Moda & GüzellikKıyafet Kombinleri

Ayakkabılara Çiçek Açtıran Desenler ve Uygun Kombinler

Bu senenin en çok beğenilen deseni, neredeyse tüm ayakkabılarında irili ufaklı görünen çiçek motifleri. Sandaletten klasik ayakkabıya, spor ayakkabıdan babetlere neredeyse her tarz ayakkabıyı donatan çiçek motifleri, bayanların da oldukça ilgisini çeker oldu.

Eskiden beri çiçek desenli eşyaların kullanımı oldukça revaçta. Çünkü çiçekler adeta bir ferahlık, bir neşe habercisidir. Baharı müjdelerler bize. Yazın geleceğini ve her şeyin daha güzel olacağını müjdelerler sanki. Bu yüzden de eskiden beri çiçek desenleri dört bir yanımız sarmıştır. Mağaralara çizilen çiçek desenleri zamanla evlerimize girmiştir. Koltuklar, perdeler, masa örtüleri, kıyafetler ve hatta ayakkabılar. Günümüzde çiçek deseninin renkli ve enerjik yapısı, yaz mevsimini o kadar güzel tamamladı ki, rengarenk kıyafetlerin hepsi çiçek desenli ayakkabılarla kombine edilebilir oldu. Biz de sizin için bu ayakkabıları araştırdık. İşte sizler için derlediğimiz birkaç güzel çiçekli ayakkabı ve o ayakkabıları kullanabileceğiniz kombin önerileri;

Dolgu topuklar bu sene kendini iyiden iyiye gösterir oldu, hem pantolonun hem de elbiselerin altına rahatça kombine edilebilmesi, üstelik topuklu olmasına rağmen rahat kullanılması, bayanlar tarafından rağbet görmesini sağlıyor. Şimdi bu ayakkabıları saran çiçek desenleriyle, tarzınız ne olursa olsun, tüm kıyafetleriniz kolayca tamamlanabilecek.

Görsel: poderosashopping

Dolgu topuklu çiçekli ayakkabıları kıyafetlerinize uydurmak normalden biraz daha zor. Bunun sebebi kalın topuk ayakkabı ile kıyafetlerinizi kombinlemek değil, desenli ayakkabılar ile kıyafetleri uydurmanın zorluğu. Bu tip ayakkabılar ile birlikte kullanacağınız kıyafetleri ve aksesuarları son derece basit tutmanız öneriliyor. Aksi halde bir karmaşa söz konusu.

Desensiz sade elbiseler, bir ya da birkaç renkli sade elbiseler tercih edilebilir. Skinny jean olarak bilinen giy çık havasındaki dar pantolonların altına giydiğiniz kalın topuklu ayakkabılarınızın üzerine düz gömlekler, askılı bluzlar tercih edebilirsiniz. Düz kot etekler ve üzerine kolları volanlı tişörtler giyebilirsiniz.

Eğer boyunuzun daha uzun görünmesini istiyorsanız, ayakkabınızı komple kapatabilecek türde İspanyol paça pantolonların üzerinde basic t-shirtler tercih edebilir, kemer kullanabilirsiniz. Yalnızca ayakkabınız dışındaki kıyafetlerinizde fazladan desene yer vermemeniz gerekiyor.

Görsel: Pinterest

Hem rahatına hem de şıklığına düşkün bayanların ortak tercihi babetler, şimdi sempatik görünümlerini çiçek desenleriyle tamamlıyorlar. Yazlık tüm kıyafetleri kolayca kombine eden ve rahatlığı sayesinde fazlasıyla tercih edilen babetler, bu yaz çiçek desenli halleriyle oldukça fazla görülecek.

Babetler çiçeklerle süslendiğinde daha genç yaş grubuna şıklık katan bir havaya bürünebiliyorlar. Çoğunlukla kotla tercih edilebilirler. Beyaz kısa paçalı jeanler oldukça hoş olacaktır. Çiçekli babet ile birlikte kullanılacak kıyafetlerin daha detaysız ve sade olması gerekir. Çiçekli takılar çok detaylı olmamak kaydı ile tercih edilebilir ancak aşırıya kaçılmaması gerekir.

çiçekli babet
Görsel: Nuji

Yalnızca klasik ayakkabılar değil, spor ayakkabılar da çiçek desenlerine büründü bu sene. Çiçekli spor ayakkabı modelleri şortlar, eşofmanlar, spor etekler, bu çiçek desenli spor ayakkabılarıyla çok güzel kombine edilebiliyor. Şık görüntüsü rahatlıkla birleşince, çiçeklerle donanmış bu spor ayakkabılar sahil kenarlarında, spor salonlarında, yürüyüş yollarında karşımıza bol bol çıkacağa benziyor.

Sporu şıklığa dönüştürebilmek de hayli kolay bu ayakkabılarla. Eşofman üzerine basic tişört, kot ceket ve güneş gözlüğü ile kombinleyebileceğiniz bu ayakkabıları deri ceket ile de kullanabilirsiniz. Elbette bu şekilde bir iş görüşmesine gidemezsiniz ama rahat bir gün geçirmek için şıklığınızdan da ödün vermemiş olursunuz.

Çanta tercihiniz daha çok spor ve sırt çantası olarak şekillenebilir ve kot şort, tayt gibi altlar ile bol basic t-shirtleri tercih edebilirsiniz. Çiçek deseni çoğunlukla aza hitap ederken çiçekli spor ayakkabıları rengine uygun sade uzun kabanlarla kış aylarında da kullanılabilir.

çiçekli airmax
Görsel: Pinterest

Yalnızca günlük kullanımlarda değil, abiye kıyafetleri tamamlarken de artık çiçek deseni tercih ediliyor. Ancak bu yalnızca yaz aylarına yakışan bir kullanım. Kışın abiyelerin altında bu tarz çiçekli topuklular görmek istemiyoruz hanımlar. Çiçekli topuklu ayakkabı daha efil efil elbiselerin ve havaların kalemi. Ayakkabıya kattığı hareket ve enerji, kıyafet tercihi ne kadar ağır olursa olsun, renk uyumunu yakaladığı müddetçe göze batmıyor. Zarafet konusunda da ince topuklu bir ayakkabıyı, çiçek deseninin ne kadar güzel bir biçimde tamamlayabileceği aşikar.

Daha önceden de belirttiğimiz gibi açık renklerdeki sade kıyafetler kullanmanızı öneriyoruz çünkü zaten ayakkabılarınız yeterince detaylı olduğu için, desenli aksesuar ve kıyafetler boğacaktır. Bu tip ayakkabılarla keten beyaz bir elbise tercih edebilirsiniz keza ayakkabı üzerindeki çiçeklerin renklerinde olan düz elbiseler ve tabii desensiz düz renk çantalar tercih edilebilir.

ince topuklu çiçekli ayakkabı
Görsel: Wheretoget

Çiçekli ayakkabıların bir de üst modeli var ki onlar gerçek çiçeklerden oluşan ayakkabılar. Evet bu ayakkabıların yapımında gerçekten çiçekler kullanılmış. Özel günlerde tek kullanımlık tercih edilebilir belki ama ne kadar kullanışlı ve kalıcı, tartışılır.

çiçekten ayakkabı
Görsel: Wheeland Photography

Son derece ilgi çekici değil mi? Bu ve benzeri birçok ayakkabıyı Çiçekler İle Oluşturulmuş Sıra Dışı Ayakkabı Modelleri yazımızdan inceleyebilirsiniz. Yaz mevsiminin gelmesiyle yapraklarını güneşe açan çiçekler gibi, şimdi tüm yollar, çiçek desenli ayakkabılarla renklenecek. Trendi yakalamak ve modaya ayak uydurmak istiyorsanız, siz de sevdikleriniz gibi ayakkabılarınızı da çiçeksiz bırakmayın, çünkü çiçeksiz olmaz :)

Peki siz çiçek desenli ayakkabıları bizim kadar seviyor musunuz? Nasıl kıyafetlerle kullanmayı tercih ediyorsunuz? Bizimle yorum olarak paylaşmayı unutmayın!

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir