Trend

ÇİKOLATA KAPLI ÇİLEK YİYEREK SAĞLIK KAZANIN

Bizi mutlu eden vazgeçilmez lezzet çikolata, meyvelerin en tatlısı çilek ile bir araya geldiğinde karşı konulamaz bir lezzet ortaya çıkıyor. Fakat bir çoğumuz bu muhteşem ikiliyi, içeriğindeki yağ ve kalorinin fazlalığından yakınarak tüketmekten çekiniyoruz.

Ntvmsnbc’nin haberine göre son dönemde yapılan bilimsel araştırmalar sonucu, çikolata kaplı çileğin sağlığa oldukça faydalı olduğu söyleniyor.

image

Peki çikolata sağlığımıza ne kadar faydalı?

Kalp Sağlığına Etkisi: Siyah çikolata, aspirin ile kanda benzer etki gösteriyor.  Çikolata da aspirin de kanı sulandırarak kısmi tıkalı damarlarda bile kan dolaşımını kolaylaştırıyor. Böylece çikolata tüketen insanlarda kalp krizi riski azalıyor.

Bağışıklık Sistemine Etkisi: Siyah çikolatanın içeriğindeki, çok sayıda bitkide bulunan bir besin olan Flavinoid maddesi, bağışıklık sistemini güçlendirerek olası hastalıkları önlemeye yarayan bazı enzimler salgılaması için harekete geçiyor. Aynı zamanda tansiyonu düşürüyor ve kan şekerini düzenliyor.

Beslenme uzmanı Tammy Roberts, flavinoidlerin çilekte de bulunduğunu söylüyor: ‘’Çikolata kaplı çilek sağlığa çok yararlı. İkisinde de antioksidanlar bulunuyor. Antioksidanlar bağışıklık sisteminin işlevini yerine getirmesinde ve enfeksiyonları önlemesinde çok etkili.’’

image (1)

Siz de sevdiklerinize çikolata kaplı çilek buketleri göndererek; sağlık ve lezzeti bir arada sunabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir