Hediye Önerileri

Her Kalbin Anahtarı Olabilecek Çiçek: Kırmızı Gül

Bir resim bin kelimeye bedel ise, bir kırmızı gülün de binlerce sevgi sözcüğüne bedel olabileceği söylenebilir. Romantiklerin en sevdiği çiçek, yüzyıllar geçse de popülerliğinden hiçbir şey kaybetmedi.

ask-ve-yaz-at2689-1-1

Kırmızı Gülün Çok Kısa Bir Tarihi

Antik çağlardan beri güzelliğin sembollerinden olan güller, birçok mimar ve sanatçının da en sevdiği çiçekler arasında yer almışlardır. Claude Monet, Paul Cézanne ve Pierre-Auguste Renoir gibi birçok ressam, resimlerinde güllere bolca yer vermiş; William Blake, Oscar Wilde ve Emily Dickinson gibi birçok büyük yazar ve şair de eserlerinde bu büyüleyici çiçeklerden bahsetmiştir. Her ne kadar tarih boyunca Lancaster Hanedanı ya da sosyalizm gibi birçok farklı şeyi sembolize etmek için kullanılmış da olsa, kırmızı gül dendiği zaman günümüzde de ilk akla gelen kelimeler hala az çok bellidir: Aşk, sevgi, şefkat ve bunlara benzer diğer güzel sözcükler.
sihirli-kirmizi-at2612-1-1

Kelimeler Yetersiz Kaldığında

Yukarıda sayılan duygular insanın hayatında hissedebileceği en güzel şeyler de olsa, takdir edilir ki bunları -özellikle de belli başlı bazı kişilere- sesli bir şekilde ifade etmek her zaman çok kolay olmayabiliyor. Avuç içlerinin terlediği, dilin tutulmaya meyil gösterdiği, kelimelerin birbirine karıştığı o herkese tanıdık gelecek çaresiz anlarda, bir kırmızı gül söylenmek istenenleri söylemeye yeter de artar bile. Çiçekler her zaman bir insana verilebilecek en güzel hediyelerden olmuşlardır. Güller de her zaman olduğu gibi bütün çiçeklerin en etkileyicisi olmaya devam ediyorlar.

sevgi-bahcesi-11-kirmizi-gul-at772-1-1

Her Kalbin Anahtarı

Emma Goldman “Boynumda elmaslar olmasındansa, masamda güllerin olmasını tercih ederim.” dediğinde gerekli ipucunu vermişti zaten ama yine de söylemekte fayda var: En sert mizaçlar dahi bu çiçekler ile yapılacak bir jestin karşısında gardını uzun süre koruyamaz. Bu kişi kalbini kazanmaya çalıştığınız ama adım atmaktan korktuğunuz birisi, sınıfınızın çatık kaşlı ve disiplinli öğretmeni ya da gönlünü almak istediğiniz -ve almaya da mecbur olduğunuz!- anneniz olabilir. Yüzyıllar boyunca birçok insanın güvenip de mahcup olmadığı bu çiçeklere siz de güvenmekten çekinmeyin.

Siz de sizin için önemli olan insanların yüzüne bir gülümseme kondurmak istiyorsanız, neden onlara ciceksepeti.com üzerinden kırmızı güller hediye etmiyorsunuz?

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir