Kış ve Soğuk Havalar Yakın: Isıtıcı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sıcak, mutlu eden ve güneşli yaz günleri yerini önce sonbaharın gri, bol bulutlu ve yağmurlu günlerine bıraktı. Fakat yakın zamanda karlı ve daha soğuk günler geliyor… Peki, yaşam alanlarınız bu soğuk günler için hazır mı? Çoğu ofis ve evde doğal gaz sistemi kullanılsa da ısıtma sistemi sıcaklığı istediğiniz düzeyde vermiyorsa ya da bir ısıtma sisteminiz yoksa en büyük yardımcınız ısıtıcılar oluyor. Bazen ana ısıtıcı bazen de yardımcı olarak kullanılan elektrikli ısıtıcıların seçimi bu yüzden oldukça önemli. Bu yazımızda ısıtıcı seçerken dikkat edilmesi gerekenleri ve ürün önerilerimizi bulacaksınız.
Kışı üşümeden geçirmek isteyenleri buraya alalım! Soğuk kış günlerinde ofis ve evlerin en büyük problemlerinden birisi ısınma sorunu. Isıtılması gereken alanın büyüklüğü, doğru yalıtımın olmaması gibi ana sorunlar nedeniyle ek ısıtma çözümleri kış günlerinde kurtarıcı hale geliyor. Özellikle küçük çocuğu olanlar ya da yaşlı bireylerle yaşayanların daha çok tercih ettiği ısıtıcılar, kademeli ısıtma sistemleri, az enerji tüketmesi, iç ve dış mekan kullanımı gibi özellikleriyle birbirinden ayrışıyor. Bu nedenlerle uygun olan ısıtıcıyı bulmak zor gibi gelse de ısıtıcı seçerken dikkat etmeniz gerekenleri anlatacağız ve ürün önerileriyle işinizi oldukça kolay hale getireceğiz. Hadi, başlayalım…
Kapalı Alanlar İçin Isıtıcı Çözümleri
Yaşam alanlarınızda bir ısıtma sisteminiz yoksa veya var olan ısı yeterli gelmediğinden ek bir ısı kaynağı eklemek istiyorsanız kullanabileceğiniz farklı ısıtıcı çeşitleri var. Kapalı alanlar için Infrared ısıtıcılar yerine elektrikli ısıtıcıları tercih etmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar. Çünkü elektrikli ısıtıcılarla belli bir bölgeyi değil tüm alanı ısıtabilirsiniz. Yaşam alanlarınızda kullanabileceğiniz elektrikli ısıtıcılar şu şekilde gruplandırabilir;
- Konvektör Isıtıcılar: Ayaklı yapıları sayesinde farklı alanlarda kullanılabilen konvektör ısıtıcılar, ortamdaki soğuk havayı rezistanslarından geçirerek üstten sıcak hava olarak üfler. Toz havalandırmadıkları için toza alerjisi olanlar ya da astım hastaları için ideal olan bu tür ayrıca bulunduğu ortamı çabuk ısıtması nedeniyle tercih edilebilir.
- Fanlı Isıtıcılar: Fanlarından sıcak hava üfleyerek ortamın sıcaklığını yükseltmek için kullanılan fanlı ısıtıcılar, genellikle ana ısıtıcı olarak değil de yardımcı ısıtıcı olarak düşünülebilir. Çünkü büyük alanlar için yeterli olmayan bu ısıtıcıları banyo ve çocuk odası gibi nispeten küçük alanlarda ek olarak kullanabilirsiniz.
- Yağlı Radyatör Isıtıcılar: Yaşam alanlarında sıkça kullanılan kalorifer peteğine benzeyen yağlı radyatör ısıtıcılar, elektrikli olması ve içerisinde yağ olması nedeniyle normal radyatörlerden ayrılmaktadır. Yavaş ısıtan ama uzun süren bir sıcaklık sunan bu tür ısıtıcılar, cam ya da kapı açılmadığı sürece yeterli ısıyı sağlayabilir.
Açık Alanlar İçin Isıtıcı Çözümleri
Açık alanları olan bir yerde çalışıyor ya da bir yer işletiyorsanız veya kış bahçesi tarzı bir açık alanınız, yarı açık bir balkonunuz varsa bu alanlarda kullanacağınız ısıtıcı kesinlikle Infrared ısıtıcı olmalıdır. Şimdi aklınızdan “Infrared ısıtıcı nedir?” diye geçirdiyseniz, Infrared ısıtıcı, ısıyı yansıttıkları ışık yoluyla iletir ve sadece ışığın ulaşabildiği alanlarda etkilidir. Dışarıdaki kafe ve restoranlarda bu tarz ısıtıcıları görmenizin nedeni de budur. Tüm alanı ısıtamayacakları için sadece misafirlerin bulunduğu kısıtlı alanı sıcak tutmaya çalışırlar.
Kapalı ve açık alanlar için ısıtıcılar hakkında kısaca bahsettiklerimiz dışında diğer dikkat etmeniz gereken ufak noktalar şu şekilde:
- Alacağınız ısıtıcının stand by modu olması hem enerji tasarrufu hem de ortamın istenilen sıcaklıkta tutulması adına yardımcı olur.
- Devrilme emniyeti olan ısıtıcıları tercih etmeniz “Isıtıcı yere düşerse ne olur?” sorusunun önüne geçer. Çünkü devrilme emniyeti olan ısıtıcılar düştüklerinde çalışmayı otomatik olarak durdurur ve istenmeyen kazaların önüne geçilmesi sağlar.
- Son olarak ise eğer çocuk sahibiyseniz sivri köşeleri olan veya ayaklı ısıtıcılar yerine monte edilebilen modelleri tercih etmeniz emniyet açısından daha sağlıklı olacaktır.
Şimdi gelelim ısıtıcı önerilerimize;
Atrika Elektrikli Isıtıcı
1200 Watt gücündeki Atrika elektrikli ısıtıcı; ısı yoğunlaştırma, el yakmayan ızgara, devrilme emniyeti ve %25 daha çok verim sağlayan eliptik sarımlı telleriyle soğuk kış günlerinin daha sıcak geçmesine yardımcı olur.
Kumtel Quartz
Soğuk kış günlerinde tasarruflu bir çözüm sunan Kumtel Quartz; rezistans sistemi, ayarlanabilir anahtar düğmesi, devrilme emniyeti ve elipsoidal tel tasarımı gibi özelliklere sahiptir.
Fakir Warmy Twist
Isı ayarlı termostat, ısı ayar kademesi, zamanlayıcı, farklı sıcaklık dereceleri, fan, LED ekran, devrilmeye karşı otomatik kapanma, duvar/ayak aparatı ve aşırı ısınmaya karşı koruma gibi özellikleriyle Fakir Warmy Twist soğuk günleri sıcacık geçirmenize yardımcı olacak.
Arzum Stark 13 Dilim Yağlı Radyatör
Kalorifer peteğine benzeyen tasarımı ile şık görüntü sunan Arzum Stark; 3 farklı güç ayarı, ayarlanabilir termostat, devrilmeye/aşırı ısınmaya karşı devre kesme ve 2500 watt güç özelliklerine sahiptir.
Sinbo Infrared Isıtıcı
Bulundukları alanı kızıl ötesi ışık yoluyla ısıtan Infrared ısıtıcılar ile kış günlerinde balkonlarda ya da açık alanlarda oldukça faydalıdır. Sinbo Infrared ile ofis, iş yeri ya da balkonunuzda soğuk anları kolayca sıcak anlara çevirebilir, kış günlerinin keyfini çıkarabilirsiniz.
Vigo Dijital Profesyonel Konvektör
Yeni bir ısınma deneyimine hazır olun; İvigo Profesyonel Konventör. Açık pencere algılama, hareket sensörü, verimli enerji tüketimi, günlük ve haftalık programlama gibi özellikler sayesinde yaşam alanlarınızda sıcacık günler sizi bekliyor.
DemirDöküm Troya Infrared
Her türlü mekanı ısıtmak için tasarlanan DemirDöküm Troya; yüksek ısı verimli rezistans, paslanmaya karşı dayanıklı alüminyum gövde, ışıklı On/Off anahtarı ve devrilme emniyeti gibi özellikler sunuyor. Ayrıca isterseniz ayak aparatı üzerinde isterseniz de duvara monte ederek kullanabilirsiniz.
Ufo Konvektör Dokunmatik Lcd
Ufo Konvektör; dokunmatik kontrol paneli, LCD ekran, 3 kademeli nemlendirme fonksiyonu, çocuk kilidi ve zamanlama fonksiyonu gibi özellikleriyle kış günlerinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılarken aynı zamanda estetik görüntüsüyle yaşam alanlarınıza dekoratif bir dokunuş yapmanıza yardımcı olacak.
Isıtıcı başta olmak üzere kış günlerinde ihtiyacınız olan her şeyi ÇiçekSepeti‘nde bulabilirsiniz.
İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız: