Çiçek BakımıMobil ÜrünlerTeknoloji

Çiçek Bakımını Kolaylaştıran Teknolojik Ürünler

Bitkiler, yaşam alanlarını güzelleştiren ve ortamın daha yaşanabilir olmasını sağlayan canlılardır. Bu nedenle yaşam alanlarının olmazsa olmazları arasında yer alır. Fakat bazı kişiler için evde veya ofiste çiçek bakmak zor gelir. Sulama takibi yapmak, toprağını değiştirmek, gerekiyorsa budama yapmak gibi işlemlerden sakınıyorsanız, siz evde değilken bile çiçeklerinizin bakımını yapabilecek teknolojiler artık var. Bu yazımızda çiçek bakımını kolaylaştıran teknolojik ürünler hakkında bilgi vereceğiz.

Çiçek bakımı aslında kolay olan biraz dikkat ve zamanlama isteyen bir iş. Bu nedenle birçok kişi çiçek bakmaktan çekiniyor. Özellikle sulama ve diğer tüm adımların doğru zamanda yapılması gerekiyor. Evde olmadığınızda veya tatile gittiğinizde bile bazen çiçekler sorun yaratabiliyor. Çiçek bakımını kolaylaştıran teknolojik ürünler tam olarak bu noktada size lazım olacaktır. Sukulent, menekşe, begonya, orkide, sardunya veya barış çiçeği… Birbirinden güzel bu çiçekleri dilediğiniz gibi gönül rahatlığı ile yetiştirebileceksiniz.

Bitkiler İçin Yardımcı Teknolojik Ürünler

Çiçek bakımını kolaylaştıran teknolojik ürünler nelerdir?
Çiçek bakımını kolaylaştıran teknolojik ürünlere geçmeden önce birkaç basit bakım tüyosunu hatırlatmamız faydalı olacaktır.

Yaşam alanlarını güzelleştiren ve hava kalitesini artıran çiçekleriniz için kaliteli ve zengin mineralli toprak kullanın. Sulamayı sabit aralıklarla ve dinlenmiş su ile yapın. Ayrıca suyu alanın tamamına dağıtın ve nem ihtiyacı olan türlerin bu ihtiyacı için püskürtme ile sulama yöntemini kullanın. Şimdi gelelim size oldukça yardımcı olacak teknolojik ürünlere…

1-) Akıllı Saksı

Çiçek bakımını kolaylaştıran teknolojik ürünler - akıllı saksı
Akıllı saksı, bitkilerin bakımı için oldukça yardımcı olan bir üründür.

Çiçek bakımının en önemli adımı, sulamadır. Bu nedenle sulama konusunda tereddütleri olanlar, çiçek bakımından uzak durabilir. Ayrıca doğru saksı seçimi de çiçekler için oldukça önemlidir. Akıllı saksı, farklı özellikler sunmasıyla birlikte çiçeklerin ihtiyacı olan suyu almasını sağlıyor. Marka ve modele göre bazı modeller su seviyesini gösteren LED ekran sunarken bazılarında temel bir gösterge bulunuyor. Ek olarak hoparlör, gece aydınlatması ve Bluetooth gibi özellikler sunan modeller de bulmanız mümkün.

2-) Otomatik Sulama Sistemi

Çiçek bakımını kolaylaştıran teknolojik ürünler - otomatik sulama sistemi
Otomatik sulama sistemleri sayesinde çiçek bakımı oldukça kolay bir hale gelir.

Çiçek bakımını kolaylaştıran teknolojik ürünler arasında en çok tercih edilen ürün; otomatik sulama sistemidir. Suyun belirlediğiniz aralıklarla verilmesini sağlayan bu cihaz; park, bahçe, bina, yeşil alan, evler gibi birçok yerde kullanılabilir. LCD ekran üzerinden su ayarını yapabilirsiniz. Üzerinde bulunan hortum sistemini saksılara yerleştirmeniz ve zamanla sistemini kurmanız yeterli. Otomatik sulama sisteminin daha basit versiyonu olan otomatik pet damlama sistemi de oldukça kullanışlıdır. Özellikle tatile gittiğinizde bitkilerinizin su ihtiyacını belli bir süre boyunca karşılamanızı sağlar. Üzerinde yer alan pet kısma su koymanız ve ayar düğmesinden belli bir aralığı seçmeniz yeterlidir.

Otomatik sulama sistemi için önereceğimiz ürünler; Valkyrie Su Zamanlayıcısı ve Claber 8054 Oasis Otomatik Saksı Sulama Sistemi.

3-) Çim Biçme Robotu

Çiçek bakımını kolaylaştıran teknolojik ürünler - çim biçme robotu
Çim biçme robotu, akıllı ev sistemlerinin yeni üyeleri arasında yer almaktadır.

Bahçeli evlerin vazgeçilmezi olan çim, park ve diğer etkinlik alanlarının da en sevilen bitkisidir. Fakat bakımı oldukça zorlayıcıdır. Çünkü suyunu doğru zamanda vermek ve düzenli olarak biçmek gerekmektedir. Çim biçme robotu sayesinde bahçenizi veya çim alanı neredeyse hiç uğraşmadan biçebilirsiniz. Hızlı bıçak sistemleri, navigasyon sistemi, takvim ve alarm özellikleri bulunan makineler sizin yerinize çimlerin oldukça bakımlı görünmesini sağlar. Hava şartları kötüleştiğinde veya pili azaldığında yuvasına dönerek kendini şarj eder. Yani artık çimleriniz her zaman bakımlı ve sağlıklı görünecek!

4-) Toprak PH Ölçüm Cihazı

Toprak ph ölçme cihazı
Toprak değerini ölçerek bitkilerinizin her zaman sağlıklı gelişmesini sağalayabilirsiniz.

Bitkilerin yaşamı için en önemli faktörler arasında toprak gelmektedir. Toprağın gerekli besin ve değerleri karşılamadığı durumlarda bitkileriniz zarar görmeye başlar. Zamanla sararma, solma ve diğer hastalıkları görebilirsiniz. Bu tarz durumlar yaşanmaması için toprak ph ölçüm cihazı kullanabilirsiniz. Ph ölçüm cihazı, ph değeri dışında nem değeri, sıcaklık, ortamdaki ışık yoğunluğu gibi verileri de öğrenmenizi sağlar. LCD ekran üzerinden öğrendiğiniz bilgiler sayesinde bitkileriniz için en doğru seçimleri yapabilirsiniz.

5-) Mobil Uygulamalar

mobil bitki uygulamaları
Bitki mobil uygulamaları sayesinde her türlü bitki hakkında kısa sürede bilgi edinebilirsiniz.

Yaşam alanlarınızdaki bitkiler hakkında bilgiler alabildiğiniz mobil uygulamaların sayısı günden güne artıyor. Hatta günümüzde PlantNet ve PictureThis gibi uygulamalar dışarıda gördüğünüz bitkiler hakkında bilgi almanızı da sağlıyor. Örneğin; doğa yürüyüşü sırasında bir bitki gördünüz ve ismini, nasıl yetiştiğini, çiçeklerini ne zaman açtığını merak ettiniz. Hemen uygulamaya girerek bitkinin fotoğrafını çekin ve sonrasında bitki hakkında tüm bilgileri görün. Tabii ki uygulamalar şu an için sadece İngilizce olarak bilgi veriyor. Çeviri uygulamaları yardımıyla anlamadığınız kısımları çevirebilirsiniz. Umarız yakın zamanda Türkçe olarak da hizmet veren uygulamalar görebiliriz.

Bitkiler ve çiçekleriniz için ihtiyacınız olan tüm ürünler Çiçeksepeti’nde sizi bekliyor. Hemen mobil uygulama veya web sayfasını ziyaret edin, indirimli fiyatlarla alışveriş keyfini doyasıya çıkarın!

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Görsel kaynakları: techpunt.nl, kaerchershop-schreiber.de, sfgate.com

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir