Kültür & Sanat

İlk İstanbul Çiçekçisi


İstanbul çiçekçileri ilk olarak ne zaman ortaya çıktı ?

1453 yılında Osmanlı topraklarına katılan İstanbul, çiçekçiliğe de o dönemde hızlı bir giriş yaptı. Kanuni Sultan Süleyman zamanında ise İstanbul çiçekçiliği, askeri başarılar gibi en ihtişamlı dönemini gördü. Siz Muhteşem Yüzyıl’da bu ayrıntıya değinilmemesine bakmayın :)

İstanbul’da çiçekçiliğin altın çağı ise tabii ki Lale Devri’nde yaşandı. Tarihte ilk çiçek satışı da bu dönemde ortaya çıktı. İstanbul çiçekçileri, ilk olarak tarihi Çiçek Pasajı’nda satış yapmaya başladı ve günümüz çiçek endüstrisi de bu noktadan sonra gelişim gösterdi.

İstanbul çiçekçileri şimdi ise neredeyse her köşe başında mevcut ve sayısız çiçek çeşitleriyle alıcılarını bekliyor.

İstanbul çiçekçileri denilince sokak satıcılarından bahsetmemek de olmaz tabii ki.

“Yakışıklı ağabeyim. Bir çiçek almaz mısın yanındaki güzel kıza ?” sorusuyla hemen hemen her erkek karşılaşmıştır. “Hayır” cevabını kabul etmemeleri genel özelliklerindendir. :)

Çiçek satışının başlamasından sonra günümüzde fiyat, çeşit, sunum gibi birçok özellik değişti. Değişmeyen tek şey ise; çiçeğin dayanılmaz zarifliği olarak kaldı…

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir