TariflerKahve Tarifleri

Evde Pratik ve Lezzetli 3 Çeşit Frappucino Yapımı

Evde şaşırtıcı derecede kolay, lezzetli ve bir o kadar da serinletici bir içecek hazırlamak ister misiniz? O zaman, çok basit malzemeler ve isteğe bağlı birkaç sos ile kolayca hazırlayabileceğiniz Frappucino tariflerimizi mutlaka denemelisiniz! Birbirinden lezzetli, pratik ve içimi son derece keyifli üç farklı frappucino yapımı, yazımızda sizi bekliyor!

Frappucino, özellikle yaz aylarında kahve dükkanlarından alabileceğiniz lezzetli ve soğuk bir içecek. Frappucino temel olarak bir karıştırıcıda yapılan tatlı, aromalı dondurulmuş bir içecek diyebiliriz. İsmi ise Frappe ve cappucino kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuş. Frappucino kahve ya da çay ile; kafeinli ya da kafeinsiz içecek ile hazırlanabilir. Bu leziz içeceği çok özel kılan şeylerden biriyse pürüzsüz ve kremsi bir yapısı olmasını sağlayan frappucino bazlı şurup. Siz de evinizde birkaç dakikada lezzetli mi lezzetli bir frappucino yapabilir, sıcak havaların tadını çıkarabilirsiniz! Ayrıca evde frappucino hazırlamak için ihtiyacınız olan her şeyi ÇiçekSepeti Hızlı Market sayesinde evinizin konforunda hızlıca sipariş verebilirsiniz!

Frappucino yapımına geçmeden önce, genel olarak bir frappucino yapmak için ihtiyacınız olan malzemelerden genel olarak bahsedelim:

Frappucino yapımı
Pratik, Lezzetli ve Ferahlatan Frappucino Yapımı

Frappucino için gerekli olanlar:

Buz: Buz, frappucino hazırlarken kullanılan en temel ürünlerden biridir. İçeceğinizin soğuk ve lezzetli olması için kırılmış buzları kullanabilirsiniz. Buz küpleriniz varsa buzları bir poşete koyup bir kaşığın arkası ile buzları kolayca kırabilirsiniz. Ya da buz kırıcı kullanabilirsiniz.

Espresso veya Güçlü Bir Kahve: Lezzetli bir frappucinonun anahtarı, lezzetli ve güçlü bir espressodan geçer! Bu aşamada bir epresso makinesi kullanabilirsiniz. Veya güçlü, başka bir kahve demleyebilirsiniz.

Süt: Süt de leziz bir frappucino hazırlamak için ihtiyacınız olanlardan biri. Laktozsuz, yağlı, yarım yağlı gibi sütleri tercih edebileceğiniz gibi bitkisel süt alternatiflerini de kullanabilirsiniz.

Tatlandırıcı: Toz şekerden steviaya, baldan şuruplara kadar çeşitli tatlandırıcıları kullanabilirsiniz.

İsteğe Bağlı Farklı Malzemeler: Kremşanti, çikolata, çeşitli meyveli soslar, karamel, çikolata gibi farklı lezzetleri de içeceğinizi süslemek için kullanabilirsiniz.

Buz, espresso, süt ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın. Bunun için bir makine kullanabileceğiniz gibi bir kap da kullanabilirsiniz. İyice karıştırdığınız bu lezzeti uzun bir bardağa döküp içeceğinizin üzerine isteğe bağlı olarak krema, çikolata gibi lezzetleri ekleyebilirsiniz. Ve bu harika içeceğinizi hızlıca servis edebilirsiniz!

Şimdi gelin, lezzetiyle sizi bambaşka dünyalara götürecek 3 farklı frappucino tarifine yakından bakalım!

Frappucino Yapımı

1-) Tuzlu Karamel Frappucino

Frappucino yapımı
Lezzetli ve Kolay Bir Tarif: Tuzlu Karamel Frappucino

İlk tarifimiz karamelli, dondurmalı ve çok leziz! Eğer siz de tatlı içecekleri seviyorsanız ve karamel ile aranız iyiyse bu tarif tam size göre!

Gerekli Malzemeler: 1 su bardağı kırılmış ya da küp doğranmış buz, yarım su bardağı vanilyalı dondurma, 1 yemek kaşığı toz şeker, iki shot espresso, karamel sos, üzeri için kremşanti.

Not: Eksik malzemelerinizi ÇiçekSepeti Hızlı Market ile dakikalar içinde temin edebilirsiniz.

Yapılışı:

  • Dondurmayı ve buzları bir blenderın ya da karıştırıcının içine koyun, iyice karıştırın.
  • Karışımın üzerine şekeri ve espressoyu ekleyin. Yaklaşık 20-30 saniye kadar içeceğinizi karıştırın.
  • Uzun bir bardağın kenarlarına karamel sosunu gezdirin ve içeceğinizi bardağa ekleyin.
  • Bardakta hazır olan karışımın üzerine bolca kremşanti sıkın ve kremşantinin üzerine de bir miktar karamel sosu ilave edin. Afiyet olsun!

2-) Matcha Frappucino

Frappucino yapımı
Matcha Frappucino Tarifi

Sıradaki frappucino tarifimiz biraz daha farklı ve bitkisel temelli. Kimisi matchayı sevmezken kimi insan için matcha vazgeçilmezdir. Bu tarifimizde matchanın farklı bir versiyonunu sizinle buluşturuyoruz. Soğuk, serinletici ve kolay yapımıyla matcha frappucinoyu mutlaka denemelisiniz!

Gerekli Malzemeler: 1 yemek kaşığı matcha tozu, 1 su bardağı soya sütü (ya da dilediğiniz bir süt), 2 çay kaşığı agave şurubu, 1 bardak buz, üzeri için Hindistan cevizi kreması (veya donuk Hindistan cevizi) ya da kremşanti.

Yapılışı:

  • Bir karıştırıcının içerisine matcha tozu, soya sütü, tercih ettiğiniz bir tatlandırıcı ve buz ekleyin.
  • Eklediğiniz malzemeler pürüzsüz ve homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırın.
  • Uzun bir bardağa bu karışımı aktarın ve karışımın üzerine dilediğiniz bir tat ekleyin. Dilerseniz direkt bu halde de içeceğinizi tüketebilirsiniz. Son olarak bardağın üzerine bir pipet ekleyin ve içeceğinizin tadını çıkarın!

3-) Double Çikolata Soslu Frappucino

Frappucino yapımı
Lezzetli ve Çikolata Soslu Frappucino Yapımı

Üçüncü ve son tarifimiz çikolata aşıkları için harika bir tarif diyebiliriz. Hem soğuk hem lezzetli hem çikolatalı… Gerçek bir yaz rüyası!

Gerekli Malzemeler: 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı şeker, 1/3 su bardağı damla çikolata, 3 yemek kaşığı çikolata şurubu, 2 bardak buz, 1/8 çay kaşığı vanilya.

Not: Eksik malzemelerinizi ÇiçekSepeti Hızlı Market ile dakikalar içinde temin edebilirsiniz.

Yapılışı:

  • Sütü, şekeri, damla çikolatayı, çikolata şurubunu, buzu ve vanilyayı bir karıştırıcıya koyun. 20-30 saniye kadar karıştırın. Karışımın homojen bir hal aldığında içeceğinizi bardağa dökün. Ve afiyet olsun!

Evde dilediğiniz zaman dilediğiniz yemeği yapmak, ÇiçekSepeti Hızlı Market ile artık çok daha kolay! Online market alışveriş siteleri arasında olan ÇiçekSepeti Hızlı Market’te tüm ihtiyaçlarınızı bulabilirsiniz. Böylece evinizin konforunda kapınıza istediğiniz ürünü hemen sipariş edebilirsiniz!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir