Trend

İlk Yardım Çantası Nasıl Hazırlanır ve Çantada Neler Bulunur?

Gündelik hayatta zaman sevdikleriniz ya da siz yaralanabilirsiniz. Böyle anlarda yaralara müdahale etmek için ilk yardım çantalarınızın her zaman hazır olması gerekir. Evde, arabada ya da iş yerinde hazır bulundurabileceğiniz bir ilk yardım çantası, temel tıbbi müdahaleyi yapmanızı sağlayacağı için önemlidir. Peki ilk yardım çantası nasıl hazırlanır? Gelin, adım adım ilk yardım çantası hazırlığına bakalım!

İlk yardım çantaları, kazalara anında müdahale etmenizi sağlayacak ürünler ile doludur. Gazlı bez, yara bandı, pamuk, sargı bezi, antibiyotik gibi farklı malzemeler ile dolu olan ilk yardım çantaları sayesinde kazalara ilk müdahaleyi yapabilirsiniz. Peki ilk yardım çantasını hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz? Bu çantanın içine neleri koymalısınız? İşte bu yazımızda tüm bu soruların cevabını bulabilirsiniz!

Gerekli Malzemeleri Toplayın

İlk Yardım Çantasını Nasıl Hazırlayabilirsiniz?

Bir ilk yardım çantası oluşturmak için yapmanız gereken şeylerden ilki, ihtiyacınız olan tüm malzemeleri toplamaktır. Karşı karşı kalabileceğiniz olası kazaları düşünerek bazı malzemeleri bir araya getirmeniz gerekir. İlk yardım çantalarında bulunması gereken olmazsa olmaz ürünler ise şunlar:

  • Flaster,
  • Gazlı bez,
  • Cımbız,
  • Çakı,
  • Şırınga,
  • Dezenfektan,
  • Yapışkan rulo bant, pamuk,
  • Sargı bezi,
  • Göz bandajı,
  • Makas,
  • Antibiyotik merhem,
  • Antiseptik losyon,
  • Göz yıkama solüsyonu,
  • Alerji ilaçları,
  • Ağrı kesici ilaçlar.

Yukarıda saydığımız ürünler, mutlaka alet çantanızda bulunması gereken ürünlerdir. Bunlara ek olarak ihtiyaçlarınıza, hastalıklarınıza göre ek malzemeleri de ilk yardım çantanıza ekleyebilirsiniz. Mesela termometre, ateş ölçer, CPR maskesi, tansiyon aleti gibi malzemeleri de ilk yardım çantanıza ekleyerek çantanızı zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca bunlara ek olarak acil durum telefonlarını ve iyi bir ilk yardım kılavuzunu da çantaya dahil edebilirsiniz.

Çantanızda mutlaka bulunması gereken ürünler arasında en önemli olanlar ise;

  • Yarayı korumak ve enfeksiyon riskini önlemek için kullanabileceğiniz yapışkanlı bandajlar,
  • Yaraları örtmek ve kanamayı durdurmak için kullanabileceğiniz gazlı bezler,
  • Pansumanları ya da bandajları sabitlemek için kullanabileceğiniz tıbbi bantlar,
  • Bandajları ya da diğer malzemeleri, gerektiği zaman kesebilmek için makaslar,
  • Kıymık ve benzeri küçük nesneleri deriden çıkarmak için cımbız,
  • Tedaviyi uyguladığınız kişiyi ya da kendinizi enfeksiyonlardan korumak için eldiven,
  • Yaraları temizleyip yaraların enfeksiyon kapmasını önlemek için antiseptik mendil,
  • Bir yaralanma anında ne yapmanız gerektiğini anlatan ilk yardım kitapçığıdır.

Bu temel malzemeleri ilk yardım çantanıza ekleyerek yaralanmalara karşı ilk müdahaleyi uygulamaya hazır olabilirsiniz.

Malzemeleri Düzenleyin

Deprem İlk Yardım Seti ve Çantası Yönetmeliğe Uygun Araba İçi ASR 5014
İlk Yardım Çantasını Nasıl Düzenleyebilirsiniz? Deprem İlk Yardım Seti ve Çantası Yönetmeliğe Uygun Araba İçi

İlk yardım malzemelerini bir araya getirdikten sonra bu malzemeleri düzenleyebilirsiniz. Bunun için en çok kullanabileceğinizi düşündüğünüz ürünleri ilk yardım çantasının en üstüne gelecek şekilde, en az kullanacağınızı düşündüğünüz malzemeleri ilk yardım çantalarının en altına gelecek şekilde yerleştirebilirsiniz. Farklı türleri birbirinden ayırmak için seperatörleri de kullanabilirsiniz.

İlk yardım çantasını hazırlarken dikkat edebileceğiniz bir diğer konu, belirli aralıklarla çantanın içindekileri kontrol etmeniz gerektiği. Özellikle çantanın içinde ilaçlar varsa, belli aralıklarla ilaçların son kullanma tarihini kontrol etmelisiniz. Son kullanma tarihi geçmiş olan ya da yaklaşan ilaçlar varsa bunları yenileriyle değiştirebilirsiniz. İlk yardım çantasındaki malzemeleri kontrol ederken bitmeye yaklaşan ürünleri de yenileriyle değiştirebilirsiniz. Bu sayede ihtiyacınız olan malzemelere her zaman ulaşabilirsiniz.

İlk yardım çantasını hazırladıktan sonra evde kolayca erişebileceğiniz bir yere çantayı koymalısınız. Bu sayede olası tehlikelerde çantaya hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca yolculuklarınız için de küçük, seyahat ilk yardım çantaları hazırlayabilirsiniz. Böylece her an her şeye hazırlıklı olmuş olursunuz.

İlk Yardım Çantasını İyi Muhafaza Edin

İlk Yardım Seti Çantası Portatif Taşınabilir Ecza Dolabı
Her Zaman Kolayca Ulaşabileceğiniz Bir Yere Çantayı Yerleştirin, İlk Yardım Seti Çantası Portatif Taşınabilir Ecza Dolabı

Aslında yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilk yardım çantasının nerede durduğu konusu önemli. Çantaya her zaman kolayca ulaşmanız gerekiyor. Acil bir durum olduğunda dolap dolap çantayı aramak yerine hızlıca çantaya ulaşabilmelisiniz. Vakit kaybetmeden ilk yardım çantanıza ulaşmanız, hayati önem taşıyabilir. Ayrıca deprem çantanızın içine de küçük bir ilk yardım çantası yerleştirebilirsiniz.

Çiçeksepeti’nin geniş ürün yelpazesinde hem ilk yardım çantanıza koyabileceğiniz tüm ürünleri bulabilirsiniz hem de hazır halde satılan ilk yardım çantalarını keşfedebilirsiniz!

Ayrıca, ilginizi çekecek diğer yazılarımıza Çiçeksepeti Blog sayfamızdan ulaşabilirsiniz!

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir