Trend

ÇİKOLATA OLSUN BENİM OLSUN!

Şüphesiz dünyada en geniş hayran kitlesine sahip yiyecek, çikolata. Kokusu, tadı, uğruna şarkılar, filmler yaptırdı, küsleri barıştırdı, ağlayanları susturdu. Yeri geldi aşk acısının bir numaralı devası oldu. Moral bozukluğunu aldı götürdü, gözyaşlarını keyifli gülümsemelere dönüştürdü. Pastaları süsledi, içeceklere aromasını verdi, kokusunu parfümlere, rengini saçlara yansıttı. Hayatımızın bu denli içine giren bu dünyalar tatlısı yiyecek ilk nasıl keşfedildi, nereden geldi biliyor muydunuz?

image (6)

Araştırmalar kesin bir tarih vermemekle birlikte, ilk keşfedilişin bundan 4000 yıl önce, milattan önce 2000li yıllara tekabül ettiğini ve Mayalar tarafından keşfedildiğini belirtiyor. Güney Amerika’ da, henüz meyvesi keşfedilmeden yetiştirilen kakao ağacından, bir hayvanın meyve yediğini gören Mayalar, zaman içerisinde bu meyveyi nasıl değerlendirebileceklerini öğrenirler ve ilk olarak bu meyveden içecek yaparlar. Son derece önemli bir içecektir çikolata, kraliyet ailesine mensup kişilerce tüketilir önce. Hatta kakao çekirdeği o kadar değerlidir ki bir dönem alışverişlerde para yerine de kullanılır. Aztrekler tarafından çeşitli baharatlar da katılarak soğuk ve acı bir içecek olarak tüketilen çikolata, Kristof Colomb tarafından keşif gezisinde keşfedilir ve bu içecekle tanışan İspanyollar tarafından şeker kullanılarak tüketilmeye başlanır.

image (7)

Çikolata 16. Yüzyılda Avrupa’ ya yayılır, ilk olarak İngiltere’ de, yine içecek yapmak maksadıyla katı çikolata üretilir, çikolataya süt katılmasıyla beraber de, damaklarımızı şenlendiren ve bizi büyülü lezzetine aşık eden çikolata, bizim tanıdığımız tadına ulaşmak için ilk adımını atmış olur.

İşte bu büyülü lezzetin dilimize geliş serüveni böyle. Çikolatanın en güzel hallerini denemek, onun meyvelerle olan lezzet dolu dansını keşfetmek isterseniz sizi böyle alalım, zira bu çikolata kaplı meyvelerin sizi baştan çıkarmaması mümkün değil.

cikolatali-meyve-buketi-fr1010-3-6

Şayet siz de hafife alınmayacak bir çikolata düşkünü iseniz, çikolatanın her türlü halini denemeli, keşfetmelisiniz. Çikolatanın meyvelerle, keklerle ya d kurabiyelerle muhteşem uyumunu tatmak isterseniz deÇiçek Sepeti Gurme’ nin eşsiz lezzetlerini keşfe çıkabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir