Hediye Önerileri

EKİM AYININ TAŞI: OPAL

Ekim ayının meyvesi, ekim ayının çiçeği derken ekim ayında doğanların uğurlu taşını paylaşmazsak olmaz diye düşündük. Bu ayda doğanların da uğurlu taşı, Yunanca’ da “renk değiştiren, alacalı” anlamına gelen opallus teriminden türemiş olan opal taşıymış. Birden fazla enerji dalgasını bünyesine alıp dışarıya farklı renklerde yansıtabildiği için de halk arasında gökkuşağı taşı olarak da adlandırılan bu taş, Romalılar tarafından “aşk kadar güzel çocuk” olarak adlandırılmış.

image

Bu güzel taşın büyüsü ve bünyesinde her rengi barındırması, tüm taşların kralı olarak anılmasına sebep olmuş. İyi düşünceler ve olumlu hissiyat verdiğine inanıldığı için kötülüklerden de koruduğu düşünülür ve hazinelerin başköşesinde tutulurmuş. Üzerinde taşımanın uğur getirdiğine inanılması ile birlikte her türlü kolye, yüzük gibi takıların en önemli taşı haline gelmiş.

Bu taşın kendine has bir enerjisi olduğuna, birden fazla enerji dalgasını bünyesinde barındırdığına inananlar, bazı burçlara özellikle bu taşın iyi geldiğini belirtmişler. Güven duygusunu korumak ve güç hissetmek için bu taşın üzerlerimizde taşınması gerektiğini düşünüyorlarmış. Bu taşın iyi geldiği burçlar ise yoğun olarak terazi ve akrep, bunun dışında az da olsa yay ve balıkmış. Ayrıca bu taş, insanın avuç içi ısısıyla rengini değiştirebilen nasir taşlardan da biriymiş.

image

Mücevher ve takılara düşkün sevdiklerinize orijinal bir hediye arıyorsanız bu başarılı bir tercih olabilir. Yeri gelmişken, ekim ayının burcu olan terazi insanlarının takılara mücevherlere düşkün olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Opal kadar safir de bu burcun taşıdır, zarif bir safir kolye ile kalbini kolayca kazanabilirsiniz, bizden söylemesi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir