Kampanyalar

ÇiçekSepeti VarVar’da Bulabileceğiniz Kitap Türleri

Sıkıntı dolu geçen bir günün ardından, sakin ve keyifli bir pazar günü yaşamak için ya da sadece sizi mutlu etmesi için kitapları tercih etmek doğru bir seçim olacaktır. Peki, hangi kitap? Roman mı, şiir kitabı mı, felsefe kitabı mı, tarih kitabı mı… İşte bu soruyu daha iyi yanıtlayabilmeniz ve kendinize en uygun kitapları bulabilmeniz için ÇiçekSepeti’ndeki kitap türleri neler, bu yazımızda onlardan bahsettik!

Kitap okumak, hayal gücünüzün kendinizinkinden farklı olarak yeni bir dünyaya gitmesini sağlayabilir, sizi heyecanlandırabilir, düşündürücü olabilir… Ama o an okumak için harika bir kitap seçmek söz konusu olduğunda doğru kitabı seçemiyor olabilirsiniz. Biz de sizin için en popüler kitap türlerini listeledik ve tanımladık; böylece bir sonraki kitap alışverişinizde tam olarak neye bakacağınızı bileceksiniz.

Çeşitli kitap türlerini incelemeden önce birçoğunuzun bildiği ama yine de hatırlatmak istediğimiz şeylerden, kitap okumanın faydalarından bahsedelim. Kitap okumak; zihninizi güçlendirir, kelime dağarcığınızı artmasını sağlar, empati kurma yeteneğinizi ilerletir, yaşa bağlı bilişsel gelişimin gerilemesinin önüne geçmede yardımcı olur, stresi azaltır, sizi iyi bir gece uykusuna hazırlar ve depresyon belirtilerinin azalmasına yardımcı olur. Tüm bu faydaları siz de yaşamak isterseniz tek yapmanız gereken düzenli okuma alışkanlığı kazanmak ve size iyi gelecek kitaplar okumaktır. Şimdi, hazırsanız ÇiçekSepeti’nde bulabileceğiniz kitap türleri neler, incelemeye başlayalım!

ÇiçekSepeti’nde Bulabileceğiniz Kitap Türleri

1-) Dünya Klasikleri

Kitap türleri

Dünya klasikleri olarak isimlendirdiğimiz bu kitaplar, çok uzun yıllardır mevcut olan, genellikle yayınlandıklarında dönemde çığır açan hikayelerden oluşan eserlerdir. Bu mükemmel eserler nesiller boyunca etkili okunmaya devam ederek popüler birçok eserin de temelini oluştururlar. Shakespeare’dan Charles Dickens kitaplarına, Tolstoy’dan Anthony Burgess’a çeşitli yazarların eserleri bu grupta yer alır. Dünya Klasikleri neler diye merak ettiyseniz buradan kitapları inceleyebilirsiniz!

2-) Eğitim/Ders Kitabı Yeşitleri

2021 KPSS MATEMATİĞİN KARA KUTUSU TAMAMI ÇÖZÜMLÜ KONU ÖZETLİ SORU BANKASI SET PAKET

Eğitim/ders kitapları okula gitmeye başladığımız ilk günden başlayarak tüm hayatımızı kapsıyor. İlkokulda Matematik, Türkçe derken ortaokul ve lisede ders sayısı katlanarak artıyor; üniversite sınavına hazırlık, akademik sınavlara hazırlık derken tüm bu kitaplarla sürekli içli dışlı oluyoruz. Soru bankasından kaynak kitaplara, çözümlü örneklerden çıkmış sorulara çeşitli kitaplara ihtiyaç duyduğunuzda Eğitim Kitapları kategorimize göz atabilirsiniz!

3-) Tarih Kitapları

İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı

Tarih kitapları, genellikle önemli (gerçek) tarihi olayların arka planını anlatan; devletlerin büyümesi, gelişmesi, yıkılması gibi detayları içeren ve belirlenen bir zaman dilimine dayanan kaynak kitaplarıdır. Kaynak eser okumaları yapmak, yeni belgeler ışığında güncellenen bilgilere ulaşmak isterseniz tarih kitaplarını tercih edebilirsiniz. Zaman zaman romanlaştırılmış tarih kitapları yazılsa da eski imparatorlukların her birinin temel kaynakları baz alınarak yazılmış eserlerin yoğunluğu da oldukça fazladır ve bu kitaplar ile derin akademik bilgilere ulaşabilirsiniz. Çeşitli tarih kitaplarını incelemek için buraya tıklayın!

4-) Çocuk Kitapları

Kral Şakir İlk Okuma Kitapları Seti (10 Kitap)

Küçük yaşta okuma alışkanlığı kazanmak oldukça önemli bir meseledir. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırabilmek için henüz küçük yaştalarken farklı ve ilgi çekici çocuk kitapları ile onlara bu alışkanlığı kazandırabilirsiniz. Hem okuma alışkanlığı kazanmaları hem de hayat ile ilgili birtakım dersleri öğrenebilmeleri açısından kitaplar çocuklar için çok verimlidir. Farklı konularda, çeşitli çocuk kitaplarını buradan inceleyebilir, kolayca siparişinizi oluşturabilirsiniz.

5-) Felsefe Kitapları

Olumsuzu Yönetmek Ustalık İster

Hayatımızın her alanında etkili olan bilim dalları arasında yer alan felsefeye dair kitaplar okumak entelektüel birikimini, genişletirken iş yaşamında ya da günlük hayatınızda da daha fazla artı puan kazanmanızı sağlar. Bilginin değeri oldukça fazladır. Siz de felsefe ile ilgili daha çok şey bilmek, bu alana dair daha bilgili olmak isterseniz Felsefe Kitapları kategorisindeki eserlere göz atabilirsiniz! Bu kitaplar sayesinde felsefeyi en iyi şekilde öğrenebilir, ufkunuzu genişletme şansını yakalayabilirsiniz.

6-) Sanat Kitabı Çeşitleri

Kitap türleri

Tasarım ve sanat alanında eğitim gören, bu tarzdaki sınavlara hazırlanmakta olan, amatör veya profesyonel olarak sanat türlerinden herhangi biri ile uğraşıyorsanız Sanat Kitapları kategorisindeki öğretici kitaplara mutlaka göz atmalısınız! Müzik kitaplarından mimarlık kitapları çeşitlerine, sanat tarihi kitaplarından tiyatro ile ilgili detayların bulunduğu kitaplara, birçok bilgiye ulaşabileceğiniz, eğlenceli ve bilgilendirici çok çeşitli eserler ÇiçekSepeti’nde sizleri bekliyor!

7-) Yemek Kitabı Çeşitleri

Kitap türleri


Geleneksel olarak profesyonel şefler ve hatta en sevdiğiniz ünlüler tarafından kaleme alınan yemek kitapları, genellikle yazar tarafından seçilen bir temaya, mutfağa veya deneyime özgü iştah açıcı bir tarif koleksiyonu sunar. Bu kitap sadece Anadolu Mutfağı, tatlılar, tuzlular, hamur işleri gibi farklı kategoriler üzerinde özelleşmiş olabileceği gibi hepsinin bir arada olduğu bütün bir kitap da olabilir. İstediğin şekilde, her türlü yemek kitabına buradan ulaşabilirsiniz!

8) Sağlık Kitabı Çeşitleri

Kitap türleri

Anne-Çocuk Sağlığı türündeki kitaplar da ÇiçekSepeti’nde bulabileceğiniz kitap çeşitleri arasında yer alıyor. Çocuğunuzun eğitimi ile ilgili ayrıntılı bilgiler öğrenmek, onun gelişimine nasıl yardımcı olabileceğinizi kavramak, annelik sürecinde ihtiyacınız olan ve kafanıza takılan her türlü sorunun cevabı olabilecek çeşitli kitaplara başvurabilirsiniz. Tabii ki sağlık kitapları çeşitleri bunlar sınırlı değildir. Beslenmek istediğiniz yemek düzenine göre, zihinsel ve fiziksel sağlığınıza yönelik çeşitli kitapları da ÇiçekSepeti’nde bulabilirsiniz!

9-) Gezi ve Rehber Kitapları

Kitap türleri

Bir yeri tanımak, oraya air bilgiler edinmek ya da geziniz öncesinde bilgi toplayıp gezinizi daha mükemmel bir hale getirmek istiyorsanız Gezi ve Rehber kitaplarından yararlanmak en kolay yöntemlerden biridir. Aradığınız tüm gezi kitaplarını Gezi ve Rehber Kitapları kategorisinde bulabilirsiniz! Bir yer hakkında bilgili insanların kaleminden çıkan, bilgilendirici ve öğretici bu kitap çeşitlerine bir sonraki tatilinizden önce bir şans verebilirisiniz!

10-) Şiir Kitapları ve Öykü Kitapları

Kitap türleri

Şiir, şairlerin çeşitli duyguları ve fikirlerini uyandırmak ve tasvir etmek için ritim ve stil kullandıkları bir türdür. Bazen mesaj nettir, basit bir aşk gibi, bazense anlam kelime oyunlarının arkasında gizlidir. Hepsi yazarın tarzına ve seçilen temaya bağlıdır. Siz de kendi şiir anlayışınıza uyan çeşitli şiir kitapları için buraya tıklayabilir, sevdiğiniz yazarların mükemmel eserlerini okuyabilirsiniz.

Öykü kitapları ise sizi farklı dünyalara yolculuğa çıkaran, sizi eğlendiren, harika bir okuyucu olmanızı sağlayan eserlerdir. Aradığınız öykü kitabını satın almak, sevdiklerinize hediye etmek ya da sevdiğiniz tarzda yeni bir öykü kitabı bulmak isterseniz Öykü Kitapları kategorisinde bulabilirsiniz!

Romandan sanat tarihi kitabına, yemek kitabından gezi rehberi kitabına kadar farklı türlerdeki kitapları bulabileceğiniz gibi tüm bu kitaplar haricinde kitaplarınızı düzenli bir şekilde konumlandırabileceğiniz kitaplık çeşitleri, evde şık ve güzel bir görüntü oluşturan raf çeşitleri gibi ürünlere de ÇiçekSepeti‘nden kolayca ulaşabilirsiniz! Hızlıca sipariş verebileceğiniz, istediğiniz gün teslimat seçeneği ile teslimat tercihinizi değiştirebileceğiniz ÇiçekSepeti’nde alışveriş keyfini doyasıya yaşayın! Unutmayın; ÇiçekSepeti sizin ve sevdiklerinizin her zaman yanında!

İlginizi çekebilecek bazı yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir