Trend

Çiçekler ile Oluşturulmuş Sıra Dışı Ayakkabı Modelleri

Çiçek desenlerini kıyafetlerimizde, ev eşyalarımızda, çantalarımızda ve hatta ayakkabılarımızda çok seviyoruz. Peki ya bu desenler gerçek çiçeklerden oluşturulsaydı ve çiçek desenli ayakkabı modelleri olsaydı?

Daha önce çiçeklerden oluşan kıyafetleri görmüştük. Özel geceler için hazırlanan bu kıyafetlere ek olarak göz makyajında çiçeklere yer ver teraryum göz makyajını da inceleme şansımız olmuştu. Şimdi ise bambaşka bir tasarım serisi ile karşınızdayız. Çiçeklerden yapılan ayakkabılar!

Yanlış anlaşılmasın, çiçek desenli ayakkabılardan bahsetmiyoruz. Ondan bahsettiğimiz yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda sergileyeceğimiz ayakkabılar gerçek çiçeklerle süslenmiş. Bazıları yalnızca sergilenmek için yapılmış. Bazıları ise kesinlikle giymek isteyeceğiniz türden ayakkabılar. Ancak çiçekler canlı olarak tercih edilirse bu ayakkabıların kullanım ömrü de hayli kısa olabilir. Yapay çiçeklerle yapılan ayakkabılar da listede mevcut. Bakalım, hangilerini daha çok beğeneceksiniz. Hemen birincisi ile başlayalım!

1 – Kırmızı Güller ile Yapılmış Ayakkabı
çiçeklerle ayakkabılar
Görsel: Urban Gardens

Siz hiç daha önce kırmızı gül yaprakları ile detaylandırılmış bir topuklu ayakkabı görmüş müydünüz? Bu ayakkabının taban ve topuk kısmı iri bir kırmızı gülün yaprakları ile kaplanmış. Yeşil saplar gibi duran kalın ayakkabı ipleri ile de tamamlanmış. Yüksek topuklu bu ayakkabı yazlık elbise ve etekler ile kullanılabilir.

2 – Bahçe Misalı Ayakkabı
çiçekten ayakkabı
Görsel: Wheeland Photography

Ayaklarımız bir bahçeye bastığı vakit kendimizi çok daha huzurlu hissederiz. Bunun sebebi, insanın doğasına dönmeye meyilli olmasıdır. Bu yüzdendir ki doğaya yakın olduğumuzda kendimizi daha güçlü, daha mutlu ve rahatlamış hissederiz. Peki bu bahçe ayakkabınızda olsun ister miydiniz? Bu ayakkabıda tam da bahsettiğimiz düşünceye yer verilmiş.

3 – Kırmızı Güller, Gül Yaprakları ve Diğer Detaylar…
güllerle ayakkabı
Görsel: Naver

Bu ayakkabıda ne ararsak var galiba. Kırmızı gülleri gül yaprakları, çaydanlık ve çay fincanı minyatürler. Bu hali ile kullanmak ister misiniz bilmem ama eski bir ayakkabınızı bu tip dilediğiniz aksesuarlarla yeniden dönüştürebilir, size özgü bir ayakkabı elde edebilirsiniz.

4 – Gerçek mi Çizim mi Ayırt Etmesi Zor Zambak Ayakkabı
lilyumdan ayakkabı
Görsel: Pinterest

Öncelikle bu bir illüstrasyon mu yoksa gerçekten yapılmış bir ayakkabı mı ayırt etmek hayli zor. Bir zambağın üzerinde yürüdüğünüzü hayal edin, bunun gerçek olmasını isterdik herhalde. Ayakkabı boş bir platform olarak düşünülmüş. Tüm detayları da kalın lilyum yaprakları kullanarak tamamlanmış.

5 – Ağaç Dalları ve Yosunlarla Kaplanmış Ayakkabı
ağaç ayakkabı
Görsel: Polyvore

Doğa ile iç içe bir ayakkabı daha. Platform topuklu bu ayakkabının topukları kuru ağaç dalları ile kaplanmış, taban kısımları ise renkli basit taşlarla. ayakkabının üst kısmı da biraz yosun ve minik pembe çiçeklerle detaylandırılmış.

6 – Sert Yapraklar ile Yapılmış Ayakkabı
karpuzdan ayakkabı
Görsel: Mayesh Wholesale

Topuklu ayakkabınıza salon çiçeğinizin yaprakları ile yepyeni bir stil oluşturmak isterseniz bu ayakkabıyı örnek alabilirsiniz. Birileri sizden önce yapmış :) Renkli yaprakları ayakkabının yanlarında ve dış taban kısımlarında kullanabilir ve topuğa dikenli detaylar ekleyerek bir ejderha izlenimi verebilirsiniz. Yoruma o kadar açık ki…

7 – Doğa ile İç İçe Ayakkabı ve Çanta Modeli
farklı ayakkabılar
Görsel: Oasis Floral Products

Özel bir gece için tasarlanmış ayakkabı ve onun çantası var sırada. Bu kesinlikle kullanmak için yapılmış. Ayakkabının üstü komple yapraklarla kaplanmış. Bu yapay yaprakların üzerine, kenar kısımlara süsleme için yeşil renkli tomurcuklar tercih edilmiş.

8 – Adeta Teraryumun Üzerinde Yürüten Ayakkabı
ilginç ayakkabılar
Görsel: Soporteoracle

Teraryumlardan bıkmayacağız, usanmayacağız anlaşılan. Onları sadece evimizde veya işyerlerimizde görmek artık bize yetmiyor :) Bu ayakkabının da platform kısmında çiçekler var ancak çiçekler üzerinde değil, içinde. Şeffaf bantları ve cam platformu sayesinde ayakta yokmuş gibi duran bu ayakkabıyı giydiğiniz zaman sanki çiçeklerin üzerinde yürüyor gibi görünebilirsiniz. Platform kısımlarına yeşil yosunlar ve birkaç bitki yerleştirebilir, platformda açacağınız delik ile bu yapay çiçekli ayakkabıyı canlı bir yapıya çevirebilirsiniz.

9 – Kırmızı Laleler ile Yapılmış Ayakkabı
çiçek ayakkabıları
Görsel: Urban Gardens

İnce topuklu ayakkabıların şıklığı tartışılmaz. Peki bu topuk bir çiçek dalı olsa? Mesela lale. Gözünüzde yukarıdaki gibi bir ayakkabı canlandı mı? Burun kısmı ve topuk bölümü bir lalenin ikiye bölünmesi ile oluşturulmuş gibi ve siz ayağınıza bir lale giyiyor gibisiniz.

10 – Orkide Zarifliğinde Hazırlanan Ayakkabı
çiçeklerle ayakkabı
Görsel: Urban Gardens

Orkideden salep yapıldığını duyduğumuz vakit hepimiz şaşırırız. Eğer bunu yeni duyuyorsanız ya da detaylı olarak bu konuda bilgi almak isterseniz Salep: Orkidenin En Tatlı Hali yazımızı okuyabilirsiniz. Orkideden yapılmış bir ayakkabı giydiniz mi daha önce? Tabii bir salep olamaz ama son derece ilginç olduğunu kabul etmek lazım. Bu ayakkabının tokası pembe bir orkideden yapılmış ve bantları yeşil yapraklarla tamamlanmış. Kalın topuğunun etrafına da bir yaprak sarılmış.

11 – Sukulentler ile Hazırlanmış Ayakkabı
yapraklar ile ayakkabı
Görsel: Francoise Weeks

Biraz yabani bir ayakkabı var sırada. Kullanmak ister misiniz bilmem ama sanki tohumları bu ayakkabı üzerine ekilmiş de bitki ayakkabı üzerinde büyümüş gibi. Ya da bir kalıp içerisinde yetiştirilen çiçekler direkt olarak ayakkabı gibi büyümüşler.

12 -İncir Yaprağı ile Yapılmış Ayakkabı
çiçekler ile ayakkabı
Görsel: Francoise Weeks

Sivri burunlu bir ayakkabı en fazla ne kadar marjinal olabilir ki? Büyük ve kalın bir incir yaprağı ile kaplanmış bu ayakkabıyı görünce biz de inandık, her zaman bir adım ötesini bulabilmek mümkünmüş. Yaprağın üzeri de bir adet mor çiçekle ve küçük yeşilliklerle süslenmiş. Kesinlikle giyilebilir duruyor.

13 – Minik Çiçek Detaylı Sukulent ile Yapılmış Ayakkabı
çiçek ayakkabı
Görsel: Francoise Weeks

Topuğuna yapraklar sarılmış ve üzerine sukulentler özenle yerleştirilmiş bu ayakkabının. Ön taraftaki parmak açıklığı da gayet muntazam bir şekilde ayarlanmış. Hatta iç taban yine sukulent yaprakları ile kaplanmış. Rahatlığı elbette tartışmaya açık. Ancak bu hali ile daha çok dekor olarak kullanılabilir gibi duruyor.

14 – Kalın Yapraklar ve Karanfiller ile Yapılmış Ayakkabı
çiçekle süslenmiş ayakkabı
Görsel: Wheeland Photography

Salon bitkinizi budamaya karar verdiyseniz alt kısımlarda kalan yeşil yaprakları sakın atmayın. Bir miktar çiçekle ve artık deri kaplama kısmı kullanılmaz durumda olan ayakkabınızla muhteşem bir çalışmaya imza atabilirsiniz. Zira burada yapılmışı var. Eflatun mini çiçekler, beyaz karanfil ile en büyük süslemeleri yapılan bu ayakkabı son derece zarif.

15 – Yapraklar ile Yapılmış Ayakkabı

çiçekle ayakkabı
Görsel: Wheeland Photography

Hani bazı ayakkabılar vardır, detaysız ama şık. Sadece bir parça taş olur burun kısımlarına doğru. Bu ayakkabı da o ayakkabıların çiçekli versiyonu. Sert yapraklarla kaplanmış, topuk kısmı balık pulu gibi adım adım yerleştirilmiş. Ön kısmında ise berrak bir pırlanta gibi karanfil ile tamamlanmış.

16 – Akvaryum Ayakkabı
çiçekten ayakkabı
Görsel: Wedding Clan

Teraryum ayakkabıyı görmüştük yazının başında. Bu sefer de akvaryum ayakkabı çıktı karşımızda. Bitkiler yine ayakkabının platform kısmındaki bir cam bölmede yer alıyor. Ancak bu sefer bitkilere eşlik eden minik balıklar da var. Balık dediysek, gerçek balık değil elbette. Küçük figürler diyelim. Yine şeffaf bantlar tercih edilmiş. Topuk kısmında bile aynı türden detaylara yer verilmiş. Bu sefer kendinizi bir bahçede değil, suyun içerisinde yürüyor gibi hissedebilirsiniz.

Bu ayakkabılar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunlardan herhangi birini kullanmak ister miydiniz? Ne tarz kıyafetlerle kullanmayı tercih ederdiniz? Fikirlerinizi bizlerle yorum olarak paylaşmayı unutmayın! Sevgiler!

İlginizi çekebilecek bazı yazılarımız:

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir