Trend

Evcil Hayvanlar İle Taşınma Tüyoları

Hayat, değişimden ibarettir ve sürekli bir şeyler değişirken farkına varmadan bizler de değişiriz. Fakat tüm bu değişim içerisinde sabitimiz olan ve kim olduğumuzu hatırlatan noktalar bulunur. Yaşam alanlarımız bu noktaların başında gelir. Her şeyde olduğu gibi değişim bazen bu noktada da yaşanır ve taşınmanız gerekir. Ev taşımak, başlı başına zor ve meşakkatli bir iştir. Bir de evcil hayvanınız varsa işiniz biraz daha zorlaşır. Çünkü evcil hayvanlarınızın taşınırken özel ihtiyaçları olacaktır. Bu yazımızda evcil hayvanlar ile taşınma tüyolarını bulabilirsiniz.

Sevimli dostunuzun yaşam alanını ne kadar çok sevdiğini biliyorsunuz değil mi? Bu yüzden taşınmak sizin için ne kadar zorsa onun içinde bir o kadar zorlayıcı bir durum olabilir. Bu nedenle taşınma öncesinde yapacağınız planlama sayesinde hem kendinizin hem de sevimli dostunuzun daha rahat etmesini sağlayabilirsiniz.

Sevimli dostlarınızın mutluluğu için her şey burada! Evcil hayvan ürünlerinin keyfini çıkarın ve onları şımartmanın tadını çıkarın. Uygulamamızı hemen indirin!
👉 Play Store için tıklayın!
👉 App Store için tıklayın!
Oyuncaklardan sağlıklı atıştırmalıklara, her türlü ihtiyaçları için bu fırsatı kaçırmayın! 🐾🌟

Evcil Hayvanlar İle Taşınma Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evcil hayvan ile taşınma tüyoları
Taşınma öncesinde ve taşınma sırasında aşağıdaki konulara dikkat etmen faydalı olacaktır.
  • Evcil hayvanlar, kendi alanlarını belirledikten sonra o bölgeyi evi olarak görür. Bu nedenle taşınma öncesinde sevimli dostunuzu veteriner kontrolünden geçirmeniz gerekir. Herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığından emin olduktan sonra onu taşımak için özel seyahat çantalarından edinebilirsin. Kediler için kedi taşıma kabı veya köpekler için özel taşıma çantaları bunun için en iyi çözümü sunar.
  • Bazı evcil hayvanlar, özel taşıma belgesi ile seyahat edebilir. Eğer kendi aracınızla seyahat etmeyecekseniz, evcil hayvanın kimliği ve sağlık durumu gibi bilgileri bulunduran belgeleri yanınızda kolay bir yere koymalısınız. Hangi ulaşım yöntemini ile giderseniz gidin, firmayla görüşerek evcil hayvanlar için ne gibi olanaklar sunduklarından ve şartların neler olduğundan emin olmayı unutmayın!
  • Kendi aracınızla yolculuk edecekseniz arka koltuk evcil hayvanlar için ideal bir alan sunar. Kafes veya özel taşıma çantasını kemerle güvenli bir hale getirerek rahatça seyahat edebilirsiniz.
  • Yolculuk uzun sürecekse sevimli dostunuzun da sizin de molaya ihtiyacınız olacaktır. Fakat mola sırasında kesinlikle dışarda gezmesine veya koşturmacasına izin vermemelisiniz. Bir anlık dalgınlıkla bilmediğiniz bir bölgede sevimli dostunuz kaybolabilir. Bu nedenle mola alanına kucağınızda veya tasma ile çıkarmalısınız.
  • Kişisel aracınızla yolculuk sırasında sevimli dostunuzun rahatı için optimum alan oluşturmanız faydalı olacaktır. Uyku için karanlık bir bölge yapabilir ve alışkın olduğu oyuncak, battaniye vb. ürünlerle rahatlatıcı bir ortam oluşturabilirsiniz.

Seyahat Acil Durum Çantası Hazırlama

Evcil hayvan ile taşınma - Acil durum çantası
Seyahat sırasında evcil hayvanların farklı ihtiyaçları olabilir.

Veterinerle görüştürten sora bir acil durum çantası hazırlamanız faydalı olacaktır. Çanta içerisinde olması gerekenler ise şunlardır:

  • Sevimli dostunuzun bir rahatsızlığı varsa ihtiyacı olan ilaçlar.
  • Su ve diğer tükettiği sıvılar.
  • Katı ve sıvı gıdalar için mama servis kapları.
  • İdrar kaçırma ihtimaline karşı koruyucu malzemeler.
  • Isıtıcı veya soğutucu ekipmanlar.
  • Tasma, oyuncak ve diğer sevdiği ürünler.

Kuş, Balık ve Kemirgenlerle Taşınma Tüyoları

Kuş, balık ve kemirgenlerle seyahat tüyoları
Farklı türlerdeki evcil hayvanlar ile taşına tüyolarını aşağıda bulabilirsiniz.
  • Kedi ve köpekler dışında yaşam alanlarında en çok tercih edilen türlerin başında kuşlar gelmektedir. Kuşlar da diğer sevimli dostlarımız gibi mekan değişikliğinden rahatsız olabilir. Bu nedenle yeni bir yere giderken gözlem yapmak, korunacak alanları keşfetmek ve konaklayacakları alanları bulmak isterler.
  • Taşınma sırasında kafesinde olan kanatlı dostlarınızı kuş kafesi içerisinde arka koltukta kemerle sabitlemenizi öneririz. Kafeste yer alan su ve besinlerin dökülmemesi için araç kullanımına ekstra özen göstermeniz önemlidir. Ayrıca aracın içinin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına da dikkat etmelisiniz.
  • Yeni bir yere taşınırken en kolay seyahat eden evcil hayvan türü balıktır. Çünkü akvaryumlarında oldukları sürece onlar için mekan değişiminin çok bir önemi olmaz. Fakat büyük bir akvaryumunuz varsa taşıması oldukça zor olacaktır. Bu nedenle balıkları kilitli bir poşet içerisine alıp akvaryumu ayrı götürmek daha rahat bir yöntem olur. Kilitli poşet içerisine sadece temiz su koymak yerine akvaryum içindeki sudan da ekleyerek balıkların stres seviyesini azaltmanız taşınma sırasında en az zararı almalarını sağlar.
  • Günümüzde kemirgenler de artık yaşam alanlarında çokça karşımıza çıkan sevimli dostlar arasında yer alıyor. Hamster, guinea pig, tavşan gibi kemirgenlerle taşınırken onları bir çanta veya özel bir kutuda taşıyabilirsiniz. Kedi kafesleri taşınma için ideal ortamı sunar. Fakat kafes almak yerine evdeki kutulardan birini de kullanabilirsiniz. Kutunun nefes almak için özel bir alanı olmasını sağlamanız ve dışkı için altına su geçirmez bir parça eklemeniz yeterli olacaktır. Son olarak yeni eve geldiğinizde sevimli dostlarınızı birkaç gün rahat bırakın ve yaşam alanını tanıması için ona zaman verin. Böylece bir süre sonra alışkanlık edinecektir.

Evcil hayvanlar için özel olarak hazırlanan tüm ürünleri uygun fiyatlarla ÇiçekSepeti’nde bulabilirsiniz. Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir