Kablolardan Kurtulun: Kablosuz Klavye, Mouse ve Şarj Aletleri
Bilgisayar ve teknolojik ürünlerle haşır neşir olanlar kabloların nasıl bir dert olduğunu çok iyi bilir. Masa arkalarına atılan, belli bir süre sonra kablonun hasar görmesiyle bozulan ve pratik olmaktan çok uzak olan bu teknoloji artık geride kalıyor. Çünkü artık Bluetooth ve Wi-Fi teknolojileri sayesinde birçok ürün kablosuz bağlantı yapabiliyor. Kablolardan kurtulmak isteyen hemen hemen herkes ise bu teknolojilere yöneliyor. Bu yazımızda kablosuz mouse, klavye ve şarj aletleri hakkında ürün önerileri ile kablosuz teknoloji hakkında kısa bilgiler sizi bekliyor.
Teknoloji hızla gelişirken birçok cihaz bağlantı için kabloları kullanırdı. Bu durumda yanında birçok sorunu beraberinde getirirdi. Fakat artık durum değişti. Nikola Tesla’nın hayal ettiği “Kablosuz elektrik” ve kablosuz bağlantı artık günümüzün bir gerçeği. İnternet kullanmak için artık bilgisayarınıza bir kablo bağlamanız gerekmiyor veya mouse ve klavyeleri 1-2 metre uzaktan bile kontrol edebiliyorsunuz. Hatta artık telefonlarınızı şarj ederken de kablolara ihtiyacınız yok. Peki, kablosuz şarj nasıl çalışıyor? Gelin kısaca anlatalım.
Artık araçlarda, iş yerlerinde, mobilyalarda sıkça görmeye başladığımız kablosuz şarj için şarj edilecek cihazı pedin üzerine koymak yeterli. Bu iş için genelde “Rezonant endüktif kuplaj” denen bir doğru akım (DC) kaynağı teknolojisini kullanıyor. Yani aslında kablosuz şarj denilen şey, manyetik indüksiyon yoluyla elektrik akımı yapmaktan ibaret. Elektronik cihazı kablosuz şarj istasyonuna koyduğunuzda şarj işlemi başlar. Fiziksel temas kesildiğinde ise şarj işlemi sona erer.
Şarj aletlerini anlattığımıza göre klavye ve mouse konusuna da kısaca değinelim. Kablosuz klavye mouse modelleri genellikle Bluetooth veya Wi-Fi teknolojisi sayesinde cihazlarla bağlantı kurar. Cihazların USB girişine takacağınız küçük verici sayesinde eşleştirme işlemi yapabileceğiniz gibi kendi içinde Bluetooth özelliği bulunan modelleri direkt olarak cihazlarınızla eşleştirebilirsiniz.
Kablosuz Klavye, Mouse ve Şarj Önerileri
Kısaca nasıl çalıştıklarını anlattığımız kablosuz klavye, mouse ve şarj modelleri hakkında önerilerimizi aşağıda bulabilirsiniz.
1-) Microsoft RJN-00043
Kablosuz mouse konusunda öncü markalar arasında yer alan Microsoft, RJN-00043 modeliyle oldukça iddialı. Günlük kullanımda konfor arayanlar için tasarlanan mouse, dizaynı ile de oldukça hoş bir görüntü sunuyor. Modern ve kompakt tasarımı sayesinde ele rahatça oturan model, tüm yüzeylerde rahatça çalışmanızı sağlar. Bluetooth 5.0 ile bağlantı sunan mouse, 12 aya kadar pil ömrü ile de oldukça kullanışlıdır.
2-) Mi Taşınabilir Kablosuz Mouse
Pratik ve kullanışlı ürünlerini bütçe dostu fiyatlarla sunan Xiaomi, kablosuz mouse alanında da aynı prensibi hayata geçiriyor. Mi Mouse, alüminyum kasası, kompakt tasarımı ve hafifliği ile günlük kullanım için oldukça ideal bir ürün. Tüm Windows tabanlı işletim sistemleri ile entegre olabilen modeli, tablet, laptop ve bilgisayarlarda kullanabilirsiniz.
3-) Hadron Kablosuz Bluetooth Klavye
Masa üstü veya dizüstü bilgisayarlarda kullanabileceğiniz Hadron Bluetooth klavye, ultra ince ve hafif tasarımı ile oldukça kullanışlıdır. Hızlı yanıt veren tuş deneyimi, 13 multimedya fonksiyon tuşu, 10 metreye kadar erişim mesafesi ve daha birçok özellik sizi bekliyor.
4-) HP Pavilion 600
İnce ve ışık tasarımı ile göz kamaştıran HP Pavilion 600 klavye, USB bağlantı noktası olan tüm bilgisayarlarda kullanılabilir. Tam boyutlu ok tuşları, sayısal tuş bölmesi ve sessiz yazma deneyimi için optimize edilmiş tuşlar ile gün boyu bilgisayar kullananlar bu klavyeye bayılacak.
5-) Logitech MK345 Set
Logitech MK345 klavye ve mouse seti, ergonomik tasarımı sayesinde oldukça rahat bir kullanım vadediyor. Klavyenin alt kısmındaki ek destek sayesinde rahat yazma deneyimi sunan model, yüksek enerji verimliliği özelliğine de sahip. Klavyede 3 yıl, mouse modelinde ise 18 aya kadar pil ömrünün keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca tüm işletim sistemleri ile uyumlu olması bir diğer avantajı. Mouse tasarımında da ergonomiyi ön plana çıkaran Logitech, ele tam oturan bir dizayn oluşturmuş.
6-) Philips C501 Set
Günlük kullanım için tasarlanmış bir diğer ürün var sırada; Philips C501. 1000 DPI hassasiyet, geniş avuç içi desteği, ergonomik tasarım sunan mouse ve ayarlanabilir yükseklik ile sessiz tuş takımı tasarımı sunan klavye bu set içerisinde sizi bekliyor.
7-) Everest KM-6063 Set
Kablosuz klavye ve mouse setleri konusunda son önerimiz oldukça uygun fiyatlı olan Everest KM-6063 modeli. Ofis, iş yeri veya evde günlük kullanım için tasarlanan set, şık ve kullanışlı tasarımı ile ön plana çıkıyor. Ayrıca klavye üzerinde yer alan multimedya fonksiyonları çalışma saatlerini daha eğlenceli hale getirmeniz için kısa yollar sunar.
8 -) Ttec AirCharger Duo Kablosuz
Klavye ve mouse modellerinden sonra sıra geldi kablosuz şarj ünitelerine… Qi sertifikalı olan Ttec AirCharger Duo, 10W çıkış gücü sayesinde ultra hızlı şarj özelliği sunar. Aşırı ısınma ve akım koruma sayesinde cihazınıza herhangi bir zarar vermez. LED güç göstergesi sayesinde anlık olarak şarj durumunu takip edebilirsiniz.
9-) Spigen Essential F308W
Qi destekli tüm cihazlarla sorunsuz bir şekilde çalışan Spigen Essential, tasarımı ile de oldukça hoş bir görüntü sunar. Hem sabit dekor hem de hareket halinde kullanılabilen cihaz, sadece 85 gram ağırlığındadır. ControlHeat teknolojisi ve Akıllı IC Yonga Koruması cihazınız ile sizi tüm olası tehlikelerden korur.
10-) Magsafe Kablosuz Wireless Hızlı Şarj
iPhone modelleri için özel olarak tasarlanan MagSafe şarj cihazı, mıknatısları sayesinde telefona yapışır ve 15W’a kadar hızlı kablosuz şarj sunar. Sadece iPhone marka telefonlar değil, Qi özellikli tüm cihazlarla uyumludur. Yani AirPods veya Android işletim sistemi kullanan ve kablosuz şarj imkanı sunan tüm modellerle kullanabilirsiniz. Fakat manyetik hizalama özelliği sadece iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modelleri için geçerlidir.
Kablosuz mouse, klavye ve şarj aleti modelleri en uygun fiyatlarla ÇiçekSepeti‘nde sizi bekliyor. Hemen ziyaret ederek hızlı gönderim ve farklı ödeme seçenekleri avantajlarından yararlanabilirsiniz.
Diğer bazı yazılarımız: