Hediye ÖnerileriDoğum Günü Hediyeleri

Doğum Günü Hediyesi Nasıl Seçilir?

Mükemmel doğum günü hediyesi nasıl seçilir, hediye seçmenin püf noktaları nelerdir? İşte sizler için hazırladığımız doğum günü hediyesi seçme rehberi ile bu tarz sorulara cevap veriyoruz.

Her doğum günü yalnızca bir yaş daha almayı değil, yeni tecrübelere doğru yelken açmayı temsil eder. Yeni mutluluklar, yeni dersler, yeni arkadaşlıklar, yeni kararlar; kısacası iyi ve kötü birçok yeniliğin kapısının açılmasıdır. Doğum günlerinin kutlanma amacı, yeni yaşın ilk gününün mutlulukla geçmesi ve bunun tüm yıl boyunca devam etmesi için temennide bulunmaktır. Bundandır ki doğum günü olan sevdiklerimiz için hediyeler alarak mutluluklarını katlamak isteriz.

Bazıları için hediye seçimi 10 dakikalık bir iştir. Kime ne hediye alacağını önceden bilir ve hemen harekete geçer bu kişiler. Kimileri ise saatler, günler harcar hediye bulabilmek için. Siz de hediye seçerken zorluk yaşayanlardansanız bu yazı tam da size göre! Hediye seçerken yakınlık dereceniz, kişinin yaşı ve cinsiyeti gibi unsurları değerlendirebilir, kolayca hediyenizi seçebilir ve tüm bu hediyeleri Çiçeksepeti‘nden hızlıca sipariş edebilirsiniz.

çocuklara hediye
Görsel Kaynak: Giphyx

Yaşa Göre Hediye Seçimi

Hediye seçerken dikkat edilecek ilk kriter yaştır. Eğer hediye seçtiğiniz kişi genç ise daha ziyade eğlenceli hediyeler tercih edebilirsiniz. Eğer yaş olarak daha olgun birine hediye alıyorsanız hediyeleriniz daha kişisel zevklere yönelik olmalıdır.

Ayrıca burada yaşı sadece genç ve yaşlı olarak değil, sizden genç veya sizden yaşlı olarak da değerlendirmeniz gerekiyor. Eğer aranızda jenerasyon farkı varsa uygun hediyeyi seçmekte zorlanabilirsiniz. Bu durumda aynı yaş grubuna dahil birinden bilgi alabilir ya da daha risksiz hediyeler tercih edebilirsiniz. Mesela içerisinde değişim kartı olan kıyafetler gibi.

Çocuklara hediye seçmek ise bambaşka bir sorumluluktur. Her yaş grubuna özel hediye alternatiflerini incelediğimiz yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

joeys gift
Görsel Kaynak: Giphy

Cinsiyete Göre Hediye Seçimi

Hediye seçerken göz önünde bulundurulan en önemli kriterlerden biri de cinsiyettir. Kadınlar için seçecek hediye çokken erkeklere seçilebilecek hediyeler az diye düşünür kimisi. Kimisi de kadınlara hediye seçmenin daha zor olduğundan yakınır. Aslında karşınızdakini iyi tanıyorsanız, hediye seçmek hiç de zor değilidir.

Hediyelerin birçoğunun cinsiyeti olmaz ancak bu cinsiyetin hediye belirlemede etkin olmadığını anlamına asla gelmez. Mesela boyunuzla yarışan sevimli peluş ayı bir erkeğin ilgisini çekmezken bir kadını çok mutlu edebilir. Erkeklere Erkeklere doğum günü hediyesi seçmekte size rehber olabilecek yazımızı incelemeyi unutmayın.

ÇiçekSepeti’nin kadınlar için alınabilecek hediyeleri listelediği sayfamız için buraya, erkekler için doğum günü hediyeleri için ise buraya tıklayabilir, hediyenizi kolayca seçebilirsiniz.

hediye
Görsel Kaynak: Giphy

Anneye Hediye Seçimi

Hediyeyi seçerken kişiye özel olarak düşünmeniz gerekiyor. Anneniz için seçtiğiniz doğum günü hediyesi elbette sevgiliniz için seçtiğinizden çok farklı olacaktır. O sebeple hediyenizi seçerken gözünüzün önüne annenizi getirmelisiniz.

Anneye hediye seçerken dikkat edilecek bir diğer nokta da hediyenin yalnızca annenize özel olmasıdır. Yani eve aldığınız bir eşya annenize doğum günü hediyesi olarak verilmeye çok uygun değildir.

Annenize vereceğiniz hediye ona ihtiyacı olan bir deneyimi kazandırmak da olabilir. Mesela son zamanlarda yorgunluğundan şikayet eden anneniz için masaj ve spa etkinliklerini içeren bir aktivite paketi hediye edebilirsiniz. O rahatlarken evi temizletebilir ya da temizleyebilir, yemek yapabilir ve anneniz eve geldiğinde onu birçok yükten kurtarmış olabilirsiniz.

doğum günü hediyesi
Görsel Kaynak: Angle33

Babaya Hediye Seçimi

Babaya hediye seçerken gözünüzün önüne onun ilgi alanlarını getirin. Birçok kişi babasına tüm özel günlerde kıyafet ya da teknolojik bir alet hediye eder. Ancak babalarımızın ilgi alanları teknolojiyle, ihtiyaçları da kıyafetler ile sınırlı değildir.

Aile üyeleri için hediye seçerken öncelikleri ihtiyaçlara veririz. Bu ihtiyaçlar bazen yüksek bütçeli olabilir. Babanız için almak istediğiniz hediyenin fiyatı bütçeniz için uygun değilse kardeşlerinizle ile ortak bir hediye alabilirsiniz.

Eğer ihtiyaçlardan size uygun bir hediye çıkmadıysa bu sefer hobilere yönelebilirsiniz. Babanızın yapmaktan en çok keyif aldığı şeyleri listelemek ve bu liste içerisinden seçtiğiniz bir hobiye dair araç gereç almak sizin için de onun için de kullanışlı bir hediye seçimi olacaktır.

joeys birthday party
Görsel Kaynak: Gfycat

Arkadaşa Hediye Seçimi

Arkadaşlar arasında doğum günlerinin manası bir başkadır. Doğum günleri bir araya gelmek, hep birlikte eğlenmek için vesile olur. O yüzden arkadaşları için doğum günü hediyesinin değil, eğlencenin büyüklüğü mühimdir.

Arkadaşınıza hediye seçerken onun tüm özelliklerini ve nelerden hoşlandığını düşünün. İş dışı hobilerine odaklanabilir ya da Mesleklere Özel Hediye Seçimi yapabilirsiniz. En çok ihtiyacı olan şeylere ve kişisel ilgi alanlarına odaklanın.

Arkadaşınıza hediye seçtikten sonra güzel bir doğum günü partisi de organize edebilirsiniz. Sürpriz doğum günü planlama ile ilgili adım adım bilgi verdiğimiz Mükemmel Doğum Günü Sürprizi Adımları yazımızı okumadan partinizin hazırlıklarına başlamayın!

sevgiliye hediye
Görsel Kaynak: Laughing Colours

Sevgiliye Hediye Seçimi

Sevgiliye hediye seçerken değerlendirilecek ilk kriter mesajdır. Hediyeniz ne söylemek istiyor, öncelikle buna karar vermelisiniz. Hediyeniz ile onu ne kadar önemsediğinizi ve onun zevklerine karşı ne kadar ilgili olduğunuzu vurgulayabilirsiniz.

Sevgiliye hediye seçerken yapılacak ilk şey hediyenizi sevgilinize verirken gözlerinizi kapatıp, bu hediyeyi gördüğü ancak mutluluğu hayal etmeniz olacaktır. Onun ne kadar seveceğini tahmin edip, en seveceği hediyeyi aramanız gerekiyor. Doğum günü hediyesi seçerken birçok alternatifiniz bulunuyor. Bunlar kişiye özel hediyeler, romantik hediyeler, anılarınızı ön plana çıkaran hediyeler ve daha birçok şey olabilir.

Hediyenizin illa elle tutulur bir şey olması gerekmiyor. Sevgiliniz için seçeceğiniz doğum günü hediyesi bir deneyim de olabilir. Birlikte gidebileceğiniz bir konser, kısa bir tatil ya da etkinlik biletini hediye olarak tercih edebilirsiniz. Ancak burada ilişkinizin ne kadar zamandır devam ettiği de önemli bir kriter. Eğer ilişkiye başlayalı henüz çok kısa bir zaman olmuşsa tatil sizin için pek uygun bir seçim olmayacaktır. Bu konuda size yardımcı olabilecek, yeni sevgiliye doğum günü hediyesi seçme detaylarına yer verdiğimiz yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

pheeps gift
Görsel Kaynak: Tenor

Ablaya, Abiye ve Kardeşe Hediye Seçimi

Aile bireylerine hediye seçerken daha çok teşvik edici hediyeler tercih edebilirsiniz. Müziğe ilgisi olan kardeşinize bir enstrüman alabilir ya da kursa gönderebilirsiniz. Spor ile ilgilenmek isteyen ablanız için bir pilates seti satın alabilirsiniz.

Eğer kardeşiniz için nasıl bir hediye alacağınıza hala karar veremiyorsanız, ona bir hediye kartı satın alabilirsiniz. En çok kullandığı mağazanın hediye kartını alabilir ve kendi dilediği hediyeyi seçmesine imkan sağlayabilirsiniz.

ÇiçekSepeti’nin birbirinden güzel yüzlerce doğum günü hediyesi alternatifini incelemeden hediyenize karar vermeyin ;)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir