TeknolojiTeknolojik Ürünler

Bilgisayarınızı Koruma Altına Alın: En İyi Antivirüs Programları

Teknoloji çağında yaşamak birçok artı getirse de aslında bir yandan da bazı güvenlik sorunları barındırır. Bu sorunların en başında ise kötü amaçlı yazılımlar gelmektedir. Araştırmalara göre dünya genelindeki bilgisayarların %40’a yakını kötü amaçlı yazılımların tehdidi altındadır. Bilgisayarınıza indirdiğiniz her yeni uygulama veya program eğer gerekli kontrollerden geçmemiş ise bütün bilgilerinizin başka kişilere geçmesine neden olabilir. Bu durumun önüne geçmek için ise güçlü bir antivirüs programı kullanmanız gerekir. Fakat birçok marka tarafından sunulan antivirüs programları arasından seçim yapma işlemi kafanızı karıştırabilir. Bu yazımızda kafa karışıklığına son vermeye çalışacağız.

Bilgisayar konusunda temel bilgilere sahip olanlar antivirüs programları hakkında az da olsa bilgi sahibidir. Fakat bu dünyaya yeni girenler için öncelikle “Antivirüs programı nedir?” sorusunun cevabını vermek faydalı olacaktır. Antivirüs programları; kötü amaçlı yazılımları tespit etmek, engellemek ve devre dışı bırakmak için oluşturulan bilgisayar yazılımlarıdır. Bu yazılımlar zamanla güvenli internet için güvenlik duvarı, hız ayarı ve ebeveyn denetimi gibi birçok ek özellik sunmaya başlamıştır. Sisteminizi yavaşlatmadan taramaları yapan ve tüm işlerinizi güvenle sürdürmenizi sağlayan antivirüs programları, %99’a yakın oranda zararlı yazılım tespiti yapabilmektedir.

Antivirüs Programları Hakkında Merak Edilenler

antivirüs programları hakkında merak edilenler
Doğru antivirüs programını almak için bazı noktalara dikkat etmek gerekir.
  • Antivirüs programları, bilinen tehditler ve kötü amaçlı yazılımları tespit etmede yüksek oranda başarılıdır. Fakat gelişen ve her gün değişen internet dünyasında sisteminizin güvenliğini tehdit edebilen yeni kötü amaçlı yazılımlar ortaya çıkar. Seçeceğiniz antivirüs yazılımının hızlı ve güvenli bir şekilde güncellemeler vermesi bu açıdan oldukça önemlidir. Ayrıca bu tarz risklerin önüne geçmek adına kötü niyetli yazılımların davranış kalıplarını tespit edebilen programları tercih etmeniz, olası tehditlere karşı sizi ekstra koruma altına alacaktır.
  • Antivirüs programlarının gizlilik uygulamalarına dikkat etmek oldukça önemlidir. Çünkü bazı yazılımlar ürünlerini geliştirmek adına bilgisayarınızdan kapsamlı veriler toplamaya çalışır. Bu da istemeden de olsa verilerinizin satıcının sistemine girmesine neden olur. Bu nedenle güvenlik zafiyeti oluşturmamak adına bilindik yazılım markalarını tercih etmeniz en güvenli yoldur.
  • Seçeceğiniz antivirüs programının algılama eşiğinin yüksek olmasına özen göstermelisiniz. Basit programların algılama eşiği düşük olacağından zararsız olan bir programı tehdit olarak algılayarak çalışmasının önüne geçebilir. Bu durumda işlerinizin aksamasına neden olur. Tespit oranı ve algılama eşiği yüksek olan programlar, mükemmel korumanın yanı sıra doğru tespitlerde bulunarak işinizi kolaylaştırır.
  • Antivirüs programlarının mükemmel bir arayüzü olması gerekmez ama kullanım kolaylığı sunması önemlidir. İşlevsel ve basit yönlendirmelere sahip olan programlar isteklerinizi yerine getirme konusunda oldukça başarılı olacaktır. Arayüz konusunda istediğiniz ayarları yapmanıza izin veren, kullanıcı dostu programlar seçmeniz, zaman ve veri tasarrufu sağlayacaktır.
  • Son olarak antivirüs programının sisteminizi yavaşlatacak kadar yavaş olmaması gerekir. Yetersiz seviyede olan ve optimize edilmemiş programlar, tarama sırasında bilgisayarınıza ekstra yük bindirir. İyi bir antivirüs programı, verimli olmanın yanı sıra günlük kullanımınıza etki etmemelidir.

Ekstra Özellikler

antivirüs programları ekstra özellikler
Antivirüs programları, kötü amaçlı yazılımları engellemek ve tespit etmek dışında farklı özellikler sunar.
  • Bağımsız testlerde yüksek puan alan bir virüsten koruma yazılımını tercih etmek hayatınızı oldukça kolaylaştırır. Virüs koruması dışında ekstra özellikler sunan yazılımlar ise pratiklik sağlar. Bu özelliklerin birçoğu premium ya da plus gibi paketlerle programların tam sürümleri içerisinde yer almaktadır.
  • Antivirüs programları, güvenlik duvarı hizmetini genelde ekstra özellik olarak sunar. Güvenlik duvarı hizmeti, bilgisayarınız ile diğer bilgisayarlar arasındaki iletişimleri izler ve yetkisiz trafiğin engellenmesine yardımcı olur. Ayrıca zararlı siteler ve ekstra pencereler açılmasını da engeller.
  • Ebeveyn denetimi özelliği, çocuklu aileler için oldukça değerli bir özelliktir. Bu özellik sayesinde çocuklarınızın girebileceği site ve uygulamaları kontrol altına alabilir, kullanım süresi gibi kısıtlamalar getirebilirsiniz. Ayrıca çocuğunuzun bilgisayar başındayken yaptıklarını da doküman olarak görebilirsiniz.
  • Ekstra özellikler arasında yer alan içerik engelleyici, tarayıcı eklentileri ve parola yöneticileri hem hayatınızı kolaylaştırır hem de ekstra güvenlik önlemi almanızı sağlar. İçerik engelleyici özelliği, pop-up olarak bilinen ve siz istemeden açılan tüm eklentileri engeller. Tarayıcı eklentisi ise kullandığınız tarayıcının reklam ve diğer sayfa göstergelerini denetler. Parola yöneticisi ise sayfalarda kullandığınız şifreleri güvenli bir şekilde kayıt altında tutar.
  • Bulut yedekleme özelliği ise verilerinizin güvenli bir şekilde saklanmasına yardımcı olur. Hâlihazırda üçüncü bir taraf yedekleme kullanmıyorsanız verilerinizin güvenli bir şekilde bulutta saklanması, kaybolma ve silinme durumlarının önene geçmenizi sağlar.

Antivirüs Program Önerileri

Dikkat edilmesi gerekenler ve ekstra özellikler konusunda tüm verileri sizlerle paylaştık. Şimdi ise önerilerimize geçelim…

1-) Kaspersky Total Security

Kaspersky Total Security antivirüs programı
Kaspersky Total Security, daha iyi performans için verimlilik ve güvenliği birleştirir.

Dünyanın en çok tercih edilen antivirüs yazılımları arasında üst sıralarda yer alan Kaspersky, kötü amaçlı yazılım koruması konusunda oldukça başarılıdır. Total Security paketi ise 3 farklı cihazda aynı anda koruma hizmeti almanızı sağlar. Mac, Windows, Android ve İOS işletim sistemleri ile çalışabilen yazılım, tam tarama sırasında bile sisteminizi etkilemez. Yedekleme, sınırsız şifre yöneticisi ve VPN veri kullanımı diğer öne çıkan özellikleridir.  

2-) Norton 360 Deluxe

Norton 360 Deluxe antivirüs programı
Norton 360 Deluxe, tüm cihazlarınız için güçlü koruma katmanları sağlar.

Bilgisayarınız üzerinde gerçekleştirdiğiniz her işlemi güvenli hale getiren Norton 360, tablet ve akıllı telefonlarınızda da oldukça etkili koruma sağlar. 5 kullanıcıya kadar izin veren bu özel paket sayesinde tüm sistemlerinizi güvence altına alabilirsiniz. Korsan ve fidye yazılımlar, kimlik avı, veri çalınması gibi durumlar Norton 360 aktifken mümkün değildir. Password Manager sayesinde kredi kartı ve diğer kimlik bilgilerinizi saklayabilir ve yönetebilirsiniz. Ayrıca SafeCam sayesinde bilgisayar veya telefonunuzun kamerasına yetkisiz erişimi engelleyebilir, ebeveyn denetimi ile çocuklarınıza güvenli internet sunabilirsiniz.

3-) Eset Smart Security Premium

Eset Smart Security Premium antivirüs
ESET Smart Security, 3 farklı cihazda tam koruma imkanı sunar.

Sistem performansını çok az etkileyen ESET Smart Security, tüm kişisel verilerinizin korunmasını sağlar. Fidye ve korsan yazılımlara karşı performansı üst düzeydir. Dosya şifreleme ve güçlendirilmiş tarayıcı eklentisi sayesinde internette gönül rahatlığıyla gezebilirsiniz. Webcam koruması, kameranıza herhangi bir müdahale olmasının önüne geçer.

4-) Panda Antivirus Pro 

 Panda Pro
Ağınızı koruyun ve gönül rahatlığıyla çevrimiçi tarama yapın; Panda Antivirus Pro.

Fiyat/performans olarak oldukça başarılı olan Panda Antivirus Pro, kötü amaçlı yazılımlara karşı cihazlarınızı korur. İOS, MAC, Windows ve Android tüm cihazlarda çalışan program, pro paketinde 3 farklı cihazda koruma imkanı sunuyor. Sanal klavye özelliği sayesinde bilgilerinizin güvenli kalmasını sağlayan Panda, Wi-Fi ağınızı korur ve izinsiz girişleri engeller. Bilgilerinizi güvenli şekilde yedeklemenize yardımcı olur ve gizli verilerinizi şifreli şekilde korumanızı sağlar. Ayrıca ebeveyn kontrolü özelliği ile çocuklar için güvenli internet ortamı oluşturur.

5-) McAfee AntiVirus Plus 

McAfee Plus
McAfee AntiVirus Plus ile bilgisayarınızı ve diğer cihazlarınızı güvence altına alın.

Bulut tabanlı virüsten koruma ve akıllı web koruması konusunda ödüllü olan McAfee AntiVirus Plus, 10 cihaza kadar koruma sunar. Fidye yazılımları ve korsan tehditleri dert etmeden rahatça internette gezinebilirsiniz. Web Advisor, riskli web siteleri konusunda sizi uyarır. Tehlikeli dosya indirme girişimlerinin ve kimlik avı saldırılarının önlenmesine yardımcı olur. PC Boost özelliği, tarayıcı ve uygulamaların performansını artırır. Güvenlik Açığı Tarayıcısı ise Windows yazılımınızın ve diğer bilgisayar uygulamalarınızın güncel olmasını sağlar.

Bilgisayarınızı ve telefonlarınızı koruma altına alacak tüm gereçleri ÇiçekSepeti‘nde bulabilirsiniz. Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir