Hediye Önerileri

Çocuklar İçin Eğlenceli Oyuncaklar

Çocuklar için doğru oyuncakları seçmek oldukça zor ve dikkat edilmesi gereken bir olaydır. Çünkü çocuklara hediye seçmek yalnızca onların beğenilerine hitap edebilecek hediyeleri seçmek ile bitmez aynı zamanda onların gelişimini pozitif şekilde etkileyecek, onları mutlu edecek eğlenceli oyuncaklar seçmek gerekir.

Çocuklarınızı mutlu edecek çeşitli eğlenceli oyuncaklara geçmeden önce çocuklar için nasıl oyuncak seçimi yapabilirsiniz, biraz ondan bahsedelim.
Bir çocuğa yeni bir oyuncak vermek büyük ihtimalle onu çok mutlu eder ama onun için bir oyuncak seçerken mutlu olması haricinde düşünmeniz gereken çeşitli detaylar vardır. Oyuncağın ona nasıl bir etkisi olacağı, o oyuncağı ne sıklıkla ve ne kadar uzun süre kullanabileceği, eğitimine yardımcı olmayacağı ya da eğitimini engelleyip engellemeyeceği… Tüm bu sorular çocuklar için oyuncak seçerken kafanızı kurcalayabilir. Gelin, farklı yaş gruplarındaki çocuklar için nasıl oyuncak seçebilirsiniz inceleyelim!

  • Örneğin; yürümeye yeni başlamış çocuklar adeta küçük kaşiflerdir ve onun için tercih edeceğiniz oyun ve oyuncaklar, çocuğunuzun kendine özgü alanları takip ederek yeni beceriler geliştirmesi ve kendi hızında uygulaması fırsatını verir. Yürümeye yeni başlayan çocuklar bir şeyleri parçalara ayırmayı, bir araya getirmeyi, çekip çıkarmayı, eklemeyi ve inşa etmeyi severler. Bu yüzden onun için “açık uçlu” yani hayvanat bahçesi, büyük lego blokları gibi oyuncaklar seçebilirsiniz.
  • Onlara sürekli kullanabilecekleri, birçok yaşta hala onunla oyun kurabilecekleri oyuncaklar alarak hem dev bir oyuncak çöplüğü oluşturmanın önüne geçebilir hem de oyuncaklarını daha verimli kullanmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin küçük plastik hayvanlar yürümeye yeni başlayan çocuklar için sadece eğlenceliyken daha büyük çocuklar için bir hikayeyi canlandırmada kullanılabilir.
  • Çocuklar için işlerin birbiriyle nasıl uyumlu olduklarını anlayabilecekleri, el-göz koordinasyonunu ve ince motor becerilerini geliştirebilecekleri oyuncaklar alarak onların hem eğlenmesini hem de gelişmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin yap-bozlar, legolar ve oyu hamurları!

Şimdi gelin, çocuklar için seçtiğimiz eğlenceli oyuncaklar neler inceleyelim!

Çeşitli Eğlenceli Oyuncaklar

Lego, Yapı Oyuncakları

Legolar, çocukların motor becerilerinin gelişmesini sağlayan, elleri ile oyuncaklara şekil verirken aslında zihinlerini de geliştirdikleri eğitici ve öğretici bir oyuncaktır. Ona vereceğiniz bir kutu Lego Seti ile onun kocaman dünyalar yarattığını görebilirsiniz. Hafif, taşınabilir ve çocuğun hayal gücünü, yaratıcılığını artıran bu oyuncakları 12 Ay + çocuklar için tercih edebilirsiniz. Daha farklı lego çeşitleri ve yapı oyuncakları için Lego Yapı Oyuncakları kategorimize göz atın!

Eğitici Oyuncaklar

Aktivite masası

7 farklı fonksiyon, boncuklu silindir, 5 farklı geometrik şekil, halkalar, ayna, döndürülebilen dişli, figürlü saat, gece gündüz resimleri ile Aktivite Masası çocuklarınızın gelişimi için oldukça yararlı ve eğlenceli oyuncaklar arasında yer alır. Bebeklerin görsel becerilerini ve duyu gelişimini destekleyen, motor becerilerinin iyileşmesine yardımcı olan bu oyuncak sayesinde çocuğunuza çeşitli oyunlar oynatabilirsiniz. Daha farklı ve her yaştan çocuğa uygun eğitici oyuncaklar çeşitleri için Eğitici Oyuncaklar kategorimize göz atın!

Dış Mekan Oyuncakları

Kaydrırak

Açık ve kapalı mekanlar için uygun olan Kaydırak çeşitleri ile de çocuğunuz kendi evinizde, bahçenizde güvenle oynamasını sağlayabilirsiniz. Kolay taşınabilir olması ile bu ürün tatillerinizi ve anılarınızı da size tebessümle hatırlatacak dekoratif ve işlevsel bir oyuncaktır. Daha farklı ve her yaştan çocuğa uygun dış mekan oyuncakları için Dış Mekan Oyuncakları kategorimize göz atın!

Oyuncak Bebekler

Eğlenceli oyuncaklar

Çizgi filminden ilham alınarak tasarlanmış Barbie bebekler, birçok çocuk tarafından sevilen oyuncaklar arasında yer alır. Bu oyuncaklar ile çocuklarınız kendilerine keyifli anlar yaratabilir ve hayallerindeki kendi maceralarını canlandırabilirler. Saatler boyunca oynayabileceği bir Barbie bebek ve sınırlandırılmamış bir hayal dünyası sayesinde çocuğunuz keyif dolu oyun saatleri yaşayacaktır. Daha farklı ve her yaştan çocuğa uygun oyuncak bebekler için Oyuncak Bebek kategorimize göz atın!

Peluş Oyuncaklar

Eğlenceli oyuncaklar

Çocuklar için peluş oyuncaklar kimi zaman uyku oyuncağı, kimi zaman en yakın arkadaşı, kimi zaman, çantasına koyup okula götürdüğü destekçisi olur. Ona birçok alanca eşlik edebilecek olan 65 cm boyundaki Peluş fil, onu çok mutlu edecek ve eğlendirecek bir oyuncaktır. Siz de çocuklarınız için çeşitli faydaları ve kullanım alanları olan peluş oyuncakları tercih edebilirsiniz. Daha farklı ve her yaştan çocuğa uygun peluş oyuncak için Peluş Oyuncaklar kategorimize göz atın!

Araçlar

Uzaktan kumandalı akülü araba

Akülü arabalar çocukların dışarıda geçirdikleri vakitte kullanabilecekleri, onlara sıradan oyuncaklara göre daha farklı bir deneyim sunan oyuncaklardan biridir. Emniyet kemeri, havalı aynası ve kornası olan Uzaktan Kumandalı Akülü Araba aynı zamanda ebeveynler tarafından uzaktan kumanda ile kontrol edilebildiği için oldukça güvenlidir. Daha farklı ve her yaştan çocuğa uygun araç çeşitleri için Bebek Oyun Araçları kategorimize göz atın!

Bebek Oyuncakları

Bebek Oyuncakları

Bebekler için tasarlanmış bu harika yumuşak 2’li Yumuşak, Çıngıraklı Eğitici Top ve Küp onların eğlenerek öğrenmesini sağlayan oyuncaklardan biridir. Yumuşak yapısı sayesinde tamamen zararsız olan bu oyuncak aynı zamanda geliştirici ve eğitici olduğu için çocuklarınız için tercih edilebilir niteliktedir. Bebeklerin özellikle emekleme döneminde çok yardımcı olan bu ürün; bebeğinizin parmak kavrama yeteneği ile bebeğinizin görsel ve duyusal yeteneğini mükemmel şekilde geliştirir. Daha farklı ve her yaştan çocuğa uygun bebek oyuncakları için Bebek Oyuncak kategorimize göz atın!

Kutu Oyunları

Eğlenceli oyuncaklar

Ya-boz (puzzle) çeşitleri de her yaştan çocuk için uygun olan ve onların gelişimlerine pozitif yönde etki eden eğlenceli oyuncaklardan biridir. 25 parçadan oluşan şık tasarımı ile Kişiye Özel Ahşap Puzzle BOX, çocuklar için kullanışlı ve güzel bir oyuncak olacaktır. Daha farklı ve her yaştan çocuğa uygun yap-boz çeşitlerini ve kutu oyunlarını incelemek için Kutu Oyunları kategorimize göz atın!

Figürler

Marvel Avengers Süper Kahraman Karakter Seti ile evi Marvel dünyasına çevirmeye hazır mısınız? Marvel dünyasının 6 adet figürünün bir araya geldiği bu oyuncak seti ile hem çocukları hem de içindeki çocuğu kaybetmemiş büyükleri mutlu edebilirsiniz. Çocukların hayallerindeki oyun evrenini yaratabileceği bu figürler, onların hem yaratıcılıklarını geliştirir hem de mutlu olmalarını sağlar! Daha farklı ve her yaştan çocuğa uygun figür çeşitlerini incelemek için Figür-Karakter kategorimize göz atın!

Bisikletler

Bisiklet

Çocuklarınız için tercih edebileceğiniz eğlenceli oyuncaklar arasında son önerimiz: Bisiklet! Çocukların dışarıda geçirdiği vakti daha farklı değerlendirebilmesi, farklı sorumluluklar alabilmesi ve eğlenebilmesi için ona bir bisiklet hediye edebilirsiniz. Farklı yaş gruplarındaki çocukların bisiklet kullanırken farklı ihtiyaçları olabilir. Kimisi üç tekerlekli bisiklet kullanır, kimi bir kask ve dizlik yardımıyla bisiklet kullanır… Tüm bu ürünlere, daha farklı ve her yaştan çocuğa uygun bisiklet çeşitlerini incelemek isterseniz Çocuk Bisikletleri kategorimize göz atın!

Her yaştan çocuklar için çeşitli oyuncaklar tercih edebilir, her oyuncak ile onların farklı şekilde bir gelişim sağlayabilir; yap-bozlardan legolara, boyama kitaplarından akülü araçlara çeşitli oyuncaklar ile çocuklarınızı mutlu edebilirsiniz. Üstelik tüm bu ürünleri ÇiçekSepeti VarVar’dan kolayca temin edebilir, onların her gününde yanında olduğunuzu, onların çok sevdiğinizi hissettirebilirsiniz! Biricik çocuklarınızın her gününü daha güzel bir hale getirmek için onlara çeşitli oyuncaklar almak isterseniz mutlaka ÇiçekSepeti‘ne göz atın!

İlginizi çekebilecek bazı yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir