Kendin Yap (DIY)

Kahvaltıda Sevgiliniz İçin Hazırlayabileceğiniz Kalp Şekilli 10 Lezzet Fikri

Aşkı simgeleyen şeyler nelerdir sizce? Kırmızı rengi, güller, çikolata ve de aşkın evrensel sembolü kalp şekli. Söz konusu aşk olunca havalarda uçuşan kalpler geliyor gözümüzün önüne değil mi? Bu yazımızda sevgiliniz için romantik hisler uyandıracak kalp şekilli lezzet sürprizlerine yer verdik.

kurbağa kalbi
Görsel: Pozidoc

Kalp şekli tüm dünyada aşkı simgeler. Bu, yüzlerce hatta binlerce yıldır böyle. Peki neden? Buna dair birçok sebep sayılıyor. Tabii her biri birer rivayet. İlk hikaye bu simgenin tarihinin eski zamanlarına, insanların organlarının şekillerinin bilinmediği zamanlara dayandığını söylüyor.

Söylenene göre ölen bedenlerin içini açmanın uygun bulunmadığı dönemlerde organların şeklini bilmek mümkün değildi ve deneyler kurbağalar üzerinde yapılıyordu. Kurbağa kalbi de aşağı tarafta gördüğünüz şekle benzer bir biçimdeydi. Bu sebeple insan kalbinin de bu şekilde olabileceği düşünülmüş. Kulağa mantıklı geliyor.

Tabii daha önceki çağlarda bu şeklin mağara duvarlarına ters olarak çizilmesi bazı araştırmacılar tarafından aşk olarak yorumlanırken bazı araştırmacılar tarafından da cinsel objeler olarak yorumlanmış.

kalp
Görsel: Twitter

Bir başka bahis ise şuan bilinen kalp şeklinden iki tane yan yana getirince bizim bildiğimiz kalp şekli çıkıyormuş. Yani kalp, bir eşi gelince kalp oluyor ve anlam kazanıyormuş. Bu biraz fazla romantik bir yaklaşım oldu değil mi? (Aynı sol fotoğrafta gösterildiği gibi)

Öyle veya böyle kalp duygularımızı yansıtmada en çok kullandığımız simge. Hayatımızın o kadar içerisinde ki neredeyse okuma yazma öğrenmeden önce kalp şekli çizmeyi öğreniyoruz.

Kalp bizim için bir organ olmanın yanında duygularımızı ifade ettiğimiz bir sembol haline gelmiş zamanla. Komutları beynin verdiği bildiğimiz halde davranışlarımızdan kalbimizi sorumlu tutmamız da bundan ötürü süregelmiş. Aşkı da acıyı da kalbimiz sahiplenmiş anlayacağınız.

Romantizmi simgeleyen kalp sembolünü sevgilinize sunabileceğiniz o kadar çok alan var ki, gerek Sevgililer Günü’nde gerek doğum gününde gerekse de yüzünü gülümsetmek istediğiniz herhangi bir günde ona lezzetli bir sofra hazırlarken bu fikirleri değerlendirebilirsiniz. En güzel sunumları taçlandıracak kalp şekilli lezzet önerilerinin birkaçını sizler için derledik.

1 – Kalp Şekilli Yumurta

Kahvaltının şanı yumurta! Kimi tam pişmiş sever kimi az pişmiş. Ama boldur fanı ve birçok kişinin kahvaltıda olmazsa olmazıdır. Sevgilinize kalp şeklinde bir yumurta hazırlayarak romantik bir jest yapabilmeniz mümkün.

kalpli yumurta
Görsel: almostbourdain

Bunu nasıl yapabileceğiniz yukarıda adım adım gösterilmiş. İki adet kalıba ihtiyacınız var. Biri yuvarlak biri de kalpli. Ya da küçük bir tavada yaparak sadece kalpli kalıp kullanabilirsiniz. Yumurtanın sarısı piştikten sonra beyazını da etrafına dökerek bu romantik kahvaltıyı hazırlayabiliriz.

kalpli yumurta
Görsel: Bill

Kalpli yumurtalar için özel kalıplar da kullanabilirsiniz. Yukarıdaki kalıba direkt yumurtaları kırarak kalp şekilli yumurta hazırlayabilirsiniz. Kahvaltı tabağının tam ortasına yerleştireceğiniz bu şekilli yumurtaları süsleyebileceğiniz birçok detaya yazının geri kalanında yer vereceğiz.

2 – Kalpli Cupcake

Kahvaltı sonrası tatlı keyfi için kalpli cupcakeler hazırlayabilirsiniz. Peki nasıl olacak bu? Sonuçta cupcake kalıpları yuvarlak. Yoksa kesecek miyiz?

kalpli cupcake
Görsel: My recipe magic

Hayır arkadaşlar. Bu konuda birkaç bilye bizim işimizi görebilir. Alttaki fotoğraftaki gibi cupcake kalıplarının bir ucunu bükecek şekilde bilyeleri tepsiye yerleştiriyoruz. akabinde pişen kekleri üstteki gibi süslüyoruz!

cupcake yapımı
Görsel: My recipe magic

Gördüğünüz üzere son derece basit bir yöntem.

3 – Kalpli Waffle

Ah waffle! Seni sevmeyen var mı gerçekten? 5 yapraklı bir yonca gibi şekli olan waffle makinelerinin nimetlerinden faydalanmak için herbir yaprak parçasını ayırabilirsiniz. İşte karşınızda mini kalp wafflelar!

kalpli waffle
Görsel: Hummingbird High

Üzerini fındık ezmesi ve meyvelerle süsleyebilirsiniz ya da sadece bu şekli ile kahvaltı tabağında yer verebilirsiniz.

4 – Kalpli Pancake

Kahvaltılık pancakeleri romantik hale getirmek son derece basit. Öncelikle pancakelerinizi iki renkli hazırlamanız gerekiyor. Biraz normal pancake yaptıktan sonra kalan malzemeye birazcık kırmızı gıda boyası ilave edin. Ardından kalan pancakelerinizi tamamlayın. Daha sonra kalpli kurabiye kalıbı ile bütün pancakelerin ortasından kalp şeklinde parçalar çıkarın. Sonra farklı renkleri aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi bir araya getirn. İşte sadece bu kadar!

kalpli pancake
Görsel: Mama Klik

Kullanacağınız gıda boyası miktarının az olmasına özen gösterin. Bu boyalar zaten yeterince yoğun renk verirler. O sebeple bir çay kaşığının ucunu ıslatıp gıda boyasına bu ucu bulayabilirsiniz. Kaşığa yapışan boya sizin için yeterli olacaktır.

5 – Kalpli Mini Pizza

Pizza bizim kültürümüzün içerisine öylesine yerleşmiş ki, fastfood bir yiyecek olmanın ötesinde annelerimizin evlerde yaptığı bir yiyecek haline gelmiş. O yüzden pizza bizim için günün herhangi bir öğününde yenebilir hale gelmiş. İçerisinde peynir,zeytin ve sucuk gibi kahvaltılık yiyecekler bulunuyor sonuçta değil mi?

kalpli mini pizza
Görsel: Glamour

Elinizle kalp şekli verdiğiniz hamurları yukarıdaki gibi mini pizzalara çevirebilirsiniz. Biraz baharatlı domates sosu, kaşar, zeytin ve kaşar peyniri ile leziz kahvaltılık romantik pizzalar yapabilirsiniz.

6 – Kalpli Pizza
kalpli pizza
Görsel: Mappy

Sevgililer Günü için bunu yapan markalar da var tabii. Büyük kalpli pizzalar. Ancak kahvaltı için çok uygun olacağı konusunda emin değiliz.

7 – Kalpli Tost

Sevgiliniz için doyurucu ve romantik mini tostlar yapabilirsiniz. Bunun için tostu hazırladıktan sonra kalpli kurabiye kalıbı ile kesebilirsiniz. Ya da kalıp ile ekmek ve peynirler kestikten sonra bir sandviç gibi bir araya getirebilirsiniz. Üzerine saplayacağınız süslü bir kürdan ile de hem dağılmamasını sağlayabilir hem de daha romantik bir sunum hazırlayabilirsiniz.

kalpli tost
Görsel: Celebrate Creativity

Tostunuzu yumurtalı da hazırlayabilirsiniz. Bunun için tost ekmeğinin ortasından bir kalp şekli çıkarın ve hafif yağlı tavaya koyun. Biraz kızardıktan sonra çevirin ve boşlukta kalan kısma yumurtanızı kırın. Daha sonra tavanın bir kenarında kalp şekilli ekmeği de kızartın.

kalpli tost
Görsel: Guff

Dilerseniz ekmeği kızarttıktan sonra şekli kesip de içine yumurtayı kırabilirsiniz ancak bir yüzün kızarmamış olmasını öneririz. Çünkü yumurta pişene kadar ekmekleriniz yanabilir.

8 – Kalpli Domates

Kahvaltı dedik mi domatessiz olmaz. Peki domatesleri nasıl kalp şekilli hazırlayacağız bilen var mı?

kalpli domates
Görsel: Handimania

Çok pratik bir yolu var bunun. Çeri (cherry) domates dediğimiz küçük domateslerin alt kısmından alttaki görselde olduğu gibi parçalar kesiyoruz ve iki domatesi kesik noktalardan kürdan ile birleştiriyoruz.

kalpli domates yapmak
Görsel: Pinterest

Tabakta nazlı bir gelin gibi süzülecek domatesleriniz işte böyle hazırlanıyor. Tüm soğuk mezelerinizin yanına süsleme olarak yerleştirebilirsiniz.

9 – Kalp Şekilli Salatalık

Domates kalp şeklini alır da salatalık durur mu? Elbette durmaz. Bunun için önce salatalığınızı komple soyun ve kalp şeklini vermek için bir bıçak ile uygun yerlerden kesin. Sonrasında dilimleyerek istediğiniz şekilde süslemenizi gerçekleştirin. Yanında havuçları da aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.

kalp şekilli salatalık
Görsel: Buzznet
10 – Kalpli Pie Kurabiye

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım kısmına geçebiliriz artık. Cupcakelere değinmiştik. Ancak bunlar kahvaltı içinde de rahatlıkla yenilebilecek olan tatlılardan. Turta hamurunu kalp şeklinde kestikten sonra iki tanesini üst üste getirerek hazırlanıyor. Ortalarına dilediğiniz bir marmeladı ekledikten sonra çatal ile kenarlarına bastırıp son şeklini verebilir, sabitleyebilirsiniz.

kalpli pie
Görsel: Pinterest

Kalp şeklini alan hemen her madde romantik olmaya meyillidir. En sevilen öğün olan kahvaltıda sevgiliniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli ve kalpli önerilerimizi siz de deneyerek bizimle deneyimlerinizi paylaşmayı unutmayın!

Tüm bu tatlı sürprizler için ihtiyacını olan her şeyi ÇiçekSepeti‘nden hemen sipariş ederek temin edebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir