Trend

Kadınlar Gününde Hangi Çiçek Alınır?

Kadınların, hayatımızdaki ve toplumdaki yerini bir kez daha andığımız, onlara teşekkür etmek için fırsat yakaladığımız bir gündür Dünya Kadınlar Günü. Siz de Kadınlar Günü’nde hayatınızdaki güçlü kadınlara teşekkür etmek istiyorsanız ve onlar için hangi çiçek ne anlam ifade eder merak ediyorsanız; Kadınlar Günü’nde hangi çiçek alınır sorusunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz!

Bu yazı 2023’de güncellenmiştir.

Kadınlar Günü’nün aslında çok hüzünlü bir hikayesi var. Eşit çalışma hakları için mücadele ederek bir yola çıkıp sonunda sosyal, ekonomik ve siyasi hakların tamamı için mücadele eden bir grup işçi kadının mücadelesini ve bu mücadele sonunda hayatlarından oluşunu konu alan bu anlamlı gün, bu cesur kadınları anmak için ortaya çıkmıştır. Kadınlar Günü’nün ortaya çıkış hikayesini daha detaylı öğrenmek için 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Tarihçesi yazımıza göz atabilirsiniz.

Güçlü Kadınlar
Kadınlar Günü, Güçlü Kadınlar

Bu özel gün emeğin kıymetini bilen tüm kadınlara adanmıştır. Çalışan, emek veren, üreten kadınlara; kendinden vazgeçerek emek emek evladını büyüten annelere; yaşı, mesleği önemsenmeksizin mücadele eden bütün kadınlara adanmıştır. Siz de bu anlamlı günde sevdiklerinizi mutlu edebilir, onlara çiçek gönderebilirsiniz.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, hayatınızda olduğu için teşekkür etmek istediğiniz ve onlara güvendiğinizi, arkalarında olduğunuzu ifade etmek istediğiniz kadınlara gönderebileceğiniz çiçekleri sizler için derledik. Bu çiçeklerle hayatınızdaki kadınlara mutluluk dolu sürprizler yapabilirsiniz.

Kadınlar Günü’nde Hangi Çiçek Tercih Edilir?

1-) Asil ve Saygı Dolu: Lilyum

Kadınlar Günü'nde Hangi Çiçek Tercih Edilir?
Kadınlar Günü’nde Alınabilecek Çiçekler, Kar Beyaz Gül ve Lilyum Çiçek Aranjmanı

Lilyum(zambak) çok asil ve saf bir çiçektir. Kadınların en sevdiği çiçekler arasında olmasına şaşmamak gerekir. Lilyum çiçeğinin beyaz, dayanıklı çiçekleri aynı zamanda mis kokuludur. Ayrıca kendi ayakları üzerinde son gücüne kadar dayanarak duran ve hayatla mücadele eden bir kadın gibidir. Gösterişe merakı olmayan ama güzelliği ve gücü ile kendine herkesi hayran bırakan…

Hayattaki duruşuna hayran olduğunuz tüm kadınlar için uygun bir çiçektir lilyum. Bazen farklı çiçeklerle buluşup görsel bir şölen yaşatır. Bazen de tek başına eşsiz bir uyum içerisindedir. Gönderdiğiniz kişiye olan sevgi ve saygınızı içtenlikle bu çiçek sayesinde iletebilirsiniz. Siz de hayatınızdaki özel kadın için, anneniz veya kız kardeşiniz için asil güzel lilyum çiçeklerini tercih edebilirsiniz!

2-) Her Daim Güçlü: Orkide

Kadınlar Günü'nde Hangi Çiçek Tercih Edilir?
Kadınlar Günü’nde Alınabilecek Çiçekler, Orkide

Sevdiklerinize gönderdiğiniz çiçekler uzun süre yaşasın mı istiyorsunuz? Solmasın, ona uzun yıllar eşlik etsin… O zaman sevdiklerinize saksı çiçeklerini göndermeyi tercih edebilirsiniz! Özel günlerin en popüler saksı çiçeği de orkidelerdir. Çok uzun yıllardır tutkulu ve asil kadınların çiçeğidir orkide. Hem uzun ömürlü olduğu hem de gösterişli göründüğü için kadınlara sık sık orkide gönderiliyor. Yani orkideler, tercih edebileceğiniz çiçeklerden biridir diyebiliriz!

Pembesiyle, beyazıyla, mavisiyle her zaman asil bir görünüme sahiptir bu çiçekler. Kadınlar Günü’nde çiçek göndermeyi düşündüğünüz tüm kişiler için uygundur. Kız kardeşinizin, iş arkadaşınızın, annenizin ya da sevgilinizin Kadınlar Günü’nü kutlamak için orkideleri tercih edebilirsiniz. Orkide bakımının nasıl yapılacağını öğrenmek isterseniz Orkide Bakımı Nasıl Yapılır? yazımıza göz atabilirsiniz.

3-) Gücünü Doğallığından Alan Güzel: Papatya

Kadınlar Günü'nde Hangi Çiçek Tercih Edilir?
Kadınlar Günü’nde Alınabilecek Çiçekler, Doğal Ahşap Kütükte Papatya Aranjmanı

Güçlü olmak illa büyük bir bedene ya da herkesin dönüp de baktığı bir güzelliğe sahip olmak demek değildir. Güçlü olmak demek; herkesin her şeyin bittiğini sandığı anda bile yeniden ayağa kalkarak tüm hünerini sergileyebilmektir. Tıpkı, dalından koptuktan sonra herkesin ölmesini beklediği papatya gibi! Dalından koptuktan sonra koku vermeye başlamayan papatyalar!

Papatya bir güç sembolüdür çoğu zaman. Bu yüzden de güçlü kadınlara çok yakışır papatya. Saçlarında, kulaklarının arkasında ya da bir vazoda gözlerinin önünde… Siz de, özellikle kadınlar için büyük bir önemi olan Kadınlar Günü’nde birbirinden papatya buketlerini tercih ederek sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz!

4-) Cesaretin Çiçeği: Karanfil

Kadınlar Günü'nde Hangi Çiçek Tercih Edilir?
Kadınlar Günü’nde Alınabilecek Çiçekler, Paşabahçe Vazoda Renkli Karanfille

Kırmızısı, pembesi, beyazı ve sarısıyla karanfil içtenliği, sevgiyi ve cesareti anlatan bir çiçektir. Bu sebeple de aynı kadınlar gibidir aslında; sevgisi yüreğinden taşan, bin bir emek ile hayata dört elle sarılan cesur bir kadına benzer. Bu yüzden de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için en uygun çiçeklerden biridir. Aslında birçok renkte yetişebilen karanfilin en çok kırmızı ve beyaz renkleri aranjmanlarda yer alır. Bu iki renk de 8 Mart için uygun olan çiçeklerdir. Karanfil çiçeğiyle ilgili daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak isterseniz Karanfil Çiçeği Yetiştirme İpuçları yazımıza göz atabilirsiniz!

Aynı zamanda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel olarak hazırlanan çiçek aranjmanları bu özel ve anlamlı gün için tercih edebileceğiniz çiçek tasarımlarındandır. Bu aranjmanlar farklı formlardadır ve çeşitli çiçekler ile bir aradadır. Üzerinde Dünya Kadınlar Günü kutlama mesajları veya kişiye özel fotoğraf ve isimlerin yer aldığı bu tasarımlar tüm özel günlerde olduğu gibi Kadınlar Günü’nde de oldukça popülerdir.

5-) Modası Geçmeyen Bir Favori: Kırmızı Güller

Kadınlar Günü'nde Hangi Çiçek Tercih Edilir?
Kadınlar Günü’nde Alınabilecek Çiçekler, Kucak Dolusu Aşk 25 Kırmızı Gül Buketi

Kırmızı güller her zaman klasiktir. Hiçbir zaman klişe olmamış, aksine her zaman güzelliği ile kendinden bahsettirmiş bir çiçektir. Tutku ile yaptığı her işte başarıya koşan kadınlar için tercih edebileceğiniz çiçeklerdir kırmızı güller. Bununla birlikte rengarenk güller ile oluşturduğumuz farklı tarzlardaki aranjmanlar da sevdiğiniz kadınların Kadınlar Günü’nü kutlamanız için elverişlidir.

Çiçeğiniz ile birlikte bir de ona olan güveninizi belirten bir mesaj yazmayı da unutmadan, hayatınızdaki önemli kadınların hepsine kırmızı güller gönderebilirsiniz. Koca bir buket olarak, kutuda veya vazoda… En güzel çiçek ile onun gününe anlam katabilirsiniz. Onun her zaman yanında olduğunuzu hissettirebilirsiniz! Ayrıca güller ile ilgili ayrıntılı bilgi için Gül Bakım Rehberi yazımıza göz atabilirsiniz!

6-) Rengarenk Ruhlu Kadınlar İçin Renkli Çiçekler

Kadınlar Günü’nde Alınabilecek Çiçekler, Baharın Renkleri Hüsnüyusuf Aranjmanı

Sevdiklerinize 8 Mart için çiçek gönderirken onun en sevdiği çiçekleri de tercih edebilirsiniz. Dilerseniz de rengarenk ve farklı çiçeklerden oluşturulan, Dance Me to the End of Love gibi güne enerji katacak aranjmanları seçebilirsiniz. İçerisinde çiçek göndereceğiniz kişinin favorilerinin olduğu çiçek buketleri ya da vazolu aranjmanları yılın tüm özel günleri için tercih edebilirsiniz. Ayrıca tabii ki bu buketleri gibi Kadınlar Günü’nde de tercih edebilirsiniz. Fanus vazolarda, düz vazolarda ya da tasarım vazolarda hazırlanan yüzlerce çiçek aranjmanına Çiçeksepeti‘nden kolayca ulaşabilirsiniz!

7-) Şık, Özel ve Etkileyici: ViaBonte Çiçek Aranjmanları

Kadınlar Günü'nde Hangi Çiçek Alınır
Kadınlar Günü’nde Alınabilecek Çiçekler, Bunch of Garden

Özel olduğunu bilmek isteyen kadınlar hediyelerin de özel olmasını istiyor. Herkeste olmayan ve orijinal hediyeler onları daha çok memnun eder. Bu aslında yalnızca kadınlar için geçerli değildir. Herkes özel olduğunu görmek ister sevdikleri kişilerin gözlerinde. Hal böyle olunca tüm özel günler için hazırlanan spesifik tasarımlar da ortaya çıkıyor. Farklı, eşsiz ve renkli tasarımları ile ViaBonte çiçek aranjmanları böyle anlarda imdadınıza yetişerek ihtiyacınız olan güzelliği ayağınıza getiriyor! Birbirinden etkileyici ve göz alıcı çiçekler için siz de hemen ViaBonte aranjmanlarına göz atabilirsiniz. Son yılların en sevilen çiçek sunum şekillerinden olan minyatür bahçelerden kutuda çiçeklere birçok çeşit çiçeğe hemen ulaşabilirsiniz!

Bonus: Lezzetli Çiçek Buketleri

Kadınlar Günü'nde Hangi Çiçek Alınır
Kadınlar Günü’nde Alınabilecek Çiçekler, Sevgi Deryası Bir Buket Kek

Dünya Emekçi Kadınlar Günü adı ile andığımız 8 Mart, hayatımıza dahil olan, bizlerde iz bırakan ve teşekkür etmek istediğimiz tüm kadınlara sevgimizi sunmak için fırsat yaratan bir gündür. Bu özel günde sevdiklerimize çiçek hediye etmek onlara verdiğimiz desteğin bir göstergesidir. Peki onlara sıradan bir buket çiçek yerine lezzetli bir çiçek buketi hediye edebileceğiniz söylesek? Siz de her yıl 8 Mart tarihinde kutlanan bu özel günde sevdiğiniz kadınlara hayatlarınızdaki izleri için yiyebilecekleri çiçek buketleri BonnyFood çeşitleri ile teşekkür edebilirsiniz. Onlara hislerinizi iletebilirsiniz.

Çiçeksepeti’nin Kadınlar Günü‘ne özel olarak hazırladığı tüm çiçek aranjmanlarına Kadınlar Günü Çiçekleri sayfasından ulaşabilirsiniz. Dünyadaki tüm kadınlara daha eşit, daha mutlu ve huzurlu hissettiği bir Kadınlar Günü geçirmelerini diliyoruz!

Ayrıca ilginiziçekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir