Ev & Dekorasyon

Dekorasyonda 2021 Yılının Renkleri

Dekorasyonda ve modada renk, diğer her şeyi belirleyen nihai unsurdur. Renk, başlangıç ve aslında bitiriştir. Her sene aralık ayında tasarımcılar ve moda tutkunları gelecek senenin trend renklerinin açıklanmasını heyecanla bekler. Renk denilince de akla gelen firma tabii ki Pantone olur. 2021 yılının renkleri ise “Ultimate Gray” bir gri ve “Illuminating” adı altında bir sarı tonu. Bu renklerin anlattıkları ve dekorasyonda 2021 yılının renkleri ile tasarlanmış ürün tavsiyelerini incelemeye ne dersiniz?

Oldukça karmaşık ve zorlu bir yıldan sonra 2021 herkes için bir nevi umudun simgesi haline geldi. Pandemi etkisinin azalacağı ve normal hayatımıza yavaştan da olsa dönebileceğimiz bir yıl herkesin ilk beklentisi. Psikoloji, sosyoloji, ekonomi uzmanları ve tasarımcılar yardımıyla seçilen yeni yılın renkleri de aslında bir nevi bu umudu anlatıyor. Pantone’a göre Illuminating (PANTONE 13-0647) sarının yumuşak ve parlak bir tonu. Parlak, neşeli ve “aydınlatıcı sarı”, umudu ve mutluluğu simgelerken karanlığın içinde olsak da bizi gülümseten anlara gönderme yapıyor. Ultimate Gray (PANTONE 17-5104) ise biraz karanlık bir ton gibi görünse de aslında vazgeçmemenin, azmin ve güçlü kalmanın simgesi olarak öne çıkıyor.

Yılın renkleri hakkında bilgi verdiğimize göre bu iki renge evinizde daha çok yer vermenizi sağlayacak önerilerimize gelin birlikte bakalım.

Yaşam Alanlarınızın Duvarlarında Trend Renkler

2021 yılının renkleri duvar boyası
Yaşam alanlarının dekorasyonunda duvar renk seçimi oldukça önemlidir.
Görsel kaynak: Pinterest

Son senelerde duvar dekorasyonunda farklı renkleri bir arada kullanmak, hareketli yansıtmalar oluşturmak ve dikkat çekici renkleri kombinlemek oldukça popüler. 2021 yılının renkleri olan sarı ve gri tonlarını görseldeki gibi bir tasarımla kullanabilir veya efekt damga ruloları sayesinde farklı tasarımlar yapabilirsiniz. Örneğin, bir duvarınızı ultimate gray ya da illuminating renklerinden birine boyayıp üzerine diğer renk ile efekt damga ruloları uygulayabilirsiniz veya yaşam alanlarında sıkça görmeye başladığımız geometrik şekilleri kullanarak gri ve sarıya uygun bir renk daha seçip renkli bir tasarım oluşturabilirsiniz.

Ev & Yaşam Ürünlerinde Trend Renkler

Ev & Yaşam ürünlerinde 2021 yılının renkleri ve kullanım alanları.
Görsel kaynak: Pinterest

Gri renk, ev dekorasyonunda ve özellikle koltuk takımlarında oldukça fazla kullanılan bir renktir. Eğer zaten gri renkte bir kanepe veya koltuk takımınız varsa sarı renkte kılıflar veya kırlentler ekleyerek bu trend rengi bir araya getirebilirsiniz. Ya da halı veya kilimlerinizde bu renkleri kullanarak mobilyalarınızla uygun bir kombin oluşturabilirsiniz. Gri veya sarı tonlarında koltuklarınız yoksa ve yenilemenin fena olmayacağını düşünüyorsanız bu renklerde bir koltuk takımı veya koltuk seçebilirsiniz. Daha tasarruflu bir yöntem olarak ise gri veya sarı renkte koltuk kılıfı alabilir veya koltuklarınıza yeni kumaşlar döşetebilirsiniz.

Ev & Yaşam ürünlerinde ise sarı ve grinin tonu, yaşam alanlarındaki havayı ayarlamak için harika bir kombinasyon oluşturur. Çünkü sarının pozitifliği ve grinin gücü bir araya geldiğinde oldukça enerjik bir ortamın kapıları aralanır. Kitaplık, raflar, sandalyeler, sehpa modelleri veya kapılarda sarı renk, sıcak ve samimiyet gösterirken gri renk ise sağlamlık ve güvenirliği simgeler.

Özgün ve aktif bir yaşam alanı oluşturmak adına bu iki rengin canlı algısını kullanmayı kesinlikle düşünmelisiniz.

Dekorasyon Ürünlerinde Trend Renkler

2021 yılının renkleri dekoratif parçalar
Dekoratif parçalarda 2021 yılının renklerini kullanarak yeni bir hava oluşturabilirsiniz.
Görsel kaynak: Pinterest

Yaşam alanlarında köklü değişiklikler yapmak istemiyor ama 2021 yılının renklerini bir şekilde kullanmak istiyorum diyorsanız; ultimate gray ve illuminating renklerini detaylarda yani dekoratif parçalarda kullanabilirsiniz. Gelin şimdi bu dekoratif parçalara daha yakından bakalım:

Parlak ve Yaratıcı: Aydınlatma Ürünleri

Yaşam alanlarına farklılık katmak ve yılın trend renklerini kullanmak için sarı ve gri tonlarının ağırlıkta olduğu avize, abajur ve lambader modellerini tercih edebilirsiniz.

2021 yılının renkleri sarı avize
Aydınlatma ürünlerinde sarı tonları oldukça şık bir görüntü sunar.

Sarı rengin iç ısıtan güzelliğini siyah tonları ile harmanlayan Dekoratif avize sayesinde evinizin aydınlatmasında oldukça hoş bir hava yakalayabilirsiniz.

2021 yılının renkleri gri abajur
Asil ve güçlü bir aksesuar; aslan tasarımlı abajur.

Gri rengin güçlü ve asil duruşunu aslan tasarımıyla birleştiren qdec Modern Aslan Abajur yaşam alanlarınıza oldukça farklı bir hava katacak.

2021 yılının renkleri sarı lambader
Sarı renkli kozalak lambader evinize oldukça farklı bir hava katacaktır.

Sarı rengin pozitifliği özel tasarım kozalak modeliyle buluşuyor ve ortaya çıkan görüntü gerçekten kalpleri fethediyor.

Tablolar ve Aksesuarlar

Yaşam alanlarına farklılık katmak için kullanabileceğiniz aksesuar ve tablolarda da 2021’in trend renklerini tercih edebilirsiniz. Nihai gri ve aydınlık sarı renklerini barından bir tablo ile duvarınızda trendi yakalamak oldukça kolay. Duvarlar dışında kullanacağınız farklı aksesuarlarla da yaşam alanlarınızı hareketlendirmeniz mümkün. Salon, çalışma odası, mutfak veya banyoda düzenleyici aksesuarlarınızda veya süs için kullandığınız objelerde bu senenin trend renklerini tercih edebilirsiniz.

2021 yılının renkleri sarı tablo
Sarı rengin mutluluk saçan enerjisini duvarlarınızda kullanabilirsiniz.

Sarı rengin enerjisini duvarlarınızda kullanmak isterseniz 12 parça özel sarı temalı tablo doğru seçim olacaktır. Üstelik çift taraflı bant sistemi sayesinde istediğiniz alana kolayca yerleştirebilirsiniz.

2021 yılının renkleri fener
Yaşam alanlarına özgün bir dokunuş; led ışıklı fener.

Farklı obje ve özel tasarımlar sayesinde trend renklerin güzelliğini yaşam alanlarınızda kullanabilirsiniz. Özel olarak tasarlanan gri renkteki led ışıklı fener dekorasyonunda farklılık görmek isteyenler için son derece ideal bir seçim olacak.

2021 yılının renkleri sarı fil saksı
Yaşam alanlarına şans ve enerji katacak dekoratif bir ürün; fil saksı bonsai.

Dekorasyonun önemli bir parçası olan bitkiler, yaşam alanlarının havasını değiştirmekte önemli bir rol üstlenir. Saksıları sayesinde de yaşam alanlarına farklılık katmanın en kolay ve zahmetsiz yolunu sunarlar. Sarı fil tasarımlı saksıda yer alan bonsai bitkisi ile siz de yaşam alanlarınıza özel bir dokunuş yapabilirsiniz.

Yaşam Alanlarınızı Renklendirin: Tekstil Ürünlerinde Trend Renkler

Yaşam alanlarının dekorasyonunu düşündüğünüzde küçük detaylar gibi görünen nevresim takımı, banyo havlusu veya yastık yüzü gibi detaylar aslında şık bir ortam oluşturmak için oldukça önemlidir. 2021 yılının renkleri olan nihai gri ve aydınlık sarı tonlarına tekstil ürünlerde yer vererek küçük ama etkili değişiklikler yapabilirsiniz.

2021 yılının renkleri sarı yastık kılıfı
Sarı renk yastık kılıfının fermuarlı olması sayesinde değişimi de oldukça kolaydır.

Sarı rengin enerjisini koltuklarınızda değil ama onları süsleyen yastıklarda kullanarak ufak ama etkili bir değişim oluşturmanız mümkün. Bunun için ihtiyacınız olan ise sadece sarı yastık kılıfı. İstediğiniz adette yastığı sarı renk kılıfla değiştirerek dekorasyonunuzda farklılık yaratabilirsiniz.

2021 yılının renkleri havlu seti
Banyo havlu setinde yer alan havlular yüksek su emiş gücüne sahiptir.

Banyo dekorasyonunuzda 2021 yılının renkleri olsun istiyor ama büyük bir değişiklikte yapmak istemiyorsanız en kolay yolu havlularınızı değiştirmek. 2’li havlu gri banyo seti sayesinde trendleri yakalamanız oldukça kolay.

2021 yılının renkleri nevresim takımı
Nevresim takımı %100 pamuktan üretilmiştir.

Yatak odanızda en trend renkleri kullanmak isterseniz özel tasarım Hobby nevresim takımını değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Dekorasyonda 2021 yılının renkleri ve bu renkler doğrultusunda verdiğimiz tavsiyelerin sonuna geldik. Yaşam alanlarınıza güzellik katacak tüm ürünleri ÇiçekSepeti‘nde bulabilir, uygun fiyatlarla sipariş edebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir