TeknolojiTeknolojik Ürünler

Dikiş Makinesi Seçimi Nasıl Yapılır? Ev Tipi Dikiş Makinesi Önerileri

Bundan çok değil yaklaşık 10-15 sene öncesine kadar her evin olmazsa olmazları listesinde kendine yer bulan dikiş makinesi artık sadece terziler ve meraklılarının kullandığı bir ürün haline geldi. Fakat her şeyin yeniden gün yüzene çıkıp moda olmaya başladığı günümüzde, kendi ürünleri dikmek ve ürün tasarlayarak bu ürünlerin satışını yapmak, yeni bir iş kolu olarak oldukça rağbet görüyor. İster kendiniz için bir şeyler dikin, ister sevdiklerinize hediyeler, isterseniz de kendinizce küçük bir butik oluşturun… Bu yazımızda “Dikiş makinesi seçimi nasıl yapılır?” sorusunu cevaplarken aynı zamanda ürün tavsiyelerinde bulunuyoruz.

2021 yılında güncellenmiştir.

Son dönemde yeniden evlerde kullanılmaya başlayan dikiş makineleri ile dikiş, aslında evde yapılabilecek en güzel aktivitelerden arasında yer alır. Peki, “Güzel hoş ama dikiş makinesi konusunda bir tecrübem yok, neye göre bir makine almalıyım?” dediğinizi duyar gibiyiz… Hiç merak etmeyin, dikiş makinesi seçiminde dikkat etmeniz gerekenleri anlatacağız. Ayrıca ürün önerilerinde de bulunarak işinizi oldukça kolaylaştıracağız. Hazırsanız, başlıyoruz.

Dikiş Makinesi Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Dikiş makinesi
Dikiş makinesi almadan önce aşağıda yer alan konulara dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

İşlevsellik

Dikiş makinesi alırken alacağınız makinenin farklı aksesuarlar, özel kumaşlar ve özel dikişler yapabilme yeteneğinin olmasına dikkat etmelisiniz. Tek düze işlev yapan makineler, yedek parça yönünden daha işlevseldir. Fakat hobinizden daha fazla keyif almak için fonksiyonel bir makine daha faydalı olacaktır.

Dikiş genişliği

Makineler, genellikle 5 mm ile 9 mm arasında değişen dikiş genişliği sunulmaktadır. Dikiş genişliği, tam olarak ne kadar kalın ya da ince kumaşlarla dikim yapabileceğiniz gösterir. Bu nedenle çalışmak istediğiniz kumaş çeşitliliğine uygun bir makine seçmelisiniz. Örneğin; 5 mm’lik dikiş kalınlığı basit çapta tadilat için yeterlidir. Daha kalın kumaşlarda işlemler yapmak istiyorsanız daha geniş aralıklı makineleri tercih etmelisiniz.

Dikiş makinesi dikimi
Farklı özellikler sunan makineler arasından seçim yaparken sizin için en iyisine karar vermeniz gerekir.

Teknoloji ve Çalışma Sesi:

Çocukluğunuzda evde bulunan dikiş makinelerinin seslerini hatırlarsınız… Evin içerisinde konfeksiyon atölyesi varmışçasına çalışan o makineler artık oldukça geride kaldı. Tabii ultra sessiz makineler için fiyatlar hala yüksek olsa da “sessiz çalışma” modu olan tüm makineler ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Günümüzdeki her şeyin teknolojik olarak gelişmesi dikiş makineleri de yansıdı. Artık otomatik fonksiyonlarıyla dikiş makineleri daha hızlı işler yapmanıza olanak tanıyor. Elektronik kontrol üniteleri olan bilgisayar destekli modeller işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Fonksiyonlar, Servis ve Yedek Parça

Tercih edeceğiniz dikiş makinesi esnek dikiş, piko, nervür, büzgü, tek aşamada ilik açma, aplike gibi dikiş fonksiyonlarının olması daha geniş bir yelpazede çalışmanızı sağlar. İğnenin fonksiyonel olarak tek adımda ilik, geri dikiş, serbest kol dikişi, otomatik iplik takma ve çift iğne ile dikiş gibi hünerlerinin olması da makinenizi uzun süre kullanmanız için oldukça önemlidir.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra makinenizi tercih ederken servis ve yedek parça imkanlarını da araştırmalısınız. Satıştan kalkan bir model seçmek ya da servis ağı kısıtlı markalara yönelmeniz, bir sorun yaşamanız durumunda makinenizi kullanılmaz hale getirebilir. Bu nedenle düzgün bir servis ağı ve yedek parça temini sunan markalara yönelmelisiniz.

Dikiş Makinesi Önerileri

Tüm bu adımlardan sonra gelelim ürün önerilerimize:

Singer C5205-CR

Singer C5205-CR, LCD ekran üzerinden ayar imkanı sunmaktadır.

80 değişik dikiş ve dekoratif desen, 6 mm zigzag genişliği, tek adımda 6 modelde ilik açma özellikleri ile öne çıkan Singer C5205-CR, oldukça kullanışlıdır. Çift iplikli ve mekik dikiş kullanımı, yüksek/düşük hız ayarı, ileri ve geri dikiş fonksiyonu, otomatik iplik geri sarma gibi özellikleriyle evde hobi amaçlı dikiş yapmak veya öğrenmek isteyenler için ideal bir makinedir. Dikiş yapmaya başlamak için uygun fiyatlı ve fonksiyonel bir makine arıyorsanız, hemen sipariş oluşturabilirsiniz ;)

Singer Brilliance 6180

Singer Brilliance 6180; 80 değişik dikiş ve dekoratif desen, 6,5 mm genişliğinde zigzag yapabilme özelliklerine sahiptir. Ayrıca serbest kol dikiş, tek hareketle iğne durdurma, overlok dikişi, çift iğne kullanımı ile yan yana paralel dikiş gibi özellikleri de bulunmaktadır. Dikiş tablası ile geniş ve ergonomik çalışma alanı ile istediğiniz çalışma ortamını sağlar.

Ev Tipi Dikiş Makinesi/ Z103

Profesyonel veya yarı profesyonel dikim işleri için iyi bir seçim; Zetina Z103.

Orta seviye olarak nitelendirilebilecek Zetina Z103 ev tipi dikiş makinesi; oldukça işlevseldir. 4 adımda ilik açma, dikey yönde yüklemeli makara sistemi, ters çalışma düğmesi, 12 desen ve ayarlanabilir dikiş uzunluğu 0-4,2 mm sunmaktadır. Başlangıç seviyesini geçen ve daha iyi işler ortaya çıkarmak isteyenler için ideal seçim olacaktır.

Zetina 308

Evde profesyonel seviyede dikiş yapmak istiyorsanız, Zetina 308 tam size göre! Tam devir özelliği, iplik kesme, 0-4,5 mm dikiş uzunluğu, 0-7,0 mm dikiş genişliği ve otomatik masura sarma temel özelliklerine sahiptir. Ergonomik olarak rahat bir dikiş için tasarlanmıştır. Dijital olması sayesinde dikiş seçeneklerini hafızasına kaydeder. Böylece daha önce yaptığınız işleri takip edebilirsiniz.

Dikiş dikmek veya yeni hobiler için ihtiyacınız olan tüm ürünler ÇiçekSepeti‘nde Var Var!

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir