Kültür & SanatGezi

45 Milyon Çiçeğin Oluşturduğu Yaşam Alanı: Dubai Mucize Bahçeleri

Ekranınızın renk ayarları ile oynamayın! Çünkü birazdan karşılaşacağınız fotoğraflar da renkler de tamamen gerçek. Bugünkü yazımızda size Dubai’nin yeşil yüzü olan mucizevi bahçelerini göstereceğiz.

Hiç 45 milyon çiçeği bir arada gördünüz mü? Peki, 45 milyon farklı çiçek çeşidini bir arada gördünüz mü? O zaman bu sene tatil planlarınızı tekrardan gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Çünkü dünyada karşılaşmanızın oldukça güç olduğu bir manzara Dubai’de sizi bekliyor.

Dubai Mucize Bahçeleri

Kurak iklimin ve uçsuz bucaksız bir çölün ortasında devasa bir yaşam alanı hayal edin. Bakmalara doyamayacağınız, acaba bu bir serap mı diye düşünmeden edemeyeceğiniz bir yaşam alanı… Yalnızca bir park değil, bundan çok daha fazlası olduğunu anlayabilmek için yalnızca birkaç tane fotoğrafına bakmak bile yeterli. Hayaller aleminin ötesine geçerek gerçeklikle buluşan bir rüya…

Farklı tasarımlarla ve kombinasyonlarla oluşturulan çiçek kaplamalar, bu bahçeleri adeta cennetten bir köşeye çeviriyor. Dubai Mucize Bahçeleri, yalnızca çiçek severlerin değil, farklı bir deneyim yaşamak isteyen milyonlarca ziyaretçinin uğrak adresi.

Dubai Mucize Bahçeleri

72 bin metrekarelik bir alanda bulunan Bahçe 14 Şubat 2013 tarihinde açılarak hayatına romantik bir başlangıç yapmış. 45 milyon farklı çiçek çeşidinin yer aldığı bilinen bahçe içerisinde ise 109 milyondan fazla çiçek yer alıyor. Bu çiçekler özel kurulan sistemlerle damla sulama olarak sulanıyor. Bahçe içerisinde kullanılan sulama suyu aynı zamanda atık suların yeniden kullanılması ile sağlanıyor. Günlük kullanılan su miktarının ise 757,082 litre olduğu bilinmekte.

Dubai Mucize Bahçeleri
Dubai Miracle Garden Çiçek Saati Tepeden Görünüm

Gerek çiçek ve aktivite çeşitliliği gerekse de mükemmel güzelliği ile nam salan bu bahçeler en uzun çiçek duvarına sahip olması nedeni ile Guinness Rekorlar Kitabında yer alıyor. Aynı zamanda Moselle Award for New Garden Experiences of the year by the Garden Tourism Award 2015 ödülünün de sahibi.

Dubai Mucize Bahçeleri

Bahçe’nin maliyetinin yaklaşık 11 milyon dolar olduğu söyleniyor. Yoğun bir çalışma ile olabildiğince kısa sürede tamamlanan bahçe her yıl yoğun bakım ve onarım işlemlerinden geçmekte.

Dubai Miracle Garden her yıl sonbahar ortasından ilkbahar ortasına kadar faaliyet gösteriyor. Yani bu mucize bahçeyi ancak ekim – nisan ayları içerisinde ziyaret etmeye izin var. Çoğunlukla haziran ayından eylül ayına kadar bakımda oluyor. Bunun en önemli sebebi elbette sıcak havalar. 40 derece seyrinde olan hava sıcaklığı sebebi ile çiçeklerin açması için çok elverişli bir ortam olmaması, bahçenin bu zamanlarda kapalı olmasını gerektiriyor.

Dubai Mucize Bahçeleri

Dubai’de yapımı başlanan ve 278 kilometrekarelik devasa bir alana sahip olacak Dubailand’in içerisinde yer alan bu bahçe 2020 yılına kadar bitirilmesi planlanan Dubailand’ın aynı zamanda gözbebeği. Dev bir eğlence alanı olarak planlanan Dubailand 45 mega proje ve 200 alt projeyi bünyesinde bulundurmaktadır.

Dubai Mucize Bahçeleri

Binlerce farklı desenin çiçeklerle oluşturulduğu bahçelerde, yorulduğunuz anda oturabileceğiniz banklarda bile ayrı bir manzara gizli. Çiçeklerle örülü mini havuzlar, çiçeklerle oluşturulmuş dev papağanlar, tavus kuşu motifleri ve kuşların uğrak noktası olabilecek kuş evleri…

Parkın içerisinde çiçeklerle oluşturulmuş bir saat, kelebek parkı ve aromatik bir bahçe de bulunuyor. Bahçe içerisindeki çiçek süslü kalp çekilli çitler, birçok farklı şekil ve tasarımda hazırlanmış çiçek desenleri, eski arabalar, evler, kubbeler ve daha birçok çiçekli yapı gözlerinizi kamaştırabilir.

Dubai Mucize Bahçeleri

Burada bulunan çiçekli evleri gördüğünüzde içinizden keşke burada yaşasam diye geçirmeniz çok olası bir durum. Zaten çiçeklere karşı çok da bir hayranlığı bulunmayan kişilerin bile bu bahçelerden çiçek aşığı bireyler olarak ayrılması gayet normal karşılanıyor olsa gerek. Her gün çiçekli evinize doğru çiçeklerle donatılmış yollardan ulaşmak bile yeterdi öyle değil mi?

Dubai Mucize Bahçeleri

Daha ötesi çiçeklerle oluşturulmuş kemerlerin altından geçerek evinize ulaşabilme düşüncesi insanı ister istemez birçok hayalin içerisine sürükleyebiliyor, öyle değil mi? Masallarda yaşasanız bu kadarı olmaz dedirtecek cinsten bir ev ve ona giden yol…

Dubai Mucize Bahçeleri

Bahçe içerisinde ziyaretçilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek tüm seçenekler düşünülmüş. Açık ve kapalı otoparktan mescite, ilk yardım alanından engelli ziyaretçilere yönelik özel araçlara, dinlenme alanlarından hediyelik eşya satış alanlarına kadar ihtiyaç duyulabilecek bütün durumlar göz önünde bulundurulmuş.

Bahçeyi gezdikten sonra kendinize veya sevdiklerinize buradan birer anı götürmek istiyorsanız bu hediyelik eşya dükkanından dilediğiniz bir ürün bulabilmeniz mümkün. Kelebekli logolardan farklı hediyelere uzanan bu ikonik ürünler unutulmaz ziyaretinizi her daim hatırlatacaktır.

Eğlenceli trambolinler, araç kiralama ofisleri ve yemek yeme alanları ve tuvaletler de elbette atlanmamış.

Dubai Mucize Bahçeleri
Dubai Miracle Garden Çiçek Saati

Az önce bahsettiğimiz kelebek parkı, bir başka deyim ile kelebek bahçesi gerçekten kelebeklerin olduğu bir bahçe. Bahçe açıldıktan 2 sene sonra buraya konumlandırılan kelebek bahçesi 1800 metrekarelik bir alanda yer alıyor. Dünyanın en büyük kapalı kelebek bahçesi olan bu bahçe içerisinde tam 26 türden kelebek yer alıyor. Bahçedeki kelebek sayısı ile en az 15.000.

kelebek bahçesi
Dubai Butterfly Garden

İçerisinde müze alanı da bulunan bu kelebek bahçesi yuvarlak formda oluşturulmuş ve içi de dışı gibi çiçeklerle süslenmiş bir bahçe. Girişinde 3 boyutlu dev çiçekten kelebekler bulunuyor. Bahçeyi ziyaret sabah 9 ile akşam 6 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

Dubai Mucize Bahçeleri

Parkın popülerliği her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir Bollywood filmi olan Hamari Adhuri Kahani’nin çekimlerinde bazı sahneler bahçenin bir bölümünde geçiyor.

Hamari Adhuri Kahani, 2015 yılında çekilen drama türünde bir filmdir. Filmin yönetmenliğini Mohit Suri üstlenirken başrol oyuncuları Emraan Hashmi ve Vidya Balan’dır.

Dubai Mucize Bahçeleri

Dubaide geçen filmde bölgenin yüksek binaları ve gelişmiş teknolojisi yerine romantik yüzü gösterilmek istenmiş. Zira bu düşünce için de en uygun yer bu parklardır herhalde değil mi? Miracle Garden güzelliğini kaybetmemesi için yetkililerce özenle korunuyor. Özel bir turizm aktivitesi ve doğa güzelliği olarak sergileniyor.

Dubai Mucize Bahçeleri

Park içerisinde bir film çekilebiliyorsa burada bir düğün fotoğrafı çektirmeden olmaz diye düşünebilirsiniz. Bu imkansız değil. Ancak elbette izin gerekiyor. Reklam, düğün, dergi ve aklınıza gelebilecek her türlü profesyonel çekim için önceden yönetimden izin almanız gerekiyor.

Dubai Mucize Bahçeleri

Bahçe içinde uyulması gereken birçok kural var. Bunlardan ilki tabii ki bilet almak. Biletler sadece Dubai Miracle Garden veznesinden alınıyor. Tek girişlik ve tek kişilik olan bu biletlerin iadesi ise söz konusu değil. Ayrıca dışarıdan aynı fiyata ya da daha ucuza aldığınız biletler de ne yazık ki geçerli olmuyor.

Dubai Mucize Bahçeleri

Bu kadar büyük bir parkın güvenlik ihtiyacı da elbette gözden kaçırılmamalı. Güvenlik görevlilerine büyük yetkiler verilmiş durumda. Yani onların verdikleri talimatlara uymanız gerekiyor. Eğer görevliler park ya da diğer ziyaretçiler için bir tehlike oluşturduğunuzu düşünüyorlarsa sizi doğrudan parktan çıkarma yetkisine sahipler.

miracle garden

Parkın içerisine kesinlikle evcil hayvanlar kabul edilmiyor. Bununla birlikte park araçlara da açık değil. Aynı zamanda bisiklet, paten scooter gibi araçlar ve top gibi parka zarar verebilecek gereçler de yasaklılar listesinde.

Dubai Mucize Bahçeleri

Bahçe içerisinde elbette fotoğraf çekebilirsiniz. Ancak profesyonel çekim yapmanız ve dron kullanmanız yönetim tarafından yasaklanmış.

Dubai Mucize Bahçeleri

Eğer yoruldum şöyle bir çimenlere oturayım diyorsanız aman sakın bunu eyleme dökmeyin. Park içerisinde izin verilen alanlar dışına oturmamanız gerekiyor. Belirtilen alanlarda oturabilir ve yemek yiyebilirsiniz. Ancak dışarıdan yemek getirmeniz kabul edilmiyor.

Yani kısacası sizin için ayrılmış alnaları kullanmanız gerekiyor. Yürüme yolları, otuma alanları ve kullanımızın için tahsil edilmiş alanları kullanmalısınız.

Dubai Mucize Bahçeleri

Belirtmeye gerek var mı bilmiyoruz ama Dubai Mucize Bahçeleri içerisinde tabii ki çiçek toplamak da yasak :)

Dubai Mucize Bahçeleri
Dubai Mucize Bahçeleri

Parkı temiz tutmanız gerektiğiniz ve de buranın bir piknik alanı olmadığını hatırlatarak mangal yakamayacağınızı söylememiz gerekiyor.

Bunlar dışında yapmanız gereken tek şey giriş ve çıkış saatlerini dikkate alarak Dubai Mucize Bahçeleri ziyaretinizi gerçekleştirmek.

Dubai Mucize Bahçeleri

Eğer bu talimatlara uymazsanız ortaya çıkabilecek her türlü zarardan siz ve arkadaşlarınız sorumlu tutuluyorsunuz ki bu yerinde bir kural diye düşünebiliriz.

*Fotoğraflar Dubai Mucize Bahçeleri resmi web sitesi dubaimiraclegarden.com’dan ve sosyal medya sayfalarından alınmıştır.

Çiçekler ve bakımları hakkında daha fazla bilgi için buradan yazılarımızı okuyabilir, tüm ihtiyaç ve hediye seçenekleri için Çiçeksepeti’ni ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir