergenlikteki ani büyüme, hamilelik, hızlı kilo alıp verme ve genetik faktörler nedeniyle görünen vücut çatlakları, bir kusur değildir. Son derece normal olan bu sorun için önlem almak ve etkili ürünlerle çatlaklardan kurtulmanız da oldukça kolay. Bu yazımızda en iyi çatlak karşıtı ürünler ve kullanım alanlarını bulabilirsiniz.

Cildinize düzenli bakım yapmadığınız zaman belli başlı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Zaman içinde cilt dokusunun zayıf düşmesi ve cilt yapısındaki hasarlar nedeniyle ortaya çıkan çatlaklar, bu sorunlar arasında yer almaktadır. Deri çatlağı oluşmasının temelde iki sebebi vardır; derinin aşırı gerilmesi ve elastikiyetinin zayıflaması. Cilt çatlağı ilk oluştuğu dönemde pembe ve koyu renklerde görünür ve zamanla açılarak sedefli beyaz bir görüntü alır. Genelde karın, bacak ve kalça bölgesinde sık görülse de bel, göğüs ve kollarda da görülmesi mümkündür.

Cilt Çatlağından Korunmanın Yolları Nelerdir?

Çatlaklardan korunma yolları
Pürüzsüz bir cilt için dikkat etmeniz gereken bazı konular bulunmaktadır.

Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde çatlaklar belirli ölçüde yok edilebiliyor. Güzellik merkezlerindeki uygulamalar ile görünürlüğü hafifletip sonrasında çatlak kremleri ile doku yenilenmesi sağlayabilirsiniz. Fakat çatlak karşıtı ürünler ile %100 çözüm bulmanız tam olarak mümkün değil.

  • Öncelikle belli konulara özel ilgi göstermeniz gerekir. Çatlaklardan korunmak için cildin nem dengesinin çok ama çok iyi olması gerekir. Bu nedenle cildi nemlendirerek elastikiyetini korumanız gerekir.
  • Çatlak karşıtı kremler veya yağlar, düzenli olarak cildinizi nemlendirerek çatlakların önlenmesine yardımcı olur.
  • Bol su tüketmeniz de bu konuda oldukça faydalıdır. Asla az su tüketerek çatlaklardan kurtulamazsınız.
  • Bunlara ek olarak beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Hızlı kilo alıp verme gibi sorunların önüne geçmeniz gerekir. Ayrıca cilde dost olan A, C ve E vitaminlerine beslenme rutininizde yer vermeniz faydalı olacaktır.

Çatlak Karşıtı Ürünler

Dikkat etmeniz gerekenleri ve çatlağın neden oluştuğunuz anlattığımıza göre şimdi ürün önerileri ile çatlaklardan kurtulmanıza yardımcı olmaya çalışacağız…

1-) Lierac Phytolastil

Çatlak karşıtı ürünler - Lierac Phytolastil
Lierac Phytolastil ile cilt esnekliğinizi artırabilirsiniz.

Ergenlik ve diğer ani kilo değişimleri nedeniyle oluşan çatlakları gidermek için oldukça faydalı bir ürün; Phytolastil Lierac. Cilt elastikiyetinin artırılması için özel olarak formüle edine ürün doğal kaynaklı malzemelerden üretilmiştir. Cildin nemini artırır ve etkin bakım sağlar. Karın, göğüs, kalça ve basenlere masaj yapılarak günde bir defa uygulanması yeterlidir.

2-) Mustela Maternite Stretch Marks 

Çatlak karşıtı ürünler - Mustela krem
Mustela Maternite Strech Marks ile cildinize elastikiyetini geri kazandırın.

Çatlak oluşumunun temelinde cildin nem dengesinin bozulması vardır. Mustela Maternite Strech Marks, cildin nem dengesini sağlar ve yumuşatır. Böylece çatlak oluşan bölge yeniden elastikiyet kazanır. %96 oranında doğal ürünlerden üretilen krem, içeriğinde bulunan gliserin sayesinde cildi ekstra nemlendirmektedir.

3-) Bio-Oil Cilt Bakım Yağı

Çatlak karşıtı ürünler -  Bio-Oil yağ
Bio-Oil cilt bakım yağı ile cildinizin tüm ihtiyaçlarını karşılayın.

Doğum ve yaşlanma sonucu ortaya çıkan çatlaklarda etkili sonuçlar veren Bio-Oil cilt bakım yağı, hassas ciltler içinde uygundur. Düzensiz cilt tonunun eşitlenmesini de sağlar. İnce çizgi ve kırışıklar konusunda da yardımcıdır. Cildin her bölgesinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hamilelik dönemi ve sonrasında kalça, göğüs ve karın bölgesine günde iki defa uygulanması tavsiye edilir. Duş aldıktan sonra kuru cilde uygulanmalıdır ve cildin emmesi için bir süre bekledikten sonra kıyafet giyilmelidir.

4-) Babe Anti Stretch Mark Cream

Çatlak karşıtı ürünler - Babe krem
Babe Anti-Stretch Mark Cream ile cildinizi şımartın.

Cildin elastikiyetinin artmasına yardımcı olan Babe Anti-Stretch Mark Cream, yeni çatlak oluşumun da önüne geçer. İçeriğinde bulunan misk gülü sayesinde cildi yumuşatır, daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Cilt üzerindeki leke, çatlak ve diğer izlerin görünümlerinin hafiflemesinde de etkilidir. E vitamini ile cildi besler ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasında etkilidir.

5-) Ixora Doğal Vücut Bakım Yağ

Çatlak karşıtı ürünler - Ixora yağ
Ixora doğal vücut yağı, cildinizdeki tüm sorunlar için yardımcı bir üründür.

Cilt üzerinde oluşan çatlakların nedenleri farklı olsa da giderilmesi için ihtiyaçları bellidir. Ixora doğal vücut yağı, bileşiminde bulunan Hindistan Cevizi, Jojoba, Tatlı Badem, AynıSefa, Lavanta ve E Vitamini gibi cildin ihtiyacı olan bütün etmenleri bir arada bulundurarak cildinize tam bir bakım sağlar. Bu sayede cilt üzerindeki çatlaklar, lekeler ve diğer sorunların giderilmesine yardımcı olur.

6-) Clarins Body Partner Stretch Mark Expert 

Clarins Body Partner Stretch Mark Expert krem
Clarins Body Partner Stretch Mark Expert ile cilt çatlaklarına veda edebilirsiniz.

Çatlaklarla baş etmekte oldukça etkili olan Clarins Body Partner Stretch Mark Expert, gözle görülür şekilde bir etki oluşturur. Uzunluk, genişlik, derinlik ve renk açısından cildi sakinleştirir. Dengelenmesine yardımcı olur ve daha canlı görünmesini sağlar. Hamileler ve yaşlılar başta olmak üzere her yaş grubu için uygundur.

7-) Loccitane Almond Supple Skin Oil

Loccitane Almond Supple Skin Oil
Almond Supple Skin Oil ciltte 48 saat boyunca nemlendirme sağlar.

Omega yönünden zengin olan badem ve ketencik yağları sayesinde cildin esnekliğini artıran Almond Supple Skin Oil, kuruluk ve sarkmaların önüne geçer. Cilt çatlaklarının oluşmaması için içeriğinde yer alan silisyum ile daha sıkı ve ipeksi bir cilt sağlar. Bir aylık kullanım sonrasında etkilerini hemen görebilirsiniz. Yağı her sabah ve akşam çatlak, kırışıklık veya sarkma olan bölgelerinize masaj yaparak uygulamanız yeterlidir.

En iyi çatlak karşıtı ürünler ve diğer tüm cilt bakım ürünlerini Çiçeksepeti’nde bulabilir, uygun fiyatlarla sipariş edebilirsiniz. Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir