TeknolojiMobil Ürünler

Hayatınızı Kolaylaştıracak Cep Telefonu Aksesuarları

İlk çıktığı zamanlarda sadece ses ve kısa mesajla iletişim kurmaya yarayan cep telefonları, günümüzde birçok şeyi yapmanızı sağlar. Fotoğraf çekmek, internette gezinmek, oyun oynamak, video izlemek gibi aklınıza gelebilen her şeyi cep telefonları ile yapabilirsiniz. Gelişen cep telefonu teknolojiyle beraber tabii ki aksesuarlarda da oldukça farklılıklar ortaya çıktı. Telefonunuzun özelliklerini kullanırken size yardımcı olan cep telefonu aksesuarları, hem görüntü hem de işlevsellik açısından bir hayli gelişti. Bu yazımızda cep telefonunuzu daha iyi hale getirecek ve keyifle kullanmanıza yardımcı olacak cep telefonu aksesuarlarını bulabilirsiniz.

Cep telefonu ya da günümüzdeki ismiyle akıllı telefonlar, günlük hayatın ayrılmaz bir parçası. Müzik dinlerken, toplantı organize ederken, ders çalışırken veya fotoğraf çekerken akıllı telefonlar kullanılır. Her ne kadar markalar birbiriyle yarışırken cihazlarını günden güne daha donanımlı hale getirseler de bazı noktalarda daha fazlasını beklersiniz. İşte burada cep telefonu aksesuarları devreye girer. Cep telefonunu daha verimli hale getiren ve istediklerinizi rahatça yapmanıza yardımcı olan aksesuarlara geçmeden önce dikkat etmeniz gereken birkaç konudan bahsedeceğiz.

Cep Telefonu Aksesuarları

Cep telefonu aksesuarları
Oldukça geniş bir yelpazede sunulan cep telefonu aksesuarları, telefonunuzun daha efektif çalışmasına yardımcı olur.
  • Cep telefonu aksesuarları, telefonunuzla yapmak istediğiniz tüm aktiviteleri daha kolay ve verimli hale getirmek için tasarlanır. Aksesuar seçiminde dikkat edilmesi gereken konu, ne istediğinizi belirlemek ve ona uygun seçim yapmaktır.
  • Aksesuarlar sadece telefonunuzu daha verimli hale getirmek için değil, korumak içinde kullanılır. Ekran, hoparlör, şarj girişi gibi noktaları doğru aksesuarlarla koruyabilirsiniz. Bu sayede olası kazaların cihazınıza hasar verme riski azalır.
  • Doğru aksesuarı seçerken bütçenizi göz önünde bulundurmalı ve araştırma yapmalısınız. Fakat bilindik markaları tercih etmeniz daha avantajlı olacaktır. Aksesuarla ilgili bir sorun yaşadığınızda servis ağı geniş markalar sorununuzu daha hızlı çözecektir.
  • Son olarak alacağınız aksesuarın cep telefonunuz ile uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bazı markalar sadece kendi işletim sistemleri ve cihaz çıkışları ile uyumlu modellerin çalışmasına izin verir.

Cep telefonu aksesuarları konusunda birkaç tüyo verdiğimize göre sıra geldi tavsiyelerimize.

1-) Ekran Koruyucu

Cep telefonu aksesuarları - ekran koruyucu
Kırılmaz cam, cep telefonu ekranını olası kazalara karşı korur.

Akıllı telefonlar geliştikçe zamanla ekranları da daha büyük hale geldi. Dokunmatik ve oldukça teknolojik olan bu ekranlar, düşme veya üzerine bir şey geldiğinde kırılma riski ile karşı karşıya kalıyor. Her ne kadar markalar, cihazların ekranlarını güçlendirse de telefon modelinize uygun bir ekran koruyucu taktırmanız gerekir. Ekran koruyucu, telefon ekranını korurken ekran hassasiyetinden bir şey kaybetmemesini de sağlar. Bu sayede herhangi bir kaza durumunda cihazınızı koruma altına almış olursunuz. Ekran koruyucu alırken telefon marka ve modeline uygun seçim yapmanız gerekir. Ekran koruyucu takmak ise oldukça basittir. Paket üzerindeki talimatları yerine getirerek dakikalar içerisinde takabilirsiniz.

2-) Cep Telefonu Kılıfı

Cep telefonu aksesuarları - kılıf
Cep telefonunuz kılıf sayesinde hem şık görünür hem de korunmuş olur.

Ekran koruyucudan sonra en çok tercih edilen aksesuar, telefon kılıflarıdır. Oldukça geniş bir yelpazede sunulan kılıflar, kişiselleştirme seçenekleri sayesinde size özel hala gelir. Farklı renk, tasarım ve modeller için oldukça farklı seçenekler bulabilirsiniz. Kılıf, telefonun hem iç hem dış kısmını korurken sert bir darbe anında telefonunun hasar almasının da önüne geçer. Farklı modeller ve daha fazla bilgi için Birbirinden Güzel ve Kullanışlı Cep Telefonu Kılıfları yazımıza göz atabilirsiniz.

3-) Şarj Kablosu Koruyucu

Cep telefonu aksesuarları - şarj kablosu koruyucu
Şarj kablosu koruyucu ile şarj kabloları artık daha eğlenceli ve daha uzun ömürlü.

Cep telefonunun şarj kablosu zamanla katlanma, ezilme gibi sorunlar nedeniyle şarj etmez. Bu sorunların önüne geçmek için tasarlanan şarj kablosu koruyucu, sürekli kablo yenilemenizin önüne geçer. Şarj kablosu koruyucular;  A ve B uçları, kablo uzunluğu, farklı renk ve tasarımlara göre değişir. Ayrıca özelleştirilmiş tasarımlar kablonun daha şık ve havalı görünmesini sağlar.

4-) Powerbank

Cep telefonu aksesuarları - powerbank
Powerbank, gün içerisinde yaşadığınız şarj problemlerinin önüne geçer ve telefonunuzu kısa sürede şarj eder.

Cep telefonlarının en büyük sorunlarından birisi olan şarj, gün içerisinde aktif kullanılan telefonlarda büyük problemdir. Özellikle birkaç yılı aşan cep telefonlarında gün içinde şarj sorunu daha sıktır. Bu sorunu aşmak için taşınabilir şarj cihazı ya da diğer ismiyle “Powerbank” en iyi çözümdür. Hızlı şarj özelliği bulunan ve telefonunuzu kısa sürede şarj eden bu cihazlar, farklı tasarım ve güç seçenekleri sunar. İhtiyacınızı belirledikten sonra 1000 mAh – 20.000 mAh güç seçenekleri arasında bir seçim yapabilirsiniz.

5-) Araç Telefon Tutucu 

Cep telefonu aksesuarları - araç telefon tutucu
Araç telefon tutucu, cep telefonunuzu sabitleyerek rahat bir kullanım imkanı sunar.

Akıllı telefonlar, hayatın her alanında en büyük yardımcınız konumundadır. Örneğin; GPS özelliği sayesinde yol tarifi alabilir, iş görüşmelerinizi yine yolda gerçekleştirebilirsiniz. Fakat trafikte telefon kullanmak aynı zamanda tehlikelidir. Telefon tutucu modelleri, işte bu tehlikeyi en aza indirmek için tasarlanmıştır. Cep telefonunuzu araç önünde görüş açınızı kısıtlamayacak şekilde sabitlemenizi saplayan bu cihazlar, birçok özelliğe de sahiptir. Manyetik mıknatıs ile sabitleme, 360 derece dönebilme, yatay veya dikey kullanım, şarj edebilme gibi birçok özelliğe sahip modelleri inceleyerek sizin için en uygun modele karar verebilirsiniz.

6-) Uzaktan Kumandalı Tripod

Cep telefonu aksesuarları - tripod
Uzaktan kumandalı tripod, daha perspektif ve daha güzel fotoğraflar çekmenizi sağlar.

Cep telefonlarının en çok kullanılan özelliklerinden biri olan fotoğraf çekmek, kameraların gelişmesiyle artık iyiden iyiye bir gelenek haline geldi. Arka kamera dışında ön kamera ile yapılan selfie çekimler, arkadaş ortamlarının vazgeçilmezi. Fakat selfie çekerken herkesin kadraja sığması oldukça zordur. Bu durumun önüne geçmek ve harika kareler yakalamak için el tripodları en iyi çözümü sunar. Uzaktan kumandalı ve oldukça fonksiyonel olan bu cihazlar sayesinde harika kareler yakalayabilirsiniz.

7-) Spor Kol Bandı

Cep telefonu aksesuarları - spor kol bandı
Spor kol bandı, ter ve nemde cihazınızı korur.

Spor yapmayı, doğa yürüyüşünü veya koşuyu seviyorsanız ve bu sırada müzik dinlemeye de bayılıyorsanız cep telefonsuz olmaz. Ancak cep telefonunu spor yaparken kıyafetin cebine koymak hareket alanınızı kısıtlar. Bu durumun önüne geçmek için tasarlanan spor kol bandı, cep telefonunuzu kolunuza sabitler. Bu sayede telefon size herhangi bir rahatsızlık vermez.

8 -) Bluetooth Kulaklık

Bluetooth kulaklık
Farklı marka ve modellerde sunulan Bleutooth kulaklıklar, eminiz ki günlük yaşantınızda yeni favoriniz olacak.

Cep telefonundan müzik dinlemek artık bir ritüel haline geldi. Çalışırken, spor yaparken veya manzaranın tadını çıkarırken müziğin kulağınızda olması ayrı bir keyiftir. Bluetooth kulaklık modelleri, bu keyfi kablo derdi olmadan istediğiniz gibi yaşamanızı sağlar. Üstelik kulaklık üzerinden telefon görüşmesi, şarkı değişimi, aramalara cevap vermek gibi işlemler yapabilirsiniz.

9-) Oyun Kolu

Oyun kolu
Oyun kolu, ekran boyutuna göre ayarlanabilmektedir.

Cep telefonlarının büyüyen ekranları ve gelişen işlemci kapasiteleri oyun dünyasının da buraya doğru kaymasına neden oldu. Artık birçok oyunun mobil versiyonu yapılıyor ve milyarlarca insan telefon üzerinden oyun oynuyor. Telefondan oyun oynama keyfini bir üst seviyeye çıkaran oyun kolu, daha iyi kavrama ve hareket etme imkanı sunar. Üzerinde bulunan tuşlar sayesinde belli oyunlardaki ilerlemeleri rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

10-) Stand & Dock

Stand & Dock
Stand & Dock, telefonunuzu istediğiniz alana sabitlemenizi sağlar.

Mutfakta yemek hazırlarken, antrenmanlarınızı telefondan takip etmek istediğinizde veya eller serbest bir şeyler izlemek istediğinizde Stand & Dock modelleri, harika bir yardımcıdır. Bir nevi telefon tutucu olan bu ürünlerin uzunluğunu, yüksekliğini ve açısını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Yatak, masa başı, sandalye gibi yerlere sabitlenen tutucu ile telefonunuzdan bir şeyleri takip etmek oldukça kolaydır.

Her marka ve model cep telefonu için ihtiyacınız olan aksesuarlar ÇiçekSepeti‘nde VarVar! Hemen web sayfası veya mobil uygulamayı ziyaret edin, fırsatları kaçırmayın!

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir