TrendPratik TariflerTariflerTatlı Tarifleri

Evde Protein Bar Yapımı

Sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar hazırlamak, her zaman çok kolay değildir. Her ne kadar pek çok lezzeti hazır olarak satın almak mümkün olsa da, evde kendi ürettikleriniz gibisi yoktur. Beslenmesine dikkat eden kişiler için de evde sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamak oldukça önemlidir. Siz de evde kolayca protein bar yapmak isterseniz, yazımızın detaylarına göz atabilirsiniz. Evde basit protein bar yapımı, yazımızda sizi bekliyor!

Öncelikle, “Protein bar nedir?” sorusuyla başlayalım! İçinde sağlıklı kuru yemişler, yulaf, keten tohumu, meyve ve ekstra protein içeren lezzetlere protein bar denir. Sağlıklı protein bar çeşitleri genellikle rafine şeker içermez. Onun yerine bal, pekmez gibi doğal şekerler ile bu atıştırmalıklar tatlandırılır. Hem kilo verirken şeker ihtiyacınızı karşılamak hem ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar tüketmek isterseniz siz de protein bar yapmayı deneyebilirsiniz.

Protein bar yapımı
Evde Basit ve Lezzetli Protein Bar Yapımı

Peki neden tüketmeliyiz bu barları, protein bar faydaları nelerdir? derseniz birkaç maddeyle ondan da bahsedelim:

  • İçerisindeki protein kaynakları sayesinde bu barlar, kas onarımı yapar ve size ekstra enerji sağlar.
  • Protein barlar lif içerir. Bu lifler, tokluk sürenizin uzamasını sağlar. Ayrıca lifli besinler sayesinde sindirim sisteminiz de daha iyi çalışır. Üstelik metabolizmanız da hızlanır.
  • Vitamin yönünden de protein bar çeşitleri oldukça zengindir. Kalsiyum, magnezyum, demir, potasyum, E ve B vitamini gibi önemli vitamin ve mineralleri içerir. Bu da, günlük vitamin ihtiyacınızı sağlamanız açısından değerlidir.

Şimdi gelin, protein bar yapımının ayrıntılarına geçelim!

Protein Bar Nasıl Yapılır? (Yulaflı)

Evde basit protein bar yapımına geçmeden önce, bu tarz barları yaparken hangi besinleri kullanabileceğinizden de bahsedelim:

  • Yulafı kullanarak pek çok farklı tarif hazırlayabilirsiniz. Yulaf; tam tahıllı, doymuş yağ oranı ve kolesterolü düşük, iyi bir lif, vitamin, fosfor ve magnezyum kaynağıdır. Bu özellikleriyle fit ve sağlıklı tariflerde sık sık kullanabileceğiniz bir lezzete dönüşür. Ayrıca keten tohumu, chia tohumu gibi protein kaynaklarını da kullanabilirsiniz.
  • Protein barları tatlandırmak için rafine şeker yerine muz, hurma gibi tatlı meyveleri kullanabilirsiniz. Bu sayede diyetinizi bozmadan, sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
  • Taze ve kuru meyveleri protein barların içine ekleyebilirsiniz. Bu sayede atıştırmalıklarınız daha lezzetli bir hal alır.
  • Protein barınızı lezzetlendirmek için de tarçın, zerdeçal gibi baharatları kullanabilirsiniz. Ayrıca vanilya, badem aroması gibi tatlardan faydalanabilirsiniz.
clear glass jar beside brown pack
Evde Sağlıklı Atıştırmalıklar Hazırlayın: Basit ve Lezzetli Protein Bar

Kendiniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz pek çok farklı protein bar çeşidi vardır. Ayrıca bu protein barları günün farklı zamanlarında tüketebilirsiniz. Enerjinizi yüksek tutmak, kaslarınızı güçlendirmek ya da kilo kontrolü yapmak isterseniz protein barları tüketebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler:

Yapılışı:

  • İlk olarak yer fıstıklarını soyun. Soyduğunuz yer fıstıklarını blender yardımıyla parçalayın.
  • Yulaf ununu, peyniri, yağı ve fıstıkları bir kaba alın, karıştırın.
  • Püre haline getirdiğiniz karışıma muzu da ekleyin. Karışım homojen oluncaya kadar yoğurun.
  • Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Protein barlarınızı dilediğiniz gibi şekillendirin.
  • Şekillendirdiğiniz protein barları buzdolabında soğutun. Yeterince sertleşen protein barları afiyetle yiyebilirsiniz!

Bu tarifi denerken ihtiyacınız olan tüm malzemelere ÇiçekSepeti‘nden online olarak kolayca ulaşabilirsiniz. Mutfak malzemeleri, gıdalar, yardımcı ekipmanlar ve çok daha fazlası sizi bekliyor!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir