Kendin Yap (DIY)

Harf Şeklinde Çiçek Aranjmanı Yapımı (Malzemeler & Nasıl Yapılır?)

Bu sene kutu içerisindeki çiçekler o kadar moda oldu ki, zamanla kutuların şekilleri ve çiçek türleri çeşitlendikçe çeşitlendi. Bunlardan en sevilenlerden biri de harf şeklinde olan kutulu çiçek tasarımları oldu. Bu yazımızda size harf şeklinde çiçek aranjmanı yapımı ve püf noktalarını anlatacağız.

Kutu içerisinde tasarlanmış çiçekler özel günlerde sevdiklerinize gönderebileceğiniz güzel bir hediye seçeneği olduğu gibi birçok organizasyonda da hoş dekorlar olarak kullanılabiliyor. Temel olarak kapağı olmayan veya olan bir kutu içerisinde çeşitli çiçeklerin yer alması ile oluşturulan bu ürünler neden bu kadar popüler oldu sizce?

Zaman ilerledikçe çiçeklerin sunuluş şeklinin bile değişmesi gerekiyor çünkü herkes farklılık arıyor. Farklı hediyeler, farklı sürprizler ararken; her dönemin en özel hediyesi olan çiçeklerin de modası geçmiyor, zamana göre sunum şekli değişiyor.

çiçekli harf
Görsel: HGTV.com

Daha önceden kutu içerisinde hazırlanan çiçeklere rastlamışsınızdır. Bunlar kare, yuvarlak veya farklı şekilli kutular içerisinde tasarlanan sürprizler. Ancak bunun çok daha özel bir hali popüler olmaya başladı.

Her hediyede olduğu gibi çiçeklerde de kişiye özel seçeneklerin aranması ile belki de bu yıla damgasını vuran harf içerisinde çiçekler, hemen her çiçekle hazırlanabiliyor.

Düğün ve nişanlarda masa süslemelerinde de karşımıza çıkan bu güzel dekorlar nasıl mı yapılıyor? Harf şeklinde çiçek aranjmanı yapımı için:

harf çiçek tasarımı
Görsel: Craft and creativity
Malzemeler
  • Kağıt
  • Gerçek ya da yapay çiçekler
  • Akrilik boya
  • Fırça
  • Maket bıçağı
  • Kalın karton (mukavva plaka)
  • Yapıştırıcı
  • Strafor köpük

Malzemeleri seçerken bazı noktalara dikkat etmemiz gerekiyor. Mesela çiçekleri seçerken eğer canlı çiçekleri kullanmak istiyorsanız boşlukları rahat doldurabilmek için irili ufaklı çiçekleri seçmekte fayda var.

Eğer kağıt çiçekler kullanacaksanız dayanıklı olmalarında fayda var, aksi halde yapım aşamasında deforme olabilirler.

Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir kağıdın üzerine dilediğiniz harfi kalın bir şekilde çizin. Kalından kastımız harfin içerisinde bir miktar boşluk bırakacak şekilde ayarlamak elbette. Biz bu yazıda süslemek için H harfini kullanacağız.

Boş kağıdın üzerine yukarıdaki fotoğraftaki gibi istediğiniz büyüklükte bir harfi çizerek kesin. Ardından mukavvanın üzerine kağıdı koyup aynı ölçüde mukavvadan bir parça kesin. Harfi kağıda ve mukavvaya çizerken de keserken de cetvel kullanmanız daha sonraki yapıştırma aşamalarında size fayda sağlayacaktır.

Kesme işlemini tamamlamamızın ardından bir kutu yapar gibi harfin bütün köşeleri için birer parça keseceğiz ve harfimiz artık 3 boyutlu bir hale gelecek. Bu kesme işlemini de tamamladıktan sonra her parçayı, uyumlu olduğu köşeye tutkal ile yapıştırıyoruz. Aşağıda yer alan 1 numaralı görselde göründüğü gibi üzeri açık bir kutu yapmış olduk.

çiçeklerle harfler

Bu işlemden sonra tutkal iyice kuruyana kadar bekliyoruz. Tutkalın tam kuruması çok önemli, aksi halde pek de sağlam olmayan bir kutumuz olur ki bu tüm emeğimizin boşa gitmesi anlamına gelebilir. Kutumuzun birleşim noktalarındaki tutkal kuruduktan sonra kutuyu fırça ile istediğimiz renge boyayıp bir kez daha kurumaya bırakıyoruz.

Renk seçimi tamamen sizin zevkinize kalmış. Dilerseniz sarartılmış gazete ve dergi parçaları ile kutuyu kaplayabilir dilerseniz farklı desenlerde kaplamalar yapıştırabilirsiniz.

Daha sonra strafordan bu kutunun içerisini doldurabilecek parçalar kesiyoruz. Kutunun başından sonuna tüm noktalarını doldurabilecek kadar köpük ya da sünger kullanabilirsiniz ama köpük her zaman daha kolay bir seçenektir.

Kullandığınız köpüğün kutudan taşmamasına dikkat edin. Bu bizim için hiç de hoş bir görüntü olmaz.

Şimdi çiçeklerimizi düzenleyerek kutunun içerisine yerleştireceğiz. Bu en dikkat gereken ve en eğlenceli kısım. Çiçekleriniz canlıysa saplarını yaklaşık 5 cm kadar bırakın ve kesin. Bu bölgedeki yaprakları da makas ya da bıçakla temizleyin. Yapay çiçek kullansanız da canlı çiçek kullansanız da birkaç parça yaprak bırakmayı unutmayın.

çiçeklerle harf yapmak
Görsel: Craft and creativity

Ardından çiçekleri saplarından köpüğün üzerine saplamaya başlıyoruz. Önce büyük sonra küçük çiçekleri diziyoruz kutu içerisine. Büyük çiçekleri birbirlerini ezmeyecek, örtmeyecek şekilde dizdikten sonra kalan boşlukları küçük çiçekler ile dolduruyoruz. Ve işte hazır! Güzeller güzeli bir çiçekli çerçevemiz oldu.

çiçeklerle süslenmiş harf
Görsel: Craft and creativity

İçerisi çiçek dolu kutuları partilerinizde güzel dekorasyonlar olarak kullanabilir, sevdiklerinize hediye edebilir ve çeşitli yerlerde kullanabilirsiniz. Eski yapay çiçekleriniz değerlendireceğiniz bir tablo olarak dizayn edebilir ve duvara asabilirsiniz.

Bonus: Çerçeve içerisinde harf çiçek tasarımı
karton üzerine çiçek yapıştırma
Görsel: the mr sand momma bird

Dilerseniz daha az malzeme ile benzer bir tasarım yapabilirsiniz.

Bunun için ihtiyacınız olan şeyler yalnızca biraz çiçek, bir karton, karton üzerine çizim yapabileceğiniz bir kalem, makas ve silikon tabancası.

Hoşunuza giden çeşitli canlı ve yapay çiçekleri önceden derleyin. Eğer evde artık sevmediğiniz yapay çiçekleriniz varsa değerlendirmek için oldukça güzel bir fırsat sizi bekliyor diyebiliriz.

Derlediğiniz çiçeklerin fazla yapraklarını ayıklayarak saplarını neredeyse komple kesin. Çiçekler dağılmayacak kadar kısa sap bırakmanız yeterli.

Karton, mukavva ya da benzeri kalın bir platform edinin. Açıkçası rengi, deseni ve türünün hiçbir önemi yok denebilir.

karton üzerine çiçek yapıştırma2
Görsel: the mr sand momma bird

Ardından bu karton üzerine dilediğiniz harfi kalem ile çizin. Bu çizim esnasında son derece dikkatli olun ve yamuk bir çizim olmamasına özen gösterin. Eğer kavisli harfler değilse cetvel kullanın. Harflerin mutlaka kıvrım noktalarındaki oranlamalarını planlayarak çizin.

Ardından silikon tabancası ile çiçekleri teker teker kartonun üzerine yapıştırmaya başlayın. Önce büyük parçaları ardından da küçük parçaları teker teker yapıştırın. Bu esnada çiçeklerin birbirlerini ezmemesine ve elinizde dağılmamasına dikkat edin.

Hiç boşluk bırakmayacak şekilde çiçekleri karton üzerine yerleştirin. Büyük parçaların arasında kalan boşlukları küçük çiçeklerle veya yapraklarla doldurabilirsiniz.

Daha sonra büyük bir çerçevenin camını çıkararak arkasına silikon tabancası ile çiçekli harfimizi yapıştırıyoruz. İşte hazır!

çerçeve içerisinde çiçekler
Görsel: the mr sand momma bird

Dilerseniz direkt duvara yapıştırdığınız çiçek harfinizin üzerine çerçeveyi getirebilir, tasarımızını bu şekilde sunabilirsiniz isterseniz de cam içerisine bu çiçekleri sıkıştırarak daha farklı bir tasarım yapmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu esnada canlı çiçek kullanmamanızı öneririz, aksi halde camda renk değişimleri ve buhar olabilir.

Fotoğraflarla Ev Dekorasyonu İçin Kişiye Özel Tablolar için tıklayın.

Birbirinden güzel çiçek harf örnekleri;
kutuda çiçekPembe Renkli Güller ile Oluşturulmuş Siyah Harf Kutu

Aynı türde farklı renkli çiçekleri sıralı bir şekilde kullanarak bu tarzda tasarımlar yapabilmek mümkün.

Çiçeklerinizi kutu içerisine yerleştirirken belli bir renk geçişi yapabilir, çiçek boyutlarını da bu sıralamaya göre seçebilirsiniz.

Fiyat bilgisi almak için TIKLAYIN!

kırmızı gül kutusuKişiye Özel Harf Kutuda Kırmızı Gül

Aynı renkte iri çiçeklerle hazırlanan bir tasarım da şık ve bir o kadar da romantik duruyor.

Dilediğiniz boyutlarda hazırlayacağınız kutu içerisinde, kutu genişliğine uyumlu bir çiçek türü ile tasarımınızı tamamlayabilirsiniz.

Fiyat bilgisi almak için TIKLAYIN!

 
harf kutuda çiçekKişiye Özel Harf Kutuda Kırmızı Beyaz Güller

Bu tasarımda ise kırmızı ve beyaz güller kullanılmış. Güller komple açmamış ve kutu içerisine tam girecek şekilde yerleştirilmiş.

Fiyat bilgisi almak için TIKLAYIN!

Siz de sevdikleriniz için kişiye özel bir hediye hazırlamak istediğinizde, çiçekli çerçeveleri değerlendirebilir; evinize dekor, organizasyonlarınıza hoş süslemeler yapabilirsiniz. Eğer kendiniz yapmak isterseniz harf şeklinde çiçek aranjmanı yapımı için gerekli malzemeleri ÇiçekSepeti‘nden kolaylıkla siparişinizi verebilir, ya da hazır yapılmış olanlardan dilediğiniz kişiye harf kutuda çiçekler hediye edebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir