Trend

GÜL AŞIKLARINA GÜLLERİN ANLAMLARI

Gül sevenler, dikenine katlananlar, hiçbir özel günü gül olmadan kutlayamayanlar, aşkını dile getirenler, içinde tutup söyleyemeyenler… Geçen haftaki yazımızda gülleri sayılarına göre anlamlandırmış, işleri biraz kolaylaştırmıştık. Bu hafta ise güllerin renklerine göre anlamlarına değineceğiz.

Güllerin Anlamları


Kırmızı Gül

Kırmızı Gül Ne Demektir?

13 adet gül
Kırmızı Gül Buketi – 66TL

Birçoğunuz artık biliyor, kırmızı gül büyük aşkın simgesi. İster bukette ister vazoda isterse kutuda, kırmızı renk aşkı, tutkuyu ve romantizmi ifade ediyor. Seni çok seviyorum demenin en kolay ve güzel yolu da kırmızı güllerden geçiyor.

  • AŞK
  • CESARET
  • SAYGI
  • TUTKU

Beyaz Gül

Beyaz Gül Ne Anlama Gelir?

Beyaz Gül Aranjmanı
Vazoda Beyaz Güller – 70TL

Beyaz rengin vermiş olduğu temizlik ve saflık hissi, bu gülün sahibine de yansıyor. Masumiyet, temiz duygular, saflık ve mütevazilik sevgilinizin kendisine aşık eden özellikleri ise, beyaz güllerden oluşan bir buket çiçekle ona büyük aşkınızı anlatabilirsiniz.

  • SAFLIK
  • MASUMİYET
  • SIR
  • DEĞERLİLİK

Sarı Gül

Sarı Gülün Anlamı Nedir?

Sarı Güller - 199TL
Sarı Güller – 199TL

Bu renk, sevgiliniz için ayrı, dostlarınız için ayrı anlam taşıyor. Arkadaşlığınızın sağlam, dostluğunuzun güçlü, sevginizin büyük ve birlikteliğinizin uzun ömürlü olduğunu anlatmak istiyorsanız, yakın arkadaşınıza sarı gül hediye edebilirsiniz. Şayet sevgilinize hediye ediyorsanız işler biraz değişiyor çünkü sarı gül kıskançlık anlamına geliyor.

  • ARKADAŞLIK
  • HOŞGELDİN
  • NEŞE

Pembe Gül

Pembe Gül Ne Demektir?

pembe güller
Pembe Güller – 160TL

Bu şekerli renk, tıpkı ismi gibi sempati ve şirinliği temsil eder. Şayet şirin aşkınız, hem masumiyeti, hem cilvesi hem de zarafeti ile kalbinizi çaldıysa ona açık pembe renklerde güller hediye edebilirsiniz.

  • İNCELİK
  • TATLILIK
  • TEŞEKKÜR
  • ROMANS

Turuncu Gül

Turuncu Gülün Anlamı

turuncu güller
Turuncu Güller – 120TL

Bu rengin karşı konulmaz bir cazibesi vardır. Çok karşılaşılmayan bir renk olması onu cazibeli ve büyüleyici yapar, tıpkı kalbinizi çalan ve kendisine güzelliği ve cazibesiyle hayran bırakan biricik sevgiliniz gibi. Bu nedenle bu renk cazibe, tutku, büyüleyici güzelliği temsil eder.

  • ARZU
  • HEVES
  • GURUR

Lavanta Rengi Gül

Hani ilk görüşte aşk vardır ya, bir bakışıyla kalbinizin en içine ulaşmış, kalbinizi yerinden havalandırmayı başarmıştır, işte o tatlı sevgilinize bu duygularınızı lavanta rengi güllerle anlatabilirsiniz.


Mercan Gül

Mercan rengi turuncu ile kırmızı arasında tatlı bir ton yakalıyor. Bu renk sevgilinize duyduğunuz özlemi ve arzuyu anlatıyor, onun güzelliğine karşı duyduğunuz hayranlığı anlatmak için de yine bu  gül rengini tercih edebilirsiniz.


Mavi Gül

Bu gül eşsizliği ve ilahi aşkı temsil eder. Tıpkı sevgiliniz gibi eşsiz, biricik ve tektir. Ona eşsiz güzelliğini anlatmak için mavi güllerden hoş bir buket hediye edebilirsiniz.


En Güzel Gül Resimleri – Foto Galeri

(Görselin büyük hali için resme tıklayın)

Peki, sizin en sevdiğiniz gül hangisi?

İlgili Makaleler

28 Yorum

  1. Bordo güller benim vazgeçilmezim en sevdiğim renk aşkı sevgiyi temsil ediyor

  2. Yaklaşık 2 haftadır konuştuğum bir kız var benden mesafe olarak uzak uyum olarak harika çift olduğumuzu düşünüyorum. O İzmir ben Ankara görsellik yok sadece yazı ve his var karşısına çıkarsam hangi gül ile çıkmam gerek bilgisi veya tecrübesi olandan yorum bekliyorum

  3. Kızmızı, mavi, turuncu güller çok güzel olur. Ben güllerin hayranıyım. Kokuları insanı mest ediyor♥.

  4. İstemeyerek kalbinı kırdıgım bayan arkadaşımla barışmak,onun gönlünü almak için ne renk gül göndermem uygun olur? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    1. Hoşlandığım kız ile ilk defa kahvaltı yaptık tabi ki içimdeki 2 kelimeyi söyleyemedim sonra gül satan arkadaş geldi direk beyaz gül uzattı kız almam etmem demedi sizce bu ne anlama geliyor

  5. Cok eski bir kız arkadaşımla tekrar konusmaya başladık yarın ilk ve özel bi randevumuz var ciddi birseyler dusunuyorum . papatya kirmizi ve beyaz gulleri seviyor nasıl birşey öneriyorsunuz

  6. Sevgilimle zor bi süreç geçiriyoruz ruhen çok çok yorulduk sizce nasıl bişey yapabilirim birazcık gülmesi için

    1. Merhaba, Beyaz gülllerden oluşan bir buket hediye ederek güzel bir jest yapabilirsiniz. Beyaz gülün anlamı temizlik, saflık, sakinlik ve masumiyettir. Bir buket beyaz gülün hissettirdiği duru ve derin duygu hissiyatını çok az çiçek çeşidi sağlayabilir. Kendi güzel, anlamlı, saf duyguların çiçeği olarak beyaz güller iyi bir seçim olacaktır.

  7. Arkadaşlık teklif ettiğim bir bayandan hayır cevabı aldım. Fakat 2.defa çiçekle arkadaşlık teklifi yapmak istiyorum ama anlamlı bir buket gönderme taraftarıyım tercihiniz nedir

  8. Benim en sevdiğim gül siyah gül çünkü eşsiz, eşi benzeri yok. Buraya konmaması üzdü.

  9. erkek arkadaşımı biraz kırdım. mavi ya da siyah solmayan gül düşünüyorum. uygun mudur?

    1. Bence beyaz gül almalısınız. Beyaz gülün anlamı saf ve duru sevgiyi ifade der. Kar beyaz renklerine her baktığında samimiyetinize inanacaktır.

  10. evlenmek üzere yeni tanıştığım bir Kıza çiçek göndermek istiyorum sizce hangi çiçeği göndermeliyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir