TeknolojiTeknolojik Ürünler

Ev Sinema Sistemleri İle Film Keyfini Bir Üst Seviyeye Çıkarın

Sinema tutkunları pandemi etkisiyle uzun bir süre sinema salonlarından uzak kaldı. Normalde sık sık gidilen sinema salonları yeterli gelmezken bir de bu keyiften hasret kalmak alternatif bir şeyler yapmayı zorunlu hale getirdi. Burada alternatiften kastımız, tabii ki ev ortamını sinemaya çevirmeyi denemek. Eminiz ki birçok kişi bunu yapmayı düşündü ama nereden başlaması gerektiğini ve nasıl yapacağını bilemedi. Fakat merak etmeyin bu yazımızda nelere ihtiyacınız olduğunu ve nereden başlamanız gerektiğini bulacaksanız. Hazırsanız ev sinema sistemleri hakkındaki yolculuğumuz başlıyor.

Gelişen teknoloji her alanda olduğu gibi sinema dünyasında da birçok yenilik getirdi. Önceden iyi bir filmi, yüksek kalitede izlemek için sinema salonları tek çareydi. Fakat artık yüksek görüntü kalitesi sunan televizyonlar, ses kalitesi olarak oldukça başarılı olan ses sistemleri ve online olarak her filme veya diziye 4K kalitede ulaşma imkanı sayesinde sinema salonları alternatifsiz değil. Evde sinema salonuna gitmiş hissi verecek bir ortam kurabilir, konforlu ve rahat bir şekilde istediğiniz tüm filmleri izleyebilirsiniz. Ayrıca sinema salonları, güncel film ve dizileri verirken klasik olan ve izlenilmesi büyük keyif veren dizi ve filmleri vizyona almaz. Bu nedenle istediğiniz filmi veya diziyi izlemek için evde sinema keyfi daha avantajlıdır.

Evde Sinema Keyfi İçin Püf Noktalar

Evde Sinema Keyfi İçin Püf Noktalar
Aşağıda yer alan tüyoları dikkate alarak evde sinema keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.
  • Ev sinema sistemleri hakkında bilgi vermeden önce ideal ortam hakkında birkaç şeyden bahsetmek gerekir. Öncelikle evde sinema keyfi için gürültüden uzak ve uygun büyüklükte bir alan belirlemeniz lazım. Mümkünse küçük pencereli veya çok az ışık almasını sağlayabileceğiniz bir alan olması işinizi kolaylaştırır.
  • Ortamı belirledikten sonra sıra geldi işin konfor kısmına. Film izlenecek alanda kullanacağınız koltuk ya da kanepe modellerinin rahat olması gerekir. Kişisel eğlence ve rahatlık için otomatik yatma, yaslanma mekanizması, soğutma ve aydınlatmalı koltukları tercih edebilirsiniz. Ayrıca USB bağlantısına sahip olan ve hızlı şarj sunan koltuk modelleri de oldukça işe yarar. Son olarak renk seçiminde ise karanlık ortama katkı olması adına koyu renkler daha uygun olacaktır.
  • Sinema ortamı oluşturmada en önemli konulardan biri de ses kontrolü. Sinema salonlarındaki kadar iyi sesler alabilmek adına duvarlarda akustik paneller kullanabilir, panellerin altına süngerler veya keçe halı serebilirsiniz. Ses akustiğinin daha iyi olması için ortamda aksesuar ve mobilyaların az olması da işe yarar bir yöntemdir.
  • Son olarak ortamın doğru planlanması gerekir. Koltuk, televizyon veya perde, projeksiyon cihazı, LED ışıklar, hoparlör ve diğer gereçler doğru bir düzende yerleştirilmelidir. Eğer sinema odası konseptinizde projeksiyon kullanacaksanız cihazı tavana yerleştirmeli ve oturacağınız yerin arkasında olmasına özen göstermelisiniz. Televizyon kullanacaksanız da oturma mesafesini ekranın büyüklüğüne göre ayarlamalısınız. Ayrıca hoparlörlerin de ekran etrafında koltuklara 60 derecelik açıda durması en iyi ses sonucunu almanızı sağlayacaktır.

Ev Sinema Sistemleri Hakkında Kısa Bilgiler

  • Ev sinema sistemleri genellikle içinde birden fazla surround ses kurulumu bulanan setlerdir. Kaliteli ve uzun yıllar kullanabileceğiniz bir model istiyorsanız sinema sisteminin teknolojik altyapısına ve sertifikalarına dikkat etmeniz gerekir. THX sertifikalı ve Dolby Digital, DTS, SRS gibi decoderleri bulunan modeller, uzun yıllar kullanım sunacaktır.
  • Teknoloji olarak günün getirdiklerine cevap veren cihazları tercih etmeniz ilerleyen dönemde rahat etmenizi sağlar. Bu nedenle AUX kablosu, Bluetooth, Wi-Fi, HDMI girişi ve USB bağlantısı bulunan modelleri tercih edebilirsiniz.
  • Ev sinema sistemleri birçok surround ses kurulumu modeline sahiptir. Genel olarak 5.1 kanallı kurulum, en çok tercih edilen model diyebiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken konu, sinema odası olarak kullanacağınız alanın büyüklüğüdür. Küçük bir alana sahipseniz 2.1 kanalı tercih edebilir, daha büyük alanlar için ise 7.1 kanallı modellere yönelebilirsiniz.

Ev Sinema Sistemleri

Dikkat edilmesi gerekenler ve püf noktalardan sonra sıra geldi ürün önerilerimize…

1-) Grundig GSB 910 S Black

Ev sinema sistemleri - Grundig GSB 910 S
Evde sinema keyfi Grundig GSB 910 S ile bir başka güzeldir.

Kompakt ve şık olmasının yanı sıra altı sürücülü hoparlör tasarımı ile harika bir ses deneyimi sunan Grundig GSB 910 S, 120W ses çıkış gücüne sahiptir. HDMI-ARC, Optik ve Aux-in bağlantıları dışında, Bluetooth sayesinde tüm cihazlarla bağlantı kurmanızı sağlar. Ayrıca USB girişi ile bellek üzerinde yer alan video ve müzikleri oynatmanız da mümkündür.

2-) Samsung Hw-t450 2.1 Ch 200w Soundbar

Ev sinema sistemleri -  Samsung Hw-t450 2.1 Ch
Samsung Hw-t450, üst düzey bir ses deneyimi sunar.

Evde sinema keyfi için alanı çok büyük olmayanlar için bir önerimiz var; Samsung Hw-t450. 2 kolon ve bir ana gövdeden oluşan set, 6.5 inç derin baslı hoparlörden çıkan ses sayesinde film keyfini doruklarda yaşamanızı sağlar. İzlediğiniz içeriğin sesini optimize etmek için ses kaynaklarını otomatik olarak analiz eder. Bu sayede sesler en net şekilde size ulaşır. Samsung televizyonunuz varsa ekstra bir kumandaya ihtiyaç duymadan aynı kumanda ile sistemi kontrol edebilirsiniz. Bluetooth sayesinde ise istediğiniz cihazla kolayca eşleştirebilir, kablo karmaşışı olmadan sistemi çalıştırabilirsiniz.

3-) Revo-35 5.1

Ev sinema sistemleri - Revo 35
Yüksek performans, şık görüntü; Revo 35.

Ev sinema sistemleri arasında en çok tercih edilen modeller, 5.1 tarzında olanlardır. 5 farklı sütun ve bir subwoofer gövdeden oluşan bu sistemler, en ideal ses deneyimini sizlere sunar. Fiyat/performans olarak oldukça başarılı olan Revo-35, güçlü ve temiz sesler almanızı sağlar. Ahşap kabinli uydu hoparlörleri oldukça şık görünür ve sinema odanıza farklı bir hava katar. Ürünün diğer öne çıkan özellikleri ise şunlardır; uzaktan kumanda, ekolayzer grafiği, VDF Display Bass sistemi.

4-) Goldmaster Hts-698 5.1

Ev sinema sistemleri - Goldmaster Hts-698
Goldmaster Hts-698, beklentilerinizin ötesine geçecek bir ses performansı sunar.

İşlevsel ve oldukça kullanışlı bir ev sinema sistemi arıyorsanız Goldmaster Hts-698 tam size göre diyebiliriz. 250 Watt ses çıkış gücüne sahip olan model, zarafeti yüksek teknoloji ile buluşturur. Ses sistemi, 5.1 olmasına rağmen istediğinizde tek bir dokunuşla 2.1 olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca subwoofer üzerinde yer alan Lineer dokunmatik ekran sayesinde parmağınızı saat yönünde çevirerek ses açabilir, tersine doğru çevirerek sesi kısabilirsiniz.

5-) Xiaomi Binnifa Live 3plus 5.1

 Xiaomi Binnifa Live 3plus 5.1
Ev sinema sistemlerinin geldiği son nokta; Xiaomi Binnifa Live 3plus.

Sunduğu teknolojik ürünlerle son dönemin en çok tercih edilen markaları arasında yer alan Xiaomi, ev sinema sisteminde de oldukça başarılıdır. Binnifa Live 3plus; Led dokunmatik ekran, turbo kablosuz subwoofer, Bluetooth 5.0, HiFi akustik mimari gibi özellikler sayesinde sinema salonunu evinize taşımanızı sağlar.

Ev sinema sistemleri başta olmak üzere ihtiyacınız olan tüm elektronik ürünler ÇiçekSepeti‘nde VarVar! Hemen web sayfası ya da mobil uygulamayı ziyaret edin, avantajlı alışverişin tadını çıkarın.

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir