Ev & DekorasyonDekoratif Ev Eşyaları

İlkbahara Uygun Yemek Masası Dekorasyon Fikirleri ve Ürünler

İlkbahar demek; ılık akşamüstleri, mis kokulu çiçekler, rengarenk manzaralar demek. Bu göz alıcı görüntülere baka baka keyifle, uzun yemek masalarında sevdikleriniz ile bir arada olmak demek kimi zaman. Bu güzel, uzun ve keyifli masaları süslemeniz, ilkbahara biraz daha uygun bir hale getirebilmeniz için ilkbahara uygun yemek masası dekorasyon fikirleri ile karşınızdayız!

Soğuk kış günleri sona erdi. Ve artık ılık akşamüstleri, keyifli balkon sohbetleri zamanı geldi! Evde geçirdiğimiz vakit de iyiden iyiye arttığına göre, dekorasyonu değişmenin de tam zamanı! Hem evin havasını değiştirmek hem de evinizi ilkbahara hazırlamak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Peki ilkbahar gelmişken evde neler yapabilirsiniz, ilkbahara uygun yemek masası dekorasyonu için ipuçları neler; hepsi yazımızda!

Sevdiklerinizi evinizde ağırlamak için en güzel mevsimlerden biri olan ilkbaharda, çok çeşitli yollarla onları şaşırtabilirsiniz. Bunun için yemek masası dekoruna daha fazla özen göstererek arkadaşlarınıza ve ailenize rahatlamaları ve ilkbahar manzarasını seyretmeleri için ilham verebilirsiniz.

Baharda Yemek Masası Nasıl Hazırlanır?

  • Öncelikle yemek masasını evin en aydınlık yerlerinden birinde konumlandırabilirsiniz. Böylece yemek yerken herkes baharın muhteşemliğini daha rahat görebilir, herkesin içi huzurla dolar! Herkesin oturduğu yerden bahar manzarasını izleyebilmesi için yemek masasını cam önüne de yerleştirebilirsiniz.
  • Eğer seviyorsanız; yemek masanızı antika eşyalar ile süsleyebilirsiniz. Hem ilkbaharda hem de sonbaharda antika eşyalar, masanızda dikkat çekici bir parça olacaktır. Ayrıca bambu, taş ve hasır gibi ürünler ile de farklılık yaratabilirsiniz!
İlkbahara Uygun Masa Dekorasyonu
İlkbahara Uygun Yemek Masası Dekorasyonu için Önerileri
  • Seramik ürünlerin güzelliğinden faydalanın! İlkbahara uygun olarak şık ve göz alıcı bir aranjman oluşturmak için seramik kaseler kullanın; kaseleri meyveleri ve çiçekleri ile doldurun.
  • Masada çeşitli vurgular yapmayı deneyin. Örneğin farklı boyutlarda ve renklerde bardak kullanın, masayı sıcak, misafirperver ve yaşanmış hissettirecek mum, yeşillik gibi dokunuşlar ekleyin.
  • Güneş ışığından daha iyi şekilde faydalanabilmek için perdelerinizi değiştirin. Koyu renkteki kalın perdeler yerine yazlık perdelere geçiş yapın. Böylece perdeleriniz yarı kapalı olduğunda bile güneşin harika renklerini görebilir, sıcaklığı evinizde her zaman hissedebilirsiniz.

Tüm bu fikirler haricinde yemek masanıza güzellik katacak yemek takımlarını, peçeteleri, dekoratif objeleri ÇiçekSepeti‘nde incelemeyi unutmayın!

İlkbahara Uygun Yemek Masası Dekorasyon Fikirleri

Taze Mevsim Çiçekleri

İlkbahara Uygun Masa Dekorasyonu
İlkbahara Uygun Masa Dekorasyonu için İhtiyacınız Olanlar, Van Gogh Love Bouquet

Çiçekler, her mevsimde sıcak bir ortam oluşturmak için olmazsa olmazlardandır. Sonbaharda ve kış mevsiminde daha çok kurumuş çiçekleri, ilkbahar ve yazda ise daha çok mevsim çiçeklerini, buket çiçekleri tercih edebilirsiniz. Baharın gelişini ifade eden rengarenk çiçekleri şık vazolarda sergileyebilirsiniz. Ayrıca saksı çiçekleri ile de evin farklı yerlerine ya da yemek masasına küçük dokunuşlar yapabilirsiniz! İç mekana uygun olan çiçekler için İç Mekan Saksı Çiçekleri: 14 Muhteşem İç Mekan Çiçeği yazımıza mutlaka göz atın!

Meyve Sepetleri

Büyülü Çiçek Meyve Sepeti
İlkbahara Uygun Masa Dekorasyonu için İhtiyacınız Olanlar, Büyülü Çiçek Meyve Sepeti

Baharın en güzel yanlarından biri de lezzetli meyvelerdir! Yemek masası üzerine yerleştireceğiniz bir meyve sepeti ile hem meyve yeme alışkanlığı kazanabilirsiniz hem de masada renkli bir görünüm oluşturabilirsiniz. Mevsim meyvelerinden oluşan şık aranjmanları tercih edebilirsiniz. Ayrıca farklı olarak BonnyFood çikolatalarını da masanın üzerine koyarak çekici bir görüntü oluşturabilirsiniz!

Loş Işıklandırmalar

Davet Mum Krem Silindir Mum 3lü Set krem
İlkbahara Uygun Masa Dekorasyonu için İhtiyacınız Olanlar, Silindir Mum

Loş ışıklar, aydınlatmalar ve mumlar her mevsim kullanılan ve dekorasyona mükemmel bir hava katan ürünlerdir. Hem romantik hem de sıcak bir ortam oluşturan mumları ilkbahar yemek masası dekorasyonu için de kullanabilirsiniz. Balmumu ya da tealight mum gibi farklı mum çeşitlerini de kullanabilirsiniz. Ayrıca şamdanlar ile de dekorasyona hava katabilirsiniz!

Şık Yemek Takımları

Bernardo Limon 6 Kişilik 24 Parça Bone China Yemek Takımı
İlkbahara Uygun Masa Dekorasyonu için İhtiyacınız Olanlar, Bernardo Limon 6 Kişilik 24 Parça Bone China Yemek Takımı

Sıra geldi, masaların havasını değiştirecek yemek takımlarına! Şık ve kullanışlı bir yemek takımı sayesinde yemek masasında harika bir görünüm oluşturabilirsiniz. Özellikle bahar aylarında çiçek desenli, çizgili ve sade modeldeki takımlar ile mevsime ayak uydurabilirsiniz!

Dekoratif Vazo ve Kaseler

TveT Dekoratif Italyan Vazo Hasır Ipli 16x9cm T39994
İlkbahara Uygun Masa Dekorasyonu için İhtiyacınız Olanlar, Dekoratif Italyan Vazo Hasır Ipli 

Ve yemek masasına son dokunuşları yapmanızı sağlayacak dekoratif ürünler var sırada! Vazolar, kaseler ve dekoratif kutular, yemek masasını güzelleştirmenizi sağlayacak ürünlerdendir. Hem içlerini doldurarak kullanabileceğiniz hem de sadece dekorasyon ögesi olarak kullanabileceğiniz bu ürünlere ilkbaharda mutlaka şans vermelisiniz! Renkleriyle baharı hatırlatan ürünler sayesinde baharı evin içinde de yaşayabilirsiniz!

Baharın gelişini evinizde hissetmek için aradığınız tüm ürünleri ÇiçekSepeti’nde bulabilirsiniz. Ayrıca farklı ödeme seçenekleri ve teslimat imkanları ile bu ürünleri kolayca satın alabilirsiniz! Online olarak ya da Mobil Uygulama üzerinden fırsatlarla dolu bir alışveriş keyfi ÇiçekSepeti’nde VarVar!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir